"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Camí cap al 2011: implica’t, il·lusiona't, afilia’t.

psm-pollenca | 10 Maig, 2010 08:06 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Al proper mes de juny al PSM celebrarem el nostre 20è congrés. Aquest Congrés servirà per posar en marxa les propostes del partit per les eleccions autonòmiques i locals del 2011. El PSM de Pollença, seguint les indicacions de l’assemblea general celebrada a Porreres, vol assistir a aquest congrés havent escollit ja els seu candidat a la batlia pel 2011.

Per això celebrarem una assemblea de l’Agrupació de Pollença a principis de  juny on escollirem al nostre candidat a la batlia entre els aspirants que s’hi hagin presentat. Els candidats que vulguin optar a ser caps de llista ho han de comunicar al Secretari General, Biel Cerdà, o al Secretari d’Organització, Miquel Àngel Capó. De tota manera el mateix dia de l’assemblea també s’acceptaran propostes.

En el PSM celebram assemblees ordinàries cada mes, on es preparen els plens de l’Ajuntament i es discuteix de l’actualitat política. També celebram assemblees extraordinàries quan es plantegen qüestions especials, com és ara l’elecció del candidat. Les assemblees estan obertes a tots els militants i als simpatitzants, on tothom pot participar i opinar.

Per poder participar en les votacions i representar el partit a nivell de Mallorca ( en el Consell de Direcció Política), així com col·laborar en el manteniment econòmic del PSM (ja que el nostre partit no cerca les formes “alternatives” de finançar-se que han fet servir altres partits i que hauran de justificar davant els tribunals), és molt important afiliar-se. Per fer-ho tan sols heu d’omplir aquest full d’afiliació i fer-lo arribar al Secretari General, al Secretari d’Organització o al regidor Tomeu Cifre (en ma o per e-mail a: psmpollenca (arroba) mallorcaweb.net). Afiliar-se és un acte de responsabilitat i volem fugir dels mètodes clientelars que apliquen alguns partits (veure article a Sa Plaça).

Aquestes eleccions seran difícils per tots els partits, ja que l’esclat de tants casos de corrupció a les Balears ha creat un estat de desafecció de la ciutadania envers els partits polítics. Això tot i que partits com el nostre no haguem tingut mai cap imputat per corrupció, però que paradoxalment patirem aquesta desafecció tant o més que els partits amb membres imputats, ja que el nostre electorat sempre ha estat especialment crític amb la classe política. Per vèncer aquesta situació i evitar que els partits corruptes siguin els més beneficiats per l’abstenció cal mobilitzar-se i il·lusionar-se amb un nou rumb polític per Pollença.

El PSM és un partit amb 30 anys d’implantació a Pollença. És un partit polític nacionalista, progressista i ecologista d’àmbit mallorquí. El PSM de Mallorca forma una federació amb el Partit Socialista de Menorca (PSM-Menorca),  l’Entesa Nacionalista d’Eivissa i la Unió d’Independents d’Artà, presentant-nos conjuntament com a PSM-Entesa Nacionalista. La federació PSM-EN té càrrecs de govern en els consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa, dirigeix les conselleries del Govern de Medi Ambient i Mobilitat, així com la de Comerç i Indústria. Al Parlament Balear hi som presents a través de la coalició Bloc per Mallorca i PSM-Verds, que té cinc diputats. També el company Pere Sampol representa a la nostra comunitat en el Senat espanyol. A Pollença el PSM ha exercit el govern en la legislatura 1999-2003 amb tres regidors (Hisenda, Medi Ambient i Participació Ciutadana), i en l’actual hem gestionat l’Àrea de Cultura i l’Empresa Municipal fins que, després d’una legislatura amb repetides discrepàncies amb els socis de govern, el nostre regidor fou destituït per haver defensat l’accés públic al Camí  Públic de Ternelles.

Tot i tractar-se d'una federació que té el seu àmbit en les Illes Balears, l'únic partit de les Illes que engloba tot el territori illenc, es concedeix una forta autonomia a les agrupacions locals. Aquesta autonomia local s'enriqueix amb la capacitat d'acció que dona el fet de comptar amb una estructura a nivell de les Illes Balears i  el tenir representació en altres administracions apart de l'Ajuntament.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb