"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L’Ullal no serà edificable, el Consell elimina les ART

psm-pollenca | 26 Maig, 2010 14:57 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 
 
El Consell de Mallorca ha eliminat les polèmiques Àrees de Reconversió Territorial. Les ART eren un instrument inclòs en el Pla Territorial de Mallorca que permetia passar edificis d’una zona a l’altre, amb la particularitat de que pel camí els metres quadrats es multiplicaven. A Pollença això ens afectava a l’Hotel Don Pedro, amb una operació que permetia traspassar aquest hotel, juntament amb el Rocamar del Port de Sóller a Sa Ràpita (Campos). Les 284 places del Don Pedro (el Rocamar no en té perquè estaven donades de baixa) es convertien en 1.078 places a Sa Ràpita, i 12.000m² es convertien en 435.000m² al sòl rústic de Campos. Un nou “pelotàsso” urbanístic i la pèrdua de places hoteleres a Pollença (a Pollença les places estan antiquades, però no en hi ha moltes); l’únic bò era la de crear una via per eliminar el Don Pedro. El problema era que el Don Pedro està en actiu i el propietari no ha tingut mai cap intenció de vendre’l per executar aquesta ART, per tant una via morta.

L’altra ART que s’ha eliminat ha estat la de Cala Carbó – l’Ullal. Recordem-ho. Des de fa anys els pollencins (i el PSM reiteradament) han demanat que no es tiras endavant la urbanització de Cala Carbó, ja que amb la petita part que ja s’ha construït ha causat un mal molt important al paisatge. Aprofitant aquesta demanda, el Consell de na Munar i en Font, amb la pressió de l’Ajuntament, va preveure aquesta operació d’enginyeria urbanística. Traspassar l’edificabilitat de Cala Carbó a la zona humida de l’Ullal. Els 20.800 m² d’edificació possible de Cala Carbó es traspassaven a damunt l’Ullal convertint-se en 45.000 m² d’edificació: “pelotasso” de primera. Hem de recordar que l’Ullal està inclòs en el Catàleg de zones humides que UM va paralitzar quan dirigia la Conselleria de Medi ambient.

Quan va canviar el govern, la Conselleria d’Ordenació del Territori (Gabriel Vicenç) va qualificar Cala Carbó com a ANEI, i de fet ja va protegir aquest espai sense haver de traspassar la seva edificabilitat a cap altra zona de Pollença. De tota manera l’Ajuntament va fer com qui sentís ploure i va incloure la ART a l’Avanç de l’Adaptació del Pla General al PTM. Ara, amb l’eliminació de les ART, la operació urbanística queda definitivament morta.

Entorn a aquesta operació ja hi va haver operacions especulatives de compra-venda, i els negociants treuen foc pels queixals en veure avortat el negoci. Curiosament també l’Ajuntament. Fins i tot es va pressionar als veïnats d’una zona propera, fora de l’Ullal, i de possible desenvolupament urbanístic ja que no està dins la zona humida (entre el Carrer Cadernera i Les Xarxes) per tal que donassin suport a aquesta operació que per res els convenia.

L’eliminació de les ART era un compromís electoral de l’actual pacte de govern (BLOC-PSM i PSOE), i ha tingut el suport del PP, que curiosament va col·laborar al 2005 en la seva aprovació. Segurament el procés judicial que envolta les ART del Pla Territorial, el qual involucra a polítics de UM i del PP, entre ells l’actual portaveu Jaume Font, ha influït en que aquet partit hagi fet anques enrere en el seu suport a les ART.

Hem de donar l’enhorabona a la nostra portaveu al Consell, Joana Lluïsa Mascaró, per la feina feta en exigir el compliment d’aquest compromís electoral.

Veure notícia de l'eliminació de les ART

 


 

 

Comentaris

 

UMP

JRV | 28/05/2010, 16:24

Això de la "discriminació" del Moll per part de Pollença, vistimisme buit de contingut serios, sempre ha donat molts vots, i això feia preveura , mes prest o mes tard, la creació d'un "partidet" que ha sigut mes perjudicial que beneficios pel mateix Port. Mai ha estat tan desatés el Port que quan ha hagut molleros a l'Ajuntament. Jo m'hen fot si el que governa son " extraterrestres" o el que sigui, amb tal que facin feina, tinguin projectes seriosos, i siguin honrats, el que no ha sigut així fins ara...Reis, Sant Antoni, platges, dinars, sopars i res mes.

 

VACACIONES EN EL MAR...

FRANCISCA | 28/05/2010, 15:43

Perdonau que no respongui els vostres comentaris, ara no tenc temps. ESTIC DE CRUCEROOOOOO!!!!

 

guanyant-se el sou.

idoi | 28/05/2010, 15:38

Tens raó tomeu, de cada vegada l'altruisme d'aquesta doneta al·lucina més al personal...

 

Unió d'interesos d'uns quants molleros

Follonero | 28/05/2010, 14:44

UMP no ha defensat mai els interesos dels molleros, sols han defensat interesos particulars. No ho han fet ni al govern ni a l'oposició. On han estat aquets tres anys on el moll ha estat mes abandonat que mai.

 

Idoi, no siguis malpensat.

Tomeu Cifre | 28/05/2010, 13:59

O no veus que ha deixat el cotxe de guardia. Segur que les claus son a la policia municipal per si el necessiten per fer qualsevol gestió o transport.

 

Abusos?

Idoi | 28/05/2010, 13:42

Com és que la delegada del Moll se'n va de vacances i deixa el seu cotxe tota la setmana a l'aparcament municipal del Moll?

 

REFLEXONS

Una Mollera | 27/05/2010, 21:33

Els molleros hauriem de reflexionar molt bé a qui hem de votar: a una mollera de pro que l'únic que a fet és embutxecar-se doblers i pasar olímpicament (en medalla d'or)del Moll? A una grupació que l'únic que a fet és portar al seu propi nom la paraula "mollera"? Crec que hauriem de donar l'oportunidad a altres formacions polítiques, almenys per tenir l'oportunitat de sebre de primera mà com serien capaços de gobernar

 

Unió Mollera Passota

Jaume | 27/05/2010, 20:39

UMP sempre ha passat del Moll. Ha governat dues legislatures i en que s'ha notat? Sopars i bauxes. S'ha conegut més la feina del PSM, quan va fer llevar l'obsolet polígon de tallers, amb la reivindicació de la Base o quan ha denunciat les males pràctiques per La Gola, que tots els anys de UMP al govern.

 

NOTICIA DE DARRERA HORA

Laureano | 27/05/2010, 18:21

Els de UMP volen fitxar a na Francisca Ramon com a candida a batle de Pollença aquesta es deixa estimar.
Ido! que té pensabes tu?

 

EL PP S'HAURÀ DE RENOVAR

Carme Collet | 27/05/2010, 17:40

Molt intel•ligent per part d'UMP. Si fossin un poc més intel•ligents fa temps que haurien apostat per l'entitat local menor del Port de Pollença. Un debat, que sens dubte, haurà d'arribar més prest que tard.
Cal canviar i renovar-se, ja fa massa temps que tenim el que tenim, calen nous polítics, noves il•lusions i noves emprentes a n'aquest poble.

 

UMP vs PP

PSM Pollença | 27/05/2010, 11:25

Ràdio Pollença ha informat que Unió Mollera Pollencina es desvincula del PP. Una desició amb moltes implicacions damunt la política pollencina que ja tindrem temps de valorar.
Es confirma que aquest tipus de partits independents, que es presenten com a "apolítics"(?), agonitzen quan no tenen capacitat de governar; el mateix va passar amb UNPI i seguirien el mateix camí si anassin a la oposició. Sense cap dubte aquesta passa que han donat és per tenir més opcions de governar al 2011.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb