"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

LA DEIXADESA DE L’AJUNTAMENT HA PROVOCAT L’EXCLUSIÓ DEL MUNICIPI DE LA XARXA BALEAR DE SOSTENIBILITAT

psm-pollenca | 09 Setembre, 2010 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

Hem conegut per la premsa que el municipi de Pollença ha estat exclòs de la Xarxa Balear de Sostenibilitat per no haver complit els compromisos d’adhesió a la mateixa. El principal compromís era el desenvolupament de l’Agenda Local 21 i el seu pla d’acció.

L'AL21, es va posar en marxa l'any 2000, juntament amb la creació de l'Àrea de Medi Ambient, essent regidor de l’àrea en Gabriel Cerdà (PSM). L'Ajuntament per acord de Plenari va reconèixer la Carta d'Alborg del 1994 que va posar els fonaments de l'AL21.

Tant des de el Consell de Mallorca com des de la Conselleria de Medi Ambient del Govern, aportaren ajudes a la implantació de l'Agenda, tant amb mitjans tècnics com humans. El primer de tot que es va fer dins l'AL21, va ser posar en marxa el Fòrum Ciutadà, un espai de debat i de consens per dur a terme les polítiques mediambientals i de la resta d'àrees municipals, on s'acordaren temes tan importants com la de la depuradora, de mobilitat, de renous, etc. Es feren enquestes ambientals, tallers a les escoles, campanyes de reciclatge, etc.
Això va ser en resum tot l'inici, hem de pensar que fins a 3 persones treballaven a l'àrea de medi ambient, el tècnic/a i els contractats per fer l'AL21, que eren 2, més el suport tècnic abans esmentat.

En la següent legislatura, l’àrea fou dirigida pel Partit Popular, i sense que es fessin grans avanços el desenvolupament de l’Agenda Local 21 va continuar el seu camí.

L’arribada de Jaume Plomer(PSOE) a la regidoria de Medi Ambient va suposar una certa reactivació de l’AL21 i la creació del grup de voluntaris “Volampo”, tot i les dificultats econòmiques a les que se’l sotmeté.

Des de la substitució de Jaume Plomer per Joan Josep Mir (PSOE) l’AL21 ha restat paralitzada, paràlisi que finalment ha provocat l’expulsió del municipi de la Xarxa Balear.

En uns moments on els municipis mallorquins s’han d’esforçar per oferir un alt nivell d’excel·lència mediambiental per fer més atractiu el producte turístic del municipi, resulta un autèntica gerra d’aigua freda que Pollença es quedi fora de la Xarxa Balear de Sostenibilitat i suposa també una greu desmotivació per totes aquelles persones que han col·laborat en l’AL21 durant tots aquests anys.

Per tot això no podem si no demanar a l’Equip de Govern que reactivi amb totes les seves energies l’Agenda Local a Pollença i demanar al regidor Mir la seva dimissió, ja que no és capaç de gestionar l’àrea que té assignada. Com que suposam que la nostra petició de dimissió serà ignorada, al manco demanam al regidor que tingui la dignitat de renunciar a la seva dedicació exclusiva, ja que evidentment no dona cap fruit positiu pel poble.

Comentaris

 

deformació

JRV | 10/09/2010, 16:53

Hi ha una cosa que m'ha anat allunyant de la politica dels partits quan aquests tenen dinàmica de secta, i els arbres no el deixen veura el bosc, o no volen veura la realitat ni rectificar quan van errats i quan qualsevol crítica constructiva és rebuda amb una agressivitat exagerada, i això foren actituts de Jaume Plomer en algun punt d'aquesta legislatura, i jo en vaig patir qualcuna. Acituts ben propies de la dreta s'han encomenat al que és diu esquerra.
Si el que havia de fer Jaume Plomer restant a l'equip de govern era protegir el càrrec de Francisca Ramon, Mª del Mar, etc. faltant als seus principis, i ell no hi estava d'acord de passar pel tub de mangarrufes de Martíns, batlle, Michels, si mentres ell fa , ben feta o mal feta, feina, i els altres és dedican tan sols a enganyar l'electorat perque els torni a votar, i se sent utilitzat i faltant als seus principis , o be ha de passar a l'opossició , o ha de marxar, que és el que toca a un politic honrat, o simplement a una persona honrada i coherent.
Diuen que la primera victima d'una guerra és la veritat, i això és aplicable massa sovint al debat polític. Com quan mor qualcú, tot son lloances, i quan qualcú dimiteix, era el bó de la pelicula, quina llastima!!
Soc conscient de que avui dia, la practica de la politica constructiva i honrada no és gens fàcil, repeteixo des de l'àmbit dels partits-secta-pandilla, però aixó no deixa que democraticament i honestament jo demani el millor, o tan sols coherència amb el promés a les eleccions, o al programa electoral ( qui en te). I rectificació quan s'equivoquen.I lluitar , treballar pensant amb el poble , pel comú, mes que per el partit.

 

Re: LA DEIXADESA DE L’AJUNTAMENT HA PROVOCAT L’EXCLUSIÓ DEL MUNICIPI DE LA XARXA BALEAR DE SOSTENIBILITAT

Tomeu Cifre | 10/09/2010, 15:07

No necessitau l'acta del ple. Jo vos don la meva paraula que el que diu en Pepe respecte del vot que ferem és cert. Jo, com també haurà de fer en Pepe si mai governa en coalició, quan volia res d'un soci de govern, si pensava que s'equivocava o si s'havia de rectficar qualque cosa, el que feia era parlar amb ell i mirar de trobar una sol·lució, no fer-li o votar-li mocions per posar-lo al peus dels cavalls (de l'oposició).
En Jaume Plomer, amb les particularitats que tenim totes les persones, era de lo bo de l'equip de govern, i un pont per entendrer-se amb els socis;i me sap greu que deixas d'esser regidor, crec que l'àrea no ha guanyat res amb el canvi i que hagues estat molt bo de cara a futurs governs progressistes que s'hagues mantingut dins el PSOE.
De tota manera desviar al debat sobre tot això que estam discutint ara crec que no ens aporta res, pero si ho voleu...

 

Re: LA DEIXADESA DE L’AJUNTAMENT HA PROVOCAT L’EXCLUSIÓ DEL MUNICIPI DE LA XARXA BALEAR DE SOSTENIBILITAT

Pepe | 10/09/2010, 11:53

M.Amengual és cert, si vols et puc enviar l'acta o inclús l'enregistrament del ple.

Tomeu no és la meva intenció fer al PSM responsables de tot el mal fet per l'equip de govern per què evidentment no és veritat. Però tampoc faré com si el PSM no hagués estat a l'equip de govern. En alguns temes com aquest crec que el PSM no va actuar correctament.

 

Som consequents: creiem i creim amb l'AL21

Tomeu Cifre | 10/09/2010, 10:18

Ja sé que d'aqui a les eleccions en hi haurà que voldran que ens facem responsables de tot el mal fet de l'equip de govern: del contractes d'en Martí, dels pressupostos retardats, del districte educatiu únic, de la ocupació de via pública no aprovada, dels manejos "voltorers" i de la mort d'en Manolete.
Pero el que és cert és que estam a l'oposició, per no compartir la manera de fer les coses dels nostres ex-socis.

Si a Pollença es va començar una Agenda Local 21 va ser perque el PSM la va posar en marxa. I la va posar en marxa perque governava, encara que el fet de governar (al 99-03) també ens costas rèdits polítics i assumir accions de govern que no compartiem. Això és governar en coalició.

No ens cal rectificar, sempre, des del 2000, hem cregut amb l'Agenda Local 21. Altres han vingut després.

 

Re: LA DEIXADESA DE L’AJUNTAMENT HA PROVOCAT L’EXCLUSIÓ DEL MUNICIPI DE LA XARXA BALEAR DE SOSTENIBILITAT

M. Amengual | 10/09/2010, 08:33

Si el que diu el sr. Garcia és cert... quina poca memòria hi ha al PSM. S'ha de ser conseqüent.

Però ara estan d'ehorabona, han obert els ulls i han rectificat (essent o no conscients).

 

Cal recordar.

Pepe | 09/09/2010, 21:57

A aquesta legislatura no ha hagut cap reactivació de l'Agenda Local 21.Els volampo és un tema diferent.
Pens que haveu d'assumir vostra part de responsabilitat quan haveu estat al govern.

El que s'hauria d'haver fet per realment reactivar l'Agenda és presentar un pla d'acció per la seva aprovació al ple. I Alternativa va presentar una moció en aquest sentit al ple de juny de 2009.

La única argumentació del regidor de Medi Ambient que encara era Jaume Plomer, per votar en contra, va ser que era molt complicat i que no trobava col·laboració de la resta de regidors! El regidor del PSM que ja era en Tomeu no va dir res al ple i també va votar en contra.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb