"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Jaume Mates: La fi del miratge

psm-pollenca | 30 Març, 2010 11:12 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Jaume Mates representava tot el que molts volien per ells mateixos: èxits polítics, vida acomodada, política sense complexos, la "nova Mallorca" a la valenciana. Un miratge d'èxit i luxe a cavall dels anys de bonança econòmica i doblers fàcils.

Per Pollença aquest model també seduí a molts; fins i tot una entitat del poble li lliurà la seva màxima distinció. Durant la legislatura 2003-2007 foren constants les aparicions estelars del President pel nostre poble (i darrera ell, Cardones, Rodrigues, Fonts i Aireflors). Des del mateix pacte de govern del 2003 PP-UM, fins al desembarcament del Grup Barceló a Formentor o l'Auditori-Sala Multifuncional foren afers mediatitzats pel super-president que tot ho podia. El miratge s'ha desfet i aquell home totpoderos ha resultat ser, com a mínim, un defraudador fiscal, i com a màxim, presumpte autor de delictes de malversació, prevaricació, falsedat en document oficial, frau a l'administració, blanqueig de capitals, electoral i contra la Hisenda Pública que li podrien comportar fins a 68 anys de presó, i, de moment 3 milions d'euros de fiança.

Esperam que molts hagin despertat del somni, i se n'adonin del malson en que va sumergir a la nostra terra, malson que pagarem durant molts d'anys.

Veure l'escrit del jutge Castro: "el Sr. Matas ha venido a burlarse de los simples mortales"(pag.140)

 

 Al fogueró del 2005 ja denunciàrem la falta d'ètica de Jaume Mates i el seu equip en el Cas Rasputín. El fogueró, que llavors escandalitzà a molts, encara va fer molt curt vist el que ha sortit després. On son els que llavors se'n duien les mans al cap?

 

El jutge imposa una fiança penal de tres milions d'euros a Jaume Matas per eludir la presó (IBDIGITAL.NET)

L'expresident té tres dies hàbils (fins el 7 d'abril) per abonar aquesta quantitat, que era la sol·licitada per la Fiscalia Anticorrupció.

Alguna perla de l'auto del jutge:

"La afirmación hecha por Don Bartolomé Reus Beltrán sobre que
la Sra. Areal estaba tan apenada por no haber podido llegar a ser
propietaria del piso de Don Ramón de la Cruz que tanta ilusión le
hacía, que quienes la rodeaban la consolaban facilitándole que actuara
como si lo fuera, pretendiendo con ello justificar que como tal la
tuvieran vecinos y porteros, permitiéndole ello asistir a las Juntas y
contratar trasteros, es una burla a este Juzgado y a los ciudadanos"

"En cuanto a los gastos que generó el meeting del Partido Popular
que tuvo lugar en el velódromo el 18/05/2007 y que se pagaron con
fondos públicos
, si en el precio del alquiler iban o no incluidos los
servicios de limpieza y seguridad es algo que se deberá investigar pero
hasta el momento el tenor literal de los documentos obrantes en la
causa parece decantarse por lo segundo."

"La pregunta que indudablemente asalta ante la lectura de lo
anterior es la de cómo es posible que una declaración con ese escueto
contenido durara más de dieciséis horas
y la respuesta es simple: se
invirtió más en formular las preguntas que en el desarrollo de las
respuestas que en su generalidad brillaron por su ausencia."

"es residente en los Estados Unidos y se
sospecha que en ese país o en otro vecino pueda guardar el grueso de
los beneficios ilícitamente obtenidos"

"bien puede darse por satisfecho
el encausado con que las Acusaciones no hayan interesado una medida
cautelar más severa"

 

Comentaris

 

Jutges, i jutges espanyols.

JRV | 01/04/2010, 19:25

Observant amb la màxima objectivitat possible per part d'un humà, molts jutges espanyols pateixen una certa incontinència verbal. No és Matas, ni cap corrupte, sant de la meva devoció, però penso que el jutge Castro havía d'haver guardat les formes, per molt que fos la seva indignació devant el "semi-deu cantoner" Matas.
Fa mal opinar no havent pressenciat la declaració de l'ex President i els seus efectes en l'ànim del jutge, que mes be ho hauria d'esser Matas president del gremi de "trileros", però un jutge mai hauria de perdre les formes. Ja al judici d'Otegui, o el dels terroristes de l'11 M. els jutges es varen excedir en els seus comentaris, un poc de inteligència emocional no vindria malament i no fartia pèrdre la dignitat .

 

corruppció

Joan | 01/04/2010, 16:29

Trist o apoteòsic final, segons com es miri, per qui va ser l'home més poderós de Mallorca des de 2003 a 2007. Tanmateix, el seu era un poder amb els peus de fang, ara ho hem vist, i les seves amistats, conveniències: Jaume Matas estava tot sol, i tot sol ha quedat.

De Madrid, Matas en va dur els contactes i la xuleria, i l'autoconvenciment que estava per damunt del bé i del mal: tot estava "bé" o "malament" segons si ho feia ell o no, simplement. Perdut el poder, els contactes, els amics, el passaport i la feina, el que no ha perdut l'ex-ministre és la seva prepotència. Així ho ha vist el jutge Castro aquests dies d'instrucció, i n'ha deixat constància en un text, la interlocutòria de la instrucció, que de ben segur passarà a formar part de la cultura popular del nostre país, un autèntic document antològic que resumeix, en detall i massa bé, com era la manera de funcionar del matrimoni Matas-Areal i de tota una manera d'entendre la vida, la dels "nous rics" mallorquins que fan la fortuna a costa de robar: "vostè ha vengut a burlar-se dels simples mortals", etziba el jutge a l'ex-president.

"Pot estar content que no l'einvïi a la presó". Més o manco, això és el que se'n desprèn del text, que traspua un cansament evident per part del jutge del to i les formes de Matas durant tota la seva declaració: "amb molta freqüència utilitzava l'expressió, fregant la divinitat, "que es faci", per al·ludir a la manifestació de la seva voluntat política". L'ha calat bé, el magistrat José Castro, a un personatge que, partint d'un escaló social no gens rellevant, va ascendir dins els governs corruptes de Grabiel Cañellas fins a trobar-se amb massa poder, més del que una mentalitat com la seva podia assumir; a això s'hi ha de sumar la personalitat de Maite Areal, diposada a no treballar gens i a viure molt bé, sense preocupar-se dels doblers. Matas-Areal: més que un matrimoni mafiós, un matrimoni "bufa" que fregaven el ridícul.
Ara són la riota de tot Palma, de tot Mallorca, i molt probablement de tot l'estat. L'ex-president té fins dimecres a les 12 de la nit per pagar els 3 milions d'euros de fiança, o anirà a la presó. Segurament haurà d'hipotecar totes les seves propietats, a ningú li hauria d'estranyar que les bosses i rellotges Louis Vuitton o les graneteres de wàter marca Inda s'hagin d'empenyorar. No ingressarà a presó, però Matas quedarà en una petita misèria, a més de la moral, política i social: el fracàs econòmic de qui es vanagloriava de ser el millor gestor de la història de les Balears.

 

Miratge?

JRV | 01/04/2010, 10:08

No se qui podia ser victima d'un miratge respecte a Jaume Matas en aquell moment. Tan sols aplicant l'instint natural a la observació del personatge, s'intuía l'actitud de venedor de cotxes trucats de Mates. I les abraçades de Mates amb Escarrer el dia en que el PP balear guanyà les eleccions eren tota una premonició, i Mates fent de putero, o "mamporrero" per Moscú no enganyaven...Fins i tot la gent de dretes, que és ben llegitim ser-ho, havien d'haver desconfiat de un tipus sense ideologia, un perfecte traidor que a les dues setmanes de perdrer les eleccions del 2007 els va deixar amb el cul enlaire. I es que el votar cegament a un partit, oblidant-se de qui diu representar-lo, porta aquestes consequencies, que després hem de pagar tots, i mai mes ben dit.

 

PP corr(um-pp)tion

idoi | 31/03/2010, 20:15

L'any 2003, retornat al Consolat, Jaume Matas va rebre una molt honorífica distinció: "Ambaixador de l'Antic Regne de València", de mans del seu amic Francisco Camps, president de la Generalitat Valenciana. El títol el va crear el Consell valencià aposta per ell, ja que des d'aleshores no l'ha rebut ningú més. Camps va justificar tan alta distinció perquè Matas, com a ministre de Medi Ambient, amb la seva idea de Pla Hidrològic (que va aixecar mig Espanya en contra) havia fet molt pels valencians: en efecte, els nombrosíssims promotors urbanístics valencians estaven entusiasmats amb el PHN, que els permetria duplicar o triplicar la construcció de camps de golf.
Ara se veu que Camps i Matas ja no són tan amics. L'ex-ministre és íntim d'Eduardo Zaplana, que és, al seu torn, "íntim" enemic de Camps. Però la Generalitat no pensa, de moment, en revocar el títol d'ambaixador a Jaume Matas, tot i que els socialistes valencians ja han corregut a demanar-ho. De fet, Matas, corrupte i estafador fiscal, és possiblement el millor representant que pot trobar Francisco Camps, màxim representant valencià de la trama Gürtel: tots dos són un excel·lent exemple de com funciona el PP. Rajoy té el mateix concepte de tots dos, per cert.

 

i mes gracies

Maki | 30/03/2010, 23:30

El fogueró del 2005 si que tenia vissió de futur, es cert.

 

Gracies Idoi

JRV | 30/03/2010, 23:29

Gracies idoi per recordar que hi ha vida(encara que pudenta) darrera les batalletes barates dels dos blogs

 

PP corr(um-pp)tion

idoi | 30/03/2010, 16:03

El renou mediàtic d'aquesta setmana del cas Matas ha deixat en un autèntic segon pla la resta de casos de corrupció pendents. Per sort, l'actualitat és rabiosa, i se'n recorda de tornar a la primera línia els escàndols que pareixien deixats de banda. Així per tant, els mallorquins podrem gaudir de veure l'ex-conseller de Comerç del gabinet de Jaume Matas, i ex-president del PP pitiús, Josep Juan Cardona, declarar el proper dia 21 com a imputat pel cas Scala, que és el nom policial del patètic afer del CDEIB, amb el pot de Cola-Cao enterrat com a emblema.

Josep Juan Cardona, com a diputat actual del grup parlamentari popular, manté la seva condició d'aforat, i per tant, declararà davant el jutge Antoni Capó del Tribunal Superior de Justícia de les Balears. La trama del cas Scala seria una operació organitzada pel propi Cardona, a més del director general Kurt Viaene, i Antònia ordinas, gerent del CDEIB, per desviar fons milionaris a empreses i negocis propis, a través dels programes de "promoció exterior" del comerç i la indústria balears.

La imatge pletòrica per a la posteritat, de la policia desenterrant un botí de 300.000 euros del jardí d'Antònia Ordinas són la prova més gràfica del descontrol i les maneres del govern presidit per Jaume Matas. Per molt que avui sigui un simple "ex-militant de base", fou el responsable últim d'un govern que era un colador d'estafes a cada conselleria; Bauzá diu que "n'assumeix l'herència", i en efecte: Cardona és, a dia d'avui, diputat i militant del seu partit, votant cada una de les propostes que el PP presenta a la cambra balear.

 

Re: Jaume Mates: La fi del miratge

Tomeu Cifre | 30/03/2010, 14:39

I potser guanyaran per majoria absoluta. Ja es sap que al PP aquestes coses no li passen factura, en canvi a l'esquerra qualsevol llenegada o dubte li costa la desafecció dels seus per molts anys. Les coses son així.

 

Re: Jaume Mates: La fi del miratge

Miquel Sánchez | 30/03/2010, 14:06

Tomeu, tal com he dit al blog del teu company Biel Barceló, m'han comentat que el PP aquesta legislatura ha fet 17.000 afiliats més.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb