"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L'amenaça dels condotels "a la mallorquina".

psm-pollenca | 07 Setembre, 2010 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Article del company Tomeu Amengual, explicant qué són els condotels i l'ús pervers que se'n vol fer a Mallorca:

Els habituals portaveus del que volen els que sempre han detentat el poder en aquestes Illes, s’han ocupat de repetir aquest nom, i m’agradaria explicar el que és això. Els condotels son, per explicar-ho sense embuts, la forma de vendre els edificis d’allotjament turístic a les Illes, treure el maxim de rendiment econòmic, de la venda de dits actius immobiliàris i, a la vegada, mantenir el control a sobre de la distribució, lloguer i gestió, de la capacitat d’allotjament de les Illes. És a dir, la quadratura del cercle. Quan ens diuen, que el que volen, és poder fer el que fan arreu del món, no acaben de explicar que el que hi ha a la resta de món, és qualcom de diferent. El que es fa a la resta del món, no és reconvertir establiments turístics ja existents en d’altres amb aquesta modalitat, o al menys no de forma usual, el que es fa és dur a terme noves inverssions, i nous establiments, amb la financiació de molts de petits inverssors.

Ben al contrari, a les Illes el que es pretén, és vendre edificis ja existents i vàries vegades amortitzats, sota la excusa de un canvi de categoría o prestacions. El que es pretén és la desinverssió, dels grans TTOO i cadenes hoteleres, traspassant el risc a molts de petits inverssors, minimitzant l’impacte de la pèrdua de competitivitat per a les grans empreses, i incrementant exponencialment el benefici d’aquesta desinverssió per als grans capitals. A més, la conservació de la gestió, en practicament les mateixes mans, duu aparellada la manca de sinergies noves en la gestió dels fluxos de contractació, i de la capacitat de comercialització. La acceptació d’aquesta modalitat en el conjunt de les Illes Balears sense la prèvia aplicació de mesures correctores molt importants, seria una traició, total i absoluta al nostre projecte de país, a qualsevol intent de arribar a recuperar les Illes, com a una destinació de qualitat, i a la vegada, la perpetuació del sistema que tants de mals de caps ens ha produit, a tots aquells que ens hem distingit per una lluita aferrissada en defenssa de la nostra terra.

Una cosa seria, per exemple, permetre la construcció de nous establiments de cinc estrelles, amb el sistema de condotel, de nova planta, no provinent de reconverssions de solars abans utilitzats com a establiments d’allotjament, i sempre en sol urbà o turístic. Aspecte que no seria gens menyspreable. I un altra de molt distinta és el que es pretén, demanau-vos si no, quan els hotelers guanyaven tants de diners, pensàven a vendre les seves habitacions a petits inverssors? On inverteixen darrerament les grans cadenes? Per què volen vendre ara els seus actius a les Illes? Si les grans cadenes hoteleres o els petits hotelers volen desinvertir a les Illes, es lícit que els deixem que ho facin?, sense haver assegurat abans la pervivència i millora del nostre teixit turístic? Com deia el President Laporta fa uns dies, malfiau-vos d’aquells que diuen ser dels vostros, i després s’atreveixen a malvendre el futur de les nostres Illes.

Tomeu Amengual i Ventolrà. Llicenciat en Turisme i Master en Turisme Sostenible.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb