"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Turisme, urbanisme i patrimoni al Centre Històric

psm-pollenca | 20 Maig, 2010 07:24 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La demolició d’una de les cases de les “Illetes” de la Plaça Major ha posat de manifest tot un seguit de mancances de l’administració municipal i posa damunt la taula una sèrie de qüestions en les que ens jugam el futur com a poble.

Per una banda la falta de control municipal damunt les obres que s’executen a Pollença. Va ser suficient amb un comunicat informant del mal estat de l’edifici de part del promotor per justificar la demolició de l’habitatge, sense esperar a autoritzacions ni a informes dels tècnics municipals. Després del llarg procés que s’ha duit per permetre fer obres a les “Illetes”, i després del precedent que suposa aquesta demolició, amb quina autoritat l’Ajuntament podrà impedir que tots els propietaris d’habitatges de les Illetes esbuquin els edificis per fer-ne de nous en vers de rehabilitar-los? Ara ja s’ha encetat el meló.

Per altra banda es demostra que l’Ajuntament no té capacitat per garantir la conservació del patrimoni pollencí. Fins i tot la històrica font situada en aquesta façana s’ha desmuntada per sempre més. Aquestes evidencies ens reafimen en afirmar que els actuals instruments per protegir el patrimoni i promocionar-lo no son suficients, i que la declaració del Centre Històric com a Bé d’Interès Cultural és una passa imprescindible per evitar que continuï la seva degradació i per dotar-lo de les subvencions que necessita.

També hem de tenir en compte que el centre de Pollença s’ha convertit de fet en una zona d’Interès turístic. El turisme és i ha de ser la locomotora de la resta de sectors, inclosa la construcció. Si el turisme funciona, la construcció a la llarga també funcionarà. En canvi si es continua amb la situació dels darrers anys, on la construcció era el principal sector econòmic, a la llarga suposarà un deteriorament del sector turístic i de retruc de la pròpia construcció. Per tant hem de ser molt curosos amb el producte turístic que ofereix Pollença, i en aquest aspecte el centre històric hi té una importància creixent. Per això cal plantejar-se d’aplicar al centre peatonalitzat les mateixes condicions que regulen les obres molestes estiuenques en altres zones turístiques, com el Moll o Cala Sant Vicenç, on no es poden fer obres majors estructurals en els mesos de la temporada alta.

Veure fotografies i article al blog de Biel Perelló:"Els camions van a missa"

Veure article Diario de Mallorca

Veure article Ultima Hora

 

 

 

Comentaris

 

Re: Turisme, urbanisme i patrimoni al Centre Històric

un que passava per allà | 23/05/2010, 19:50

aquesta obra és una vergonya!
els que governen ho fan malament per no impedir aquesta demolició.
La oposició fa malament de no denunciar els fets. No parlo de denunciar-ho a n'aquest blog, sinó formalment. Amb registre d'entrada a l'ajuntament, al consell, al govern, o a la unesco!!!! ben igual que les firmes contra el BIC, ben igual, també amb registre d'entrada

 

Agent secret

Maki | 23/05/2010, 12:02

No es cert el rumor que corr pels bars de que Joan Cerdà es un agent de K.A.O.S. en prectiques per enfonsar Pollença, i si li va be, passar a EE.UU. per mirar de enfonsar aquesta nació. Son fantasies, però si acosta a la realitat.

 

Re: Turisme, urbanisme i patrimoni al Centre Històric

Joana | 22/05/2010, 10:58

No és normal que un Ajuntament obri a les 8.00 i el batle no es presenti, com a prest, fins a les 10.30.
No és normal que el Batle quedi amb qualsevol persona (ciutadà, representant d'una associació, un altre polític, ...) i no es presenti a la cita.
No és normal demanar permís per anar a Ternelles i no poder-hi anar havent-ho demanat amb una setmana d'antelació perquè el batle no ha passat a firmar.
I suma i sigue...

 

Possible cause

maki | 22/05/2010, 09:51

"What happens is that he spends the day running from one bar to another bar", escriu Mr. Huterstein:
TAL VOLTA AIXÒ SIGUI UNA EXPLICACIÓ A LA CONDUCTA ERRATICA I NEFASTA DEL BATLLE RESPECTE ALS INTERESSOS COL·LECTIUS DEL MUNICIPI DE POLLENÇA.
Hem d'averiguar que beu als bars, J. Cerdà.

 

Pollença under poo politicians

We need a change | 21/05/2010, 14:44

Mr Joan cerdà is just an employed from Mr Mooro, well known as the person who shots the public way called "old road from Pollença to Lluc", and as the rest of the members of the "politician party" UM= Money union, doesn't care about the citizens, onlu cares abou itself and their friends.

 

CR11

Hutterstein | 21/05/2010, 06:58

Good morning:
that no one be fooled, the mayor is Juan Cerda Rull (CR11) (as CR9). Today in the Diario de Mallorca get a picture of the mayor and CR11. What happens is that he spends all day running, or from bar to bar and is not in the town hall n listen to people's problems.
Pollença need to address a dynamic, versatile, good person, hardworking and above all enthusiastic. Today I only see a politician who meets these qualities and is Tomeu Encrypt PSM.
We are with you Tomeu.
Regards

 

Re: Turisme, urbanisme i patrimoni al Centre Històric

toni | 21/05/2010, 06:35

Tomeu caca la vaca

 

Pollença is different! is shit town.

uemita decebut del meu batle | 20/05/2010, 20:15

Mr Hutterstein, the Mayor is not Joan Cerdà, is Mr Rafel Morro. He has the power. He does the things "per collons" and the people how works in the town, have fear to Mr. Morro.
The historical center is the future for the economy of Pollença, but the people of construction prefere drink wine, and eat cake in front of the Can Llobera.
Impossible to open the eyes, Pity.

 

Re: Turisme, urbanisme i patrimoni al Centre Històric

Tomeu Cifre | 20/05/2010, 19:46

I agree, Mr. Hutterstein. Perhaps the answer is that the Mayor don't lives from tourism like the othe 90% of village inhabitants.
Pollença és diferent i els pollencins som massa indifirents.

 

Pollença is different!

Hutterstein | 20/05/2010, 17:51

Pollença is different!
How do you think we feel that we're going to dine at the restaurants in the square with the amount of dust is with this work?
Mr. Mayor, take a coffee in Moixet Can i watch. Have not been realized in this town who live from tourism?
Why mistreat people in this way? do the work in winter, do the works of the historical center in winter, are not idiots, they see tourism.
Pollença is not what it was is a shit town. Pollença people, open your eyes once and there if they realize how they are making fun of people from City Hall. Eyes act !!!!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb