"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Prova superada, 651.650 signatures per la TV en català.

psm-pollenca | 23 Juny, 2010 14:42 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La campanya, en la que el PSM de Pollença recollí 530 signatures, ha superat el mínim exigit per la junta electoral.

 

 Recollida de signatures a la paradeta que montàrem al mercat del diumenge

El passat mes de març el PSM de Pollença, col·laborant en la campanya "Per una televisió sense fronteres", va recollir 530 signatures. No son poques, ja que les dades personals que es demanaven als ciutadans eren molt completes, i s'havien depresentar en fulls segellats oficialment. Nosaltres acabarem tots els fulls de que disposavem.

Ara comença el procés parlamentari que portarà al Congrés espanyol a discutir la inicitiva legislativa que ha de permetre rebre tots els canal autonòmics en tot el territori espanyol sense limitacions, i d'aquesta manera tots els canals en català seran visibles desde qualsevol lloc dels Països Catalans i de tot l'estat.

Aquests dimarts Acció Cultural (l'entitat organitzadora de la recollida de signatures) ha lliurat a la Junta Electoral 85 caixes amb un total de 651.650 signatures. D'aquesta manera la xifra total supera en un 30% el mínim de 500.000 signatures demanades per que entren a tràmit el projecte de llei que impulsa la ILP Televisió sense fronteres. 

Les signatures les han presentat: Eliseu Climent, president d’ACPV; Julian Garcia Candau, periodista, Enric Garcés, advocat i assessor del president xilé Salvador Allende; Joan Genovés, pintor i Ignasi Riera, escriptor i polític. 

La distribució de les signatures lliurades per comunitats autònomes és la seguent: 

País Valencià: 32 caixes, 17.939 Plecs, 253.549 Signatures 
Catalunya: 40 caixes, 23.382 plecs, 321.150 signatures 
Illes Balears: 4 caixes, 2.143 plecs, 29.472 signatures 
Navarra: 4 caixes, 2.172 plecs, 29.070 signatures 
País Basc: 4 caixes, 1.435 plecs, 16.141 signatures 
Resta Estat Espanyol; 1 caixa, 207 plecs, 2.268 signatures 

TOTAL = 85 caixes, 47.278 plecs, 651.650 signatures 

Per tant, pel que fa a la distribució territorial cal destacar que, del total, més del 90% és dels Països Catalans. I en segon lloc també s'ha de destacar la participació del País Valencià pel que fa al conjunt dels territoris ja que té el percentatge més elevat respecte la relació signatures/electors: això vol dir que la reclamació de la continuïtat de la TV3 al País Valencià és àmpliament compartida per una majoria social que inclou totes les sensibilitats polítiques. 

El balanç de la campanya de la recollida de signatures no pot ser qualificat sino d'èxit tant en el sentit qualitatiu com en el sentit que cadascuna d'aquestes signatures implica un compromís molt més gran que l’assistència a un acte puntual. 

Acció Cultural del País Valencià vol donar l'enhorabona a totes les persones i organitzacions que han col•laborat activament en aquesta campanya de recollida de signatures: aquest èxit ha estat possible gràcies als 2.830 fedataris, a tots els sindicats, a totes les associacions culturals, esportives, penyes del barça, partits polítics i persones que a títol personal i de forma voluntaria han col•laborat amb el seu esforç. 

Ara, la Junta Electoral ha de comunicar a la Mesa del Parlament espanyol la validesa de les signatures i d'aquesta manera iniciar el procés de tràmit parlamentari per tal d'aconseguir l'aprovació del projecte de llei. 

Acció Cultural del País Valencià considera que els ciutadans dels Països Catalans han fet possible aquesta iniciativa amb la seua implicació i, a partir d'ara, l'èxit del tràmit parlamentari depén dels partits polítics amb representació al Parlament de Madrid i per això en aquest sentit fa una crida per que estiguen a l'alçada.

Plana web de la ILP 

 

Comentaris

 

Re: Prova superada, 651.650 signatures per la TV en català.

Tomeu Cifre | 23/06/2010, 15:51

No la tenim encara. S'ha de debatre al Congreso de los Diputados.
A la Cala hi ha pasta per haver fet mitja dotzena de manifestacions.

 

Re: Prova superada, 651.650 signatures per la TV en català.

Miquel Sánchez | 23/06/2010, 15:46

Enhorabora, ara tenim televisió sense fronteres però amb muntanyes perquè l'embull de la Cala va per llarg.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0