"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

PSOE i PP, no triar per no prendre.

psm-pollenca | 21 Maig, 2010 13:45 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El descrèdit de ZP

Toni Alorda

En un Estat on els aturats es compten per milions, l'actuació d'un President zombi resulta desoladora.

Més enllà de la crítica al caràcter reaccionari, improvisat i parcial del darrer paquet de mesures (quants en duim?), Zapatero ha perdut tot el seu capital polític en mostrar, obscenament, la seva inconsistència com a dirigent.

Ni tan sols contra les cordes no confessa cap gir, no ofereix explicacions ni disculpes, ben al contrari, ho presenta com una passa més, congruent amb el que ha dit i fet fins ara. Subleva.Una societat requereix cohesió i solidaritat per afrontar moments difícils, per concitar el compromís, comunitari i personal, fins i tot el sacrifici. Cal que els líders polítics generin i catalitzin energia social. Cal confiança, credibilitat, solvència. Però, qui pot creure Zapatero?

Si tots aquests temps hagués advertit sobre la magnitud de la crisi, amb transparència, amb honestedat, amb valentia i sana inquietud; si hagués reaccionat sobre els motius profunds, la cobdícia i l'especulació, la insostenibilitat i el model subjacent d'una societat sense principis; hagués pogut obrir una reflexió social de fons, responsable, sobre mesures estructurals i futur. Potser no hagués assolit consensos, però sí respecte, en comptes de la impressió d'un President fals i a la deriva. Ben al contrari, Zapatero ha cercat just la sensació contrària: "l'aquí no passa res". Les jugades electoralistes com els famosos 400 euros, si eren dubtoses llavor, ara es mostren com a sortides de cantamanyanes...


Fins que va mostrar les urpes amb els 67 anys... De dimecres ençà, el descrèdit esdevé irreversible: els pensionistes i els qui tenen dret a prestacions per dependència són els que han de pagar els tests romputs? Més? Les autonomies que gestionen sanitat i educació i, de manera especial, les agreujades Illes Balears? Els ajuntaments? Més? Fa sis mesos no calia congelar el sou als funcionaris i, ara, s'han de baixar un 5%? Ara, quan els brots verds que veia el govern ja podien ser cimals? Cap mesura sobre l'especulació, el negoci financer i el capital ociós. Cap mesura per aprimar l'Estat, com eliminar províncies i diputacions, ministeris... o la Corona.

El mateix dia de l'anunci de Zapatero, el Suprem reobria el cas dels suborns de Camps, i Rajoy el protegia. Aquí un ha de sofrir que el PP demani un dia sí i l'altre també que el Govern gasti més, molt més i, alhora, reduir dràsticament ingressos... i també les despeses (?).

Si el panorama no canvia, s'entendria que, aquells que només veuen dues alternatives, se n'afluixin de triar per no prendre... i, tanmateix, PP i PSOE concentren el gruix de la intenció de vot.

 

Comentaris

 

Contra el cansanci, il·lusió.

Tomeu Cifre | 21/05/2010, 22:19

Jo esper que els pollencins ens poguem il·lusionar un poc més, i no haver-nos de resignar a triar entre PP i UM, perque si no ho feim així segurament ens els haurem de menjar tots dos, PP i UM.
No serà per manca d'opcions, a les passades eleccions es presentaven vuit partits en sis llistes. Per la nostra part farem tot el possible per oferir il·lusió i seny als pollencins.

 

possibles governs al 2011.

un ciutadà cansat.... | 21/05/2010, 15:36

A nivell municipal, vegent cadascú com actua, i deixant de banda que tant Joan Cerdà com Tomeu Cifre del PP són de dretes, (fins aquí tot respectable), vegent que Tomeu cofre és més clar i noble, i l'altre sembla perdut en emvullar la troca, com a ciutadà que és considera d'esquerres i nacionalista, preferesc a Tomeu Cifre Ochogavia com a Batle que a Joan cerdà i a la seva colla...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb