"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Els PSM inicia ronda de contactes amb empresaris per debatre el “tot inclòs”

psm-pollenca | 16 Agost, 2010 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La veu de Mallorca, 13/08/2010 14:03:00

En la primera d'aquestes trobades, el líder del PSM-EN s'ha reunit amb el president de l'Associació de Comerços Turístics, l'ACOTUR, per debatre la proliferació de pràctiques abusives com el ‘tot inclòs’ amb l’objectiu d’establir els estàndards de qualitat del sector turístic. La finalitat d'aquestes trobades passa, pels nacionalistes per “aconseguir una proposta madura i valenta que suposi la regulació de les ofertes del ‘tot inclòs’ basada amb estrictes estàndards de qualitat”.

El secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, junt amb membres de la Sectorial de Turisme del partit, han mantingut una reunió avui matí amb el president d’Acotur, José Tirado, i alguns membres de la junta directiva de l’associació. Tan Barceló com el president de l’associació, José Tirado, han coincidit a reconèixer que el “tot inclòs” no pot suposar un “tot val”, ni pel que fa a la minva dels serveis, dels personal, de les instal·lacions, ni als establiments, ni a cap aspecte que perjudiqui la qualitat del l’oferta turística.

De fet, Tirado ha reconegut la seva creixent preocupació per l’afectació que aquesta pràctica està suposant per als empresaris de l’oferta complementària. Biel Barceló, per la seva banda, ha reconegut que és un tema complicat però necessari i urgent. “Hem d’aturar la pressió que exerceixen els touroperadors sobre els hotelers a l’hora de negociar els preus i els paquets turístics. Perquè afecta a la qualitat dels serveis, a la imatge de les illes, a la rendibilitat dels empresaris, principalment de l’oferta complementària, i atrau a un tipus de turisme de baix poder adquisitiu”.

 

L’objectiu del PSM-EN és reobrir aquest debat i poder dur al Parlament una proposta de regulació. “Si és possible per aplicar-la la propera temporada turística, però és irremeiable que el ‘tot inclòs’ s’acabi regulant”, assegura Barceló.

 

Comentaris

 

Proposta de Tomeu Cifre

tomeu | 23/08/2010, 08:38

El que diu en Tomeu és un projecte que no va juntament amb el tema del tot inclòs, no ho veuran els vostres ulls que el sector de allotjament faci res del tipus de una veritable entitat. El que si hi ha és el ja decidit per el PSM al seu darrer Congrés amb el projecte que podeu veure a
www.masteribsostav.com

 

Tot inclòs.

Tomeu | 21/08/2010, 12:44

Personalment crec que el tot inclòs és un mercat a erradicar de contextes amb una forta oferta ja establida com la nostra, i de fet, irrenunciable allà on no hi ha cap tipus de oferta alternativa en gastronomia. Però això vol dir a tot l'Estat, no només les Balears, el contrari seria un suicidi econòmic, un altra tema és que s'estableixin uns mínims en qualitat i servei que faci inviable les animalades que vivim de fa anys. Això també vol dir preus que fan que els disposats a pagar-los no estan fermats per una despesa més o menys.

 

Tot inclós

jrv | 19/08/2010, 15:04

Molt bona idea, Tomeu. I certament, si hi ha demanda hi ha d'haver oferta. Però la questió del turisme abarca molts àmbits, i el mediambiental i paisatgistic és essencial.

 

Re: Els PSM inicia ronda de contactes amb empresaris per debatre el “tot inclòs”

Tomeu Cifre | 19/08/2010, 10:39

Jo crec que és una oferta que ha d'existir perque n'hi ha demanda, pero limitada i regulada, amb uns mínims de qualitat i incloent altres serveis apart de menjar i beure com incloure entrades a museus, a espectacles, a oferta gastronòmica fora de l'hotel.

 

Tot inclós

Toni Marquet | 19/08/2010, 07:23

Pens com la majoria, que la modalitat del tot inclòs perjudica seriosament a l’oferta complementària, malgrat sigui de alta qualitat, tal volta més, ja que com més qualitat menys ganes d’anar a altres restaurants. Crec necessari políticament parlant, de treballar per eradicar-ho dels hotels de les nostres illes.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb