"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

De camí al cinquantenari del Festival de Pollença

psm-pollenca | 02 Setembre, 2010 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Ja s’ha acabat la 49 edició del festival de Pollença i val la pena fer-ne algun comentari. Les reflexions artístiques no ens corresponen, encara que en general sembla ha estat una edició de prou nivell, amb alguns concerts que han destacat especialment.  A nosaltres ens toquen les valoracions de caire polític, ja que es tracta de l’esdeveniment més important que es programa al nostre poble.  Important per pressupost i per projecció fora del nostre municipi.

L’edició d’enguany ha vingut condicionada pel fet de que el pressupost del Festival s’ha hagut de integrar en el pressupost general de l’Ajuntament. El procés de creació de la Fundació del Festival resta aturat des que l’octubre passat l’ex-regidor Tomeu Cifre (PSM) va deixar els seus estatuts a punt per esser aprovats abans d’esser destituït. Després la Fundació va dormir dins el calaix fins que va esclatar el “Cas Inestur”. Per regularitzar la situació legal del Festival, ara ja empesos per les presses per desvincular el Festival de qualsevol magarrufa feta des de l’Inestur, l’Equip de Govern va reactivar la creació de la Fundació aprovant una comissió encarregada de la seva creació (comissió que no s’ha tornat a convocar). Però, ah! Ja no arribaven a l’edició del 2010. Els terminis legals no ho permetien i això va obligar al l’Equip de Govern a incorporar el pressupost del Festival en el pressupost general de l’ajuntament. Aquesta solució “provisional” (que ves a saber fins quan durarà) ha provocat problemes d’organització amb retards i aprovació de contractes hora per hora (veure les juntes de govern).

De l’edició 2010 lamentam que no s’hagi mantingut la programació del “Concert Familiar” (o infantil, o didàctic o com se’l vulgui anomenar)  ja que fou una provatura que tingué èxit, i que s’hagués pogut millorar i ampliar en edicions successives. El cost no pot ser excusa, ja que es tractava del concert més econòmic de tot el programa, signo que ha faltat iniciativa política per mantenir aquest concert. Si no hi ha continuïtat no es crea l’hàbit entre els més joves.

L’edició del 2011 ha d’esser la de celebració del cinquantenari, tal i com es va aprovar en plenari amb una moció presentada pel PSM. Per tant ja s’ha acordat que alguna cosa especial s’ha de fer. Pensam que aquesta celebració ha de servir per donar més projecció al Festival, acostar-lo als pollencins i actualitzar el seu format. Per això ja fan tard, ja s’hi haurien d’haver posat, i hauria de ser la nova Fundació (participada per l’Ajuntament, el Consell i el Govern) la que dirigís la organització de l’edició del 2011. Sospitam que la Fundació tampoc no hi serà a temps ja que la seva creació no avança.

Aviat, en els propers tres mesos, les administracions han d’aprovar el seu pressupostos pel 2011. Cal que per llavors el Festival estigui esbossat per poder sol·licitar les ajudes econòmiques a Consell i a Govern. Fa falta també empenta política per dirigir aquest cinquantenari, cercar el compromís de les altres administracions tant per subvencionar com per promocionar i implicar al poble durant tot l’any en la celebració. El Festival ha d’aprofitar per créixer, especialment en nombre d’espectadors pollencins. La veritat és que no veiem l’empenta política per cap lloc, i els 50 anys de Festival corren el perill de passar sense pena ni glòria; si ha d’esser així val més no celebrar res.

 

Al 2009 es programà l'òpera les Noces de Fígaro, de W.A. Mozart,

oberta a tots els públics, especialment a l'infantil i juvenil.

Comentaris

 

Ginard i Rull

PSM Pollença | 03/09/2010, 16:12

L’ex batle de Campos Guillem Ginard i uns 90 militants han decidit abandonar Unió Mallorquina (UM) per considerar que el partit els ha deixat “tirats”."La direcció del partit no ha fet res per compensar la militància del municipi".
ib3noticies.com/20100903_99986-ginard-deixa-um-amb-90-afiliats-de-campos.html

Unes autèntiques perles els motius d'en Ginard. Bàsicament que UM ara es dedica a fer nacionalime(?) i que no "compensen" als militants de Campos (!).
Aquest senyor destituia a Joan Joan (PSM) en mateix dia que el batle de Pollença destituia a en Tomeu Cifre (PSM). Ara en Joan Joan és batle i en Ginard és fora d'UM. Passarà el mateix a Pollença?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb