"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

CAP IDEOLOGIA MEREIX UNA GOTA DE SANG

psm-pollenca | 30 Març, 2010 07:19 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Article que ens fa arribar el company Toni Marquet publicat al Periòdic Sa Plaça. Com sempre els articles signats representen al seu autor.

 

           Un notable polític va fer l’encertat raonament, que encapçala aquesta columna.

Raonament que s’ha convertit per a mi amb una inqüestionable doctrina. Crec del tot rebutjable i condemnable tota la violència, la terrorista sia política o religiosa, com condemnables son les guerres, la violència de poder, la de gènere i totes les que existeixen. També és inqüestionable, per a mi, que la societat condemni tota casta de violència, actual, del passat i del futur, malgrat compartir un ideal, des de la meva visió personal no disculpa el recolzament dels actes violents.

Una de les més agressives que ha sofert aquest país el segle XX, fou sens dubte la guerra civil i la posterior repressió que sofrí la societat civil, amb assassinats, empresonats, torturats i humiliats. Res de tot això, al dia d’avui podem evitar; però podem condemnar-ho, tenim el deure moral de condemnar-ho. Jo en varis articles d’aquesta revista ja he manifestat la meva meva condemna als assassinats i a la repressió Franquistes. Condemna que crec hem de fer tots, tant els hereus de la dictadura d’en Franco i dels seus botxins, com ho fan els descendents dels perjudicats i ciutadans sensibles que s’esborronen al recordar aquesta negra història que va viure el nostre país.

I també, com ho fan totes les associacions dedicades a la recuperació de la memòria històrica i les que lluiten per la recuperació de la dignitat d’aquelles malmenades persones. Sóc partidari que han de ser els diferent estaments de l’administració els qui han d’abanderar aquestes actuacions de condemna, per dos motius molt concrets; en nom del poder i de l’administració es desenvolupar les agressions, i perquè les administracions representen a tot el poble, el civil i el militar, a totes les  associacions i a les religions.  

A Pollença, al meu poble, l’ajuntament a donat petites passes a favor d’aquest deure, però desgraciadament sols quan el PSM ha participat del govern, (després d’haver-ho demanat des de l’oposició en nombroses ocasions, durant legislatures anteriors, amb governs d’ UCD, d’UM i del PSOE, sense èxit), va ser el PSM que durant l’anterior legislatura del pacte de progrés, aconseguí retirar el monument franquista de l’entrada del Port, i anomenar fill il·lustre a Pere J. Cànaves, batlle republicà assassinat, així com un reconeixement a tots els represaliats, aixecant monòlits i plaques per recordar-ho. Durant l’actual legislatura, l’Ajuntament des de l’àrea de Cultura, en mans del PSM i amb col·laboració de l’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica cada any ha realitzat un ventall d’actes per aquest motiu.

Després que el batle Joan Cerdà, destituís a Tomeu Cifre, regidor del PSM, aquest partit ha presentat una moció per tal que aquests actes commemoratius,  tinguessin continuïtat en un futur. Va ser aprovat amb l’únic vot del PSM i l’abstenció dels partits de dretes, PP – UM, (plantejament acceptable, ja que ells es consideren hereus ideològics de la dictadura, la qual no volen condemnar), però el que preocupa es l’actitud dels grups “d’esquerres” PSOE i EU, els qual tampoc donaren suport a la moció, (també votaren abstenció, o sia que se’n foten dels que es faci). Els regidors del PSOE, al govern, sembla que l’únic que els importa es mantenir la seva submissió per tal de mantenir cadira i sou, malgrat vells socialistes s’aguin escanyats demanant aquests actes, com o feren en Pep Nas o en Pep Pepe. En canvi el de EU, el que els importa és no perdre el protagonisme.      

Fa enveja sana que altres ajuntaments, amb governs de diferents colors polítics, Alcùdia, (UM), Manacor (PP), Palma (PSOE), entre d’altres, i generalment tots els governats per el PSM i els que hi participa EU, tinguin aptituds més positives i organitzin activitats per recordar aquells fets i restaurar la dignitat robada a aquella gent, al temps que demostren la seva pròpia.

 

 

Comentaris

 

Re: CAP IDEOLOGIA MEREIX UNA GOTA DE SANG

Pepe | 30/03/2010, 15:03

Tomeu he alabat l'existència d'aquest blog moltes vegades i el seguiré fent.
I he reconegut la gran feina
d'en Toni Marquet al tema de la República moltes vegades també.

 

Re: CAP IDEOLOGIA MEREIX UNA GOTA DE SANG

Tomeu Cifre | 30/03/2010, 11:39

Pepe, ja has dit moltes vegades que no t'agrada el nostre blog. Es normal, ets al capdavant d'un partit polític (Alternativa per Pollença) i defenses el que fas, pero no trob lícit criticar el PSM, quan al vostre blog heu donat bambelletes al PSM a tort i a dret. No pretengueu que quan consideram que A-EU-EV s'equivoca ens haguem de mossegar la lléngua. Quid pro quo.
Me sembla ...(me guard l'adjectiu) no reconèixer la feina d'en Toni marquet, quan a Pollença ningú s'enrecordava de la República. Gràcies a qui, si no, hi ha un monolit o una placa a la Plaça dels Seglars ? I llavors no va repudiar a ningú mai, si no que sempre va convidar a gent de qualsevol grup a participar en aquells primers anys de commemoracions.

 

Re: CAP IDEOLOGIA MEREIX UNA GOTA DE SANG

Joan Cifre | 30/03/2010, 10:42

Fa un dies vaig exposar que la participació de Tomeu al bloc d'Urxella i la de Pepe a n'aquest demostrava que aquets dos partits no es tancaven en la seva bombolla propia. Evidentment articles com aquest o el d'ahir demostren el contrari. El PSM viu al seu món particular i tot i tenir un bloc obert no l'emplea per argumentar sinó per fer demagògia barata. Decepcionant per gent que com jo os va votar en el passat.

 

Re: CAP IDEOLOGIA MEREIX UNA GOTA DE SANG

Pepe | 30/03/2010, 07:48

JRV estic d'acord amb el comentari on dius que estas cansat amb que al blog del PSM un bon percentatge de l'espai escrit sigui dedicat a baralletes, moltes vegades bizantines, i que perd la llet pasturant amb obssesions de gent com Toni Marquet. Però resulta dir res davant atacs com aquest.

La veritat és que la gent que ha participat durant sis anys als abrils de República organitzats per l'Associació Iniciativa per Pollença sap perfectament, qui és qui i qui està obsessionat amb protagonismes i coses d'aquest estil. I si no només cal llegir l'article per saber-ho.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb