"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Turisme: Hotels vs Oferta Complementària

psm-pollenca | 30 Agost, 2010 08:22 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Publicam un nou artcle sobre turisme del company Tomeu Amengual:

 

D’un temps cap aquí hotelers i oferta complementària (bars, restaurants, botigues) segueixen camins ben divergents:

El comerços i “oferta complementaria” del turisme s’han anat abandonant per part de les famílies pollencines que els regentaven, venent-los a franquícies, grans i despersonalitzades cadenes d’establiments o a ciutadans d’altres països que sovint els transformen, perdent-se el caràcter que els era propi.

Els hotelers no ho fan així: no arrenden els seus establiments, i tampoc els tanquen, i els que ho fan, no poden canviar (encara) l’objectiu de l’establiment. Els que arrenden ho han de fer com a establiments d’allotjament, actuant dins la llei, no poden fer-hi apartaments o altres negocis.

Per un altre costat, és clar que el perfil del turista no és el mateix, ha canviat clarament els darrers anys. A més els Tour Operadors volen seguir marcant quin és el perfil del turista que ha de poder visitar aquesta o l’altra zona de Mallorca.

Els hotelers haurien de saber actuar de forma coordinada ja que  el Tribunal de Defensa de la Competència pot actuar per evitar la concertació de preus,  però no podria dir res si es posessin d’acord per no oferir una modalitat comercial com la del tot inclòs, que també perjudica als propis establiments hotelers.

A que es deu aquesta falta de coordinació? No es refien uns dels altres? Doncs mireu, bona lliçó per aquells que es refien tant del que diuen l’Associació de Cadenes Hoteleres o la mateixa Federació d’Hotels, sobre tot, quan parlen del que convé a les Illes balears.

Tenen una certa tendència a confondre l’interès general amb l’interès del seu compte de resultats. Això no és una crítica, es una constatació de un fet que és raonable i fins i tot moralment acceptable. Una altra qüestió és que els responsables polítics els ho permetin sense dir aquesta boca és meva.

Així que quan donam la culpa de la degradació turística a part de la oferta mal anomenada complementària, hauríem d’analitzar en profunditat les causes que provoquen els abandonaments dels negocis per part de les famílies pollencines i moltes de renúncies. Al cap i a la fi entre hotelers i oferta complementària, qui marca a pauta son els hotelers i la marcaran en funció de quant es deixin influir pels Tour Operadors.

Parlant  de Pollença, un avís a navegants, o s’aturen els peus ara al desbarats que l’impacte del Tot Inclòs pot tenir damunt el turisme pollencí, o d’ací uns pocs anys ja tindrem al Moll un segon Arenal. La decisió és dels pollencins així com  la capacitat de actuar dels polítics. Trieu bé.

 

Tomeu Amengual

Coordinador de Turisme PSM-Entesa Nacionalista.

Comentaris

 

Salut

Joan Ramon | 02/09/2010, 14:35

Si Tomeu, però saps que a aquesta terra nostré, les incongureències solen ser constants.
Esper que es comenci a acutar a la carretera Vella de Pollença a Lluc, sinó, la decepció serà grosa, i tot això desprès d'unes promeses que ens va fer la presidenta del Consell Insular i que està incomplint de moment.

Salut i branca.

 

Re: Turisme: Hotels vs Oferta Complementària

Tomeu Cifre | 01/09/2010, 21:10

Seria incongruent una cosa sense l'altra. Patrimoni de la Humanitat a l'abast de molts poquets humans no té gaire sentit.

 

ufff

Joan Ramon | 31/08/2010, 17:33

Avui he vist com la Presidenta del Consell Insular, un altre vegada (crec que la presenta dia si dia també) presentava la candidatura de la Serra de Tramuntanca com a Pratrmoni de la UNESCO.
Crec que si segueixen permetent tancaments de camins com el de la carretera Vella de Lluc 8 la delimitació fa tres anys que es retrase per la deixadesa de la Conselleria d'Hisenda i patrimoni), tal vegada millor haurien d'optar a la candidatura de patrimoni/Territori dels Usurpadors de camins, on tendrien més possibilitats de ser nominats.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb