"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Pollença en estat d'excepció

psm-pollenca | 30 Abril, 2010 12:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Crònica del Ple Ordinari de dijous 29 de Març de 2010 (I)

La caòtica situació de l’Ajuntament de Pollença preocupa, i molt, als ciutadans. Ahir es va demostrar amb una important presència de públic a la sala de plens. També hi va haver una contra-convocatòria a base de coca i vi a la Plaça Vella, suposam que per atraure a la gent i intentar evitar que entressin a la sala de plens.

L’ordre del dia es va despatxar aviat. L’equip de govern aprovà amb els seus únics vots els comptes generals de l’Ajuntament del 2007 i del 2008, comptes fora de termini i que mostren la mala situació en que es troba l’ajuntament, que contrasta amb la manca d’iniciatives per pal·liar aquesta situació.

També s’aprovà la modificació puntual del Pla General per permetre una ampliació del PAC. S’aprovà per unanimitat, tot i que el nostre grup va fer constar que si l’adaptació del Pla General al PTM es dugués amb uns terminis raonables no serien necessàries modificacions puntuals per fer “apadassats” . La nostra crítica va indignar el batle que es veu que no suporta cap veu discrepant amb ell, sembla que vol Cera del Corpus.

Passàrem als precs i preguntes. Més de dues hores de intervencions, on el govern es va poder estendre tant com volgué i la oposició poguérem entrar poc (es va treure la norma de 30 segons per grup, i a la seva discreció). Anirem deglossant els diferents apartats. Avui ens centrarem el l’àrea de Cultura i l’Operació Voltor.

El batle, tot i les escoltes telefòniques publicades el passat diumenge, tornà a negar l’evidència de que Toni Oliver era el seu regidor a l’ombra. Tenir un regidor "d'amagat" és molt greu, ja que la seva feina s'escapa al control democràtic del Ple. Per això des del PSM reiteràrem la petició de dimissió del batle. El batle mateix va fixar el llistó de les destitucions, quan expulsà al nostre regidor del govern per haver accedit a un camí d’ús públic sense el seu consentiment. Creim que per mentir reiteradament amb molt més motiu el batle hauria de deixar la cadira.

És més, exposàrem una nova conversa de l'1 de febrer de 2010 on queda ben clar que Toni Oliver, amb el coneixement i consentiment del batle Joan Cerdà i de Miquel Ramon, havia de contractar una persona a l’INESTUR per una quantitat de 18.000E, i que aquesta persona  (militant d'UM de Pollença) estaria en aquest lloc fins que al mes de juliol ocuparia la plaça de Director/a del Museu de Pollença (data en que l’actual directora finalitza el seu contracte, tot i que s’hi pot tornar a presentar), passant-se pel folre qualsevol procés selectiu mínimament imparcial. Toni Oliver tria el director del Museu, obviant el procés selectiu i a aquesta persona li pretén donar una feina provisional a l’Inestur mentres tant espera la plaça.

(...)

A.OLIVER.- Tendrías que venir un par de días a la Conselleria, como mucho tres días a Ia semana para llevar unos proyectos, bueno, me harías un poco mi trabajo también.

(...)

A.OLIVER.- Una cosa, luego tendrías que presentar facturas eh? Y aquí las facturas se cobran después de cuatro meses, esto lo tienes que tener en cuenta también eh?... Lo que pasa es que cuando lo tienes asegurado, ya tienes la partida bloqueada, porque como va por intervención, rollos y tal, pues no sé, yo se lo comenté a Michel (Miguel RAMON AMENGUAL), para que no dijese que Toni hace lo que le pasa por los "huevos" y están de acuerdo, le dije que se lo comentase a Juan (Posiblemente Juan CERDA RULL) también, no hay ningún problema, (...)

A.OLIVER.- Y a partir de aquí, ya està todo hecho sabes que te quiero decir? Serían tres días por semana, tres mañanas ,no?, muchas mañanas nos iríamos juntos, yo iría contigo porque estoy hasta los "huevos" de conducir, algún día.

(Militant UM Pollença).- Bueno, ya conduciré yo.

A.OLIVER.- Yo lo miraré, però claro quería hablar contigo por si te interesaba.

(Militant UM Pollença).- Si, si, si. Y esto que seria un mes o dos de trabajo? 0 todo el año, no se como funciona.

A.OLIVER.- No, lo que haríamos serà repartir, es decir, nos podemos gastar dieciocho mil euros al año, ahora no tienes por que venir, al principio un poco mas.

(Militant UM Pollença).- Claro me he de poner al dia.

A.OLIVER.- Al principio un poco mas y luego si tienes que venir dos días por semana, dos días por semana, hasta... Hombre yo confio al menos hasta que cojas la plaza del museo, sabes lo que te quiero decir?

(Militant UM Pollença).- Vale perfecto.

A.OLIVER.- O sea, hasta julio, agosto tendríamos que al menos mantener esto.

(Militant UM Pollença).- Vale, perfecto.

(...)

(Militant UM Pollença).- El Conseller es Miguel no?

A.OLIVER.- No, no me pondrà ningún problema, y mas si ya lo sabe Juan  

Davant les evidències el batle tirà pilotes a fora i intentà desviar l’atenció. Clamorosos els silencis dels seus socis de govern del PSOE, que no entenem com a aquestes alçades continuen aguantant-li la cadira al batle. Pollença necessita una profunda regeneració i el batle actual no és en absolut imprescindible per fer funcionar l’Ajuntament (bona prova n’és aquest ple, farcit d’assumptes que pengen). Haurem de començar a pensar que es tapen les vergonyes mutuament. En la seva obcecació per mantenir-se en el poder el batle perjudica molt greument a Pollença, i arrastrarà a empreses, treballadors de l’Ajuntament, associacions del poble i particulars que han tingut part en els manejos del batle i de Toni Oliver. Pollença no es mereix això. Les responsabilitats judicials les hauran de resoldre davant els tribunals, però les polítiques ja son més que evidents i fan la situació insostenible.

Comentaris

 

Enhorabona

JRV | 03/05/2010, 19:08

Molt bo l'article de Toni Marquet, aquesta vegada.
I me felicit i us felicito perque aquest article ja distingueix a qui s'ha de dirigir la tasca d'opossició, per lògica i ara també per necessitat i emergència democràtica.

 

Al diario de Mallorca

prou tancaments | 03/05/2010, 10:24

La plataforma pro Camins Públics critica la recogida de firmas contra la declaración del centro de Pollença como BIC y recuerda que el artífice de la campaña es el propietario que ha cerrado l´Empeltada, que "siempre ha ignorado" las firmas a favor de la reapertura de la carretera vieja Lluc-Pollença.

 

Re: Pollença en estat d'excepció

Tomeu Cifre | 03/05/2010, 10:05

Gràcies pel teu bon humor Carme. He rigut molt llegin el teu post. Tot i la situació dramàtica que viu l'Ajuntament val més no perdre la perspectiva i el bon humor.
Per altra banda gràcies pels ànims, des del PSM fa molts anys que lluitam per un poble millor, de vegades ambmés encerts, de vegades amb manco, pero l'únic que jo vull es estar a l'alçada de tots els qui m'han precedit.

 

A TOMEU CIFRE

Carme Collet | 02/05/2010, 18:52

Bromes a part, sobretot veient com UM i PSOE duen aquest poble a la deriva social i econòmica. Aquest darrer ple a servit per a descobrir un nou líder; un polític ferm, conseqüent i sense pels a la llengua. El polític que necessita Pollença per poder sortir d'aquesta situació gravíssima en que ens trobam, causada per gent que l’únic que persegueix son interessos personals. Aquesta persona es diu Tomeu Cifre Bennassar.
Tomeu, la meva més sincera enhorabona per la teva actuació a n’el passat ple.
Estaria bé que la gent de Pollença descobrís moltes de les converses mantingudes per en Toni Oliver amb en Rull, en Michel o algun “panfletista” d’aquest poble per així donar-se’n de la vertadera realitat de les persones que ens estan governant.
Ànims i endavant!!

 

CIRC A POLLENÇA!!!!

Carme Collet | 02/05/2010, 18:38

Bones tardes:
Antigament el circ es situava a solar de Can Conill, el solar on avui tenim el nostre majestuós auditori. Avui en dia, el circ es situa a la plaça Vella de Pollença.
Vist l’èxit d’aquesta setmana, es repetiran funcions cada darrer dijous de mes al mateix lloc.
El forn de Can Nas ja ha demanat a l’ajuntament ocupació de via pública per poder posar-hi unes teulatetes i poder servir, ara que arriba el bon temps, unes coques de sofrit o trampò d’aquestes que fan tan bones, acompanyat d’un vinet, avanç, durant i després de l’espectacle del Circ Ajuntamental, que així l’han batiat.
L’actuació principal del Circ Ajuntamental es dona a càrrec del Gran Màgic Rull, comparat per alguns amb el Gran Harry Houdini. Un mag especialitzat en treure regidors no electes de davall les pedres.
Els amants a les rialles podran disfrutar den “Labio el Payaso” acompanyat de la seva Xaranga que actuarà al principi i al final de l’espectacle. No hi faltaran: el Judas, la Mujer Barbuda, el Voy y Vengo, el Egipcio Comisionista i la Bella i la Bestia, entre d’altres.
No t’ho perdis, recorda: darrer dijous de cada mes a la Plaça Vella de Pollença.

 

A Tomeu C

Joan C | 01/05/2010, 09:21

De vergonya! Aquesta situació es penosa.
Per altra banda, Tomeu, enhorabona per no deixar que el batle et faci callar tot i haver format part de l'equip de Govern.
Qualque pic he criticat certes incoherències que al meu pareixer té el PSM, però en aquest cas te vui donar l'enhorabona.

 

tristes pallasades

Si si el batle dimisió | 30/04/2010, 19:40

Pallasades que perjudiquen als ciutadans:
Tancaments de camins públics, fer parts i quarts des del poder, endeutament de l'ajuntament...

 

Pallasso

Maki | 30/04/2010, 19:35

El ple d'ahir, un pallasso dedins, un pallasso defora...i així i tot, ningú reia.

 

La cura del temps

JRV | 30/04/2010, 19:27

Quan hagui passat aquesta legislatura, els vertaders socialistes no entendran , si és que qualcú ho pot entendrer, com es que el PSOE donà suport tant de temps a una UM parcialment corrupte i inoperant...la resposta tan sols serà, mantenir la cadira de Francisca Ramon...TRIST

 

Re: Pollença en estat d'excepció

Tomeu Cifre | 30/04/2010, 16:22

Qui sigui o deixi de ser és irrellevant, per mi. El que és indignant és l'actitud dels que ens governen a Pollença.

 

Re: Pollença en estat d'excepció

Pepe | 30/04/2010, 15:23

És fàcil imaginar qui ets aquesta militant d'UM.
Penalment ja veurem que passa, però políticament això és insostenible.
Quina pena el paper del PSOE donant suport a tanta ...

 

Dimissió

Idoi | 30/04/2010, 13:18

Pollença no és mereix això, ni un tancador de camins fent el paripé a l'entrada del consistori.

Relament pensó que siJoan Cerdà Rull tengues dignitat, dimitiria, però està clar que no en té.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb