"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ple d'abril: ocupació de via pública.

psm-pollenca | 13 Maig, 2010 15:27 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Malgrat algun mitjà de comunicació ho silencia, el 29 d’abril hi va haver ple municipal, sense mocions i dedicat a controlar l’acció del govern (o més bé podríem dir la no-acció del govern). UM i PSOE varen haver de donar explicacions sobre diferents qüestions que van per molt mal camí en aquest poble. Apart de tot el capítol de preguntes sobre la vinculació del Batle i l’Ajuntament amb l’Operació Voltor, hi va haver altres assumptes prou interessants. Un d’ells la ocupació de la via pública amb taules, cadires i altres elements, qüestió que cada temporada resulta polèmica.  Recordem que fa més d’un any que es va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança que havia de ser la solució a tots els problemes, sense que encara s’hagi aprovat definitivament:

1.      El 29 de gener del 2009 el Ple Municipal va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança d’ocupació de la via pública amb taules i cadires. No ha estat suficients quinze mesos per resoldre les al·legacions a l’ordenança? Quantes al·legacions es presentaren?

El batle diu que no veu clara l’aprovació de la nova ordenança, tot i que la va fer redactar ell mateix com a regidor d’urbanisme i li va costar 12.000 E !!! Es va justificar també al·legant que no s’ha aprovat definitivament per que hi ha crisi; aquesta mateixa excusa els serveix per tot: per no aprovar l’adaptació del PGOU, per no voler el BIC del Centre Històric, per no peatonalitzar la 1a línea, per fer rebaixes a l’adjudicació de les platges. Curiosament aquest argument no l’han fet servir ni per llevar dedicacions exclusives de regidors ni per fer cap pla d’austeritat a l’Ajuntament.

També va dir que no sap quantes al·legacions es presentaren. Amb la seva dedicació exclusiva hauria tingut temps d’averiguar-ho, si no estàs tan ocupat en els problemes del seu partit.

2.      Quan fa comptes l’Equip de Govern resoldre aquestes al·legacions i aprovar definitivament la nova ordenança?

Va resoldre que quan ho tenguin clar ! Els ciutadans, en canvi, cada vegada ho tenen més cru amb aquest Ajuntament.

3.      L’any passat argumentaren que ja no donava temps a aplicar la nova ordenança a la temporada turística del 2009. Fan comptes aprovar la nova ordenança i aplicar-la a la temporada del 2010 o tampoc donarà temps?

Va dir que pel 2010 tampoc dona temps a aplicar-la. Evidentment, aprovar una nova ordenança podria significar no fer content a tothom, i això en el darrer estiu de la legislatura és inadmissible pel batle.

4.      Amb quins criteris s’està concedint les ocupacions de via pública que hem vist aprovades en les darreres juntes de govern?

Amb els mateixos criteris que els anys anteriors. Esperem que siguin criteris més objectius i raonats que els de l’any passat, quan el batle, metro en mà, concedia ocupacions “in vocce” per la Plaça Miquel Capllonch.

5.      L’Ajuntament ha concedit ocupació a qualque local amb expedient d’infracció urbanística obert?

Va dir que com que es tracta de renovar les ocupacions de l’any passat, no es revisa si tenen infraccions o no. Vol dir que potser ben bé que, tot i haver-hi infraccions, es concedeixin ocupacions de via pública.

6.      L’Ajuntament, està complint amb les condicions que indica l’actual ordenança ?:

a.      “Amb la sol·licitud de llicència s’haurà de presentar la llicència municipal d’obertura i funcionament de l’activitat”

Tot hi que ho posa l’ordenança no ho comproven.

b.      “No es concedirà llicència d’ocupació als titulars de locals que no estiguin al corrent de pagament de les corresponents taxes i imposts municipals referits al citat local”.

No es concedeix l’ocupació “si se’n donen compte” que no han pagat. Com que no hi ha informe de l’interventor hem de confiar amb la memòria dels membres de la Junta de Govern (estam arreglats).

7.      Entenem que les sol·licituds d’ocupació de via pública haurien d’acompanyar-se d’informe tècnic sobre la llicència d’activitat i d’informe d’intervenció sobre el pagament de taxes. S’està fent això?

Només informa la policia. Tots els altres aspectes que s’haurien de revisar queden a l’aire.

 

Conclusió: enguany continuarem amb els conflictes entre locals i ciutadans o entre els diferents locals per l’ocupació inadequada de la via pública. Pollença és un campi-qui-pugui en quant a l’ocupació de la via pública, molt lluny del que hauria d’esser en un municipi que vol fer bandera de la qualitat turística.

Comentaris

 

Inaguracions

Joan C | 14/05/2010, 10:47

Molt bo! JRV

 

Re: Ple d'abril: ocupació de via pública.

Tomeu | 14/05/2010, 09:44

Sí senyor, amb coca, ara que la subvencionen els particulars.

 

Innaguracions

JRV | 14/05/2010, 08:27

Davant la possible davallada de les "coses" a innagurar aprop de les properes eleccions de maig 2011, suggereesc al "batlle" ( no m'he equivocat amb les cometes):
-innagurar la permanença de l'hotel "Don edro".
-Innagurar les barreres de Rafel Morro a la carretera Vella de Lluc.
-Innagurar la No declaració BIC el centre històric de Pollença, merit del mateix barrut aprofitat.
-Innagurar el no pagament del deute de la concessió de les platges del Moll.
- Innagurar la crisi economica del NOSTRE Ajuntament.
- Donar a coneixer la crispació, l'engany i la mangarrufa com a mètode de govern.
I tants i tants altres "mèrits" que el faran inolvidable.
De col·laboradora imprescindible, Fca. Ramon.

 

Re: Ple d'abril: ocupació de via pública.

Tomeu | 14/05/2010, 08:16

Adeu, auditori de'n Moneo, adeu:

diariodemallorca.es

Antich ordena que se paralicen las inversiones aún sin contratar.

h ttp://www.diariodemallorca.es/mallorca/2010/05/14/antich-ordena-paralicen-inversiones-contratar/570249.html

 

Amb ma esquerra foradada

Tomeu Cifre | 14/05/2010, 08:04

Al butlletí que ha repartit el PSOE de Pollença aquests dies ens podem informar del que ha fet al poble "UN govern socialista" a través dl PlanE del govern de Madrid. El que ens agradaria saber, després de tres anys de legislatura, és el que ha fet per Pollença "EL govern socialista" que se suposa que tenim. Ni al seu butlletí trobam resposta a aquesta pregunta.

PD: El butlletí és un entranyable exercici d'intent de rendibilitzar políticament les inversions del PlanE, inversions que inaugurarà el batle i que aquest ja s'ha preocupat de vendre pels mitjans de comunicació. Suposam que el següent número anirà dedicat a la rebaixa de les pensions i dels sous dels funcionaris.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb