"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Senat rebutja una proposta de Sampol per crear la suspensió cautelar de càrrec públic per imputats per corrupció

psm-pollenca | 16 Setembre, 2010 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Cal més fermesa contra la corrupció:

MADRID, 15 Sep. (EUROPA PRESS) - (traduït del castellà)

 El Ple del Senat ha rebutjat aquest dimecres prendre en consideració la Proposició de Llei per modificar la llei d'enjudiciament criminal amb l'objectiu que jutges o magistrats puguin decretar la suspensió provisional de càrrec o ocupació pública a imputats en casos de greu corrupció i quan es donin motius suficient.

   
La iniciativa ha estat impulsada pel senador autonòmic per Balears Pere Sampol, que l'ha presentat a instàncies de la Chunta Aragonesista, que ha defensat la necessitat de crear aquesta nova mesura cautelar en greus delictes de corrupció - circumscrit als delictes econòmics - a causa de la forta alarma social que han generat aquests casos entre la societat.

   
Tot i que Sampol va obrir la possibilitat d'acceptar esmenes per millorar la proposta, tots els grups parlamentaris van rebutjar la iniciativa a l'entendre que la proposta podria afectar el principi de presumpció d'innocència.

   
A més, totes les fomacións que interveniren en el debat van aprofitar per condemnar enèrgicament la corrupció.

   
En la seva intervenció, el senador del Bloc per Mallorca ha defensat que hi ha ja una mesura cautelar "més gran" que la suspensió del sou i càrrec públic com és la presó provisional - eludible sota fiança - i ha recordat com ex càrrecs polítics han eludit aquesta mesura abonant fiança.

   
"En alguns casos per valor de tres milions d'euros, gairebé res", ha emfatitzat Sampol en referència al cas de Jaume Matas, que va abonar aquesta fiança en el cas de Palma Arena.

   
A més, també ha esmentat l'increment de mecanismes cautelars "més forts" que s'han creat per combatre la violència de gènere per la percepció social d'aquests delictes i ha asseverat que, actualment, "la corrupció provoca més alarma social", atès que a segons ell la societat "sent fàstic del que està passant".

   
"No n'hi ha prou amb condemnar-, cal aturar d'arrel", ha afegit posteriorment.

   
Per la seva banda, el portaveu del PSOE Anselm Pestana ha rebutjat la proposta i ha demanat fins i tot a Sampol que la retirés ja que el seu grup parlamentari considera que "no és una mesura adequada" i, a més, el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, s'ha compromès a presentar una reforma de la llei d'enjudiciament criminal.

   
Després de reconèixer "la bona intencionalitat" de l'esperit de la proposta, la reforma concreta "no és adequada" ja que en l'actual ordenament jurídic hi ha mecanismes que permeten lluitar contra els casos de corrupció, com és el cas de les diferents mesures cautelars ja habilitades .

PP: LA PROPOSTA "vulnera drets

   
Mentrestant, el portaveu del PP Agustín Conde va ser molt crític amb la reforma presentada per Sampol a l'entendre que la proposició porta un "règim arbitrari" i pot ser "vulneradora de drets fonamentals" com la presumpció d'innocència - recollida en la Constitució - perquè suposa ja "que el delicte s'ha comès".

   
A més, el senador popular ha subratllat tot un seguit de mecanismes suficients en l'actual ordenament jurídic per evitar els delictes de corrupció - com la pena d'inhabilitació - i va considerar "molt dolenta" l'elaboració de la proposta per introduir la suspensió de càrrec públic a imputats per corrupció perquè "genera inseguretat jurídica", ja que en la seva opinió no fa referència a cap audiència previ per establir aquesta mesura ni a cap àmbit · lació per poder recórrer.

   
TENS DEBAT D'altra banda, Conde ha il.lustrat seus arguments amb l'exemple concret del cas de les subvencions al lli, que va ser presentada com una suposada trama de corrupció i després de sis anys els imputats van ser finalment absolts.

   
Posteriorment, el senador del PP ha generat un agre debat quan en el seu discurs s'ha preguntat "què pogués succeir si algun seguís en el seu lloc de l'Audiència Nacional" - en referència a Baltasar Garzón - i dir que aquesta mesura no podia aprovar "amb Alfredo Pérez Rubalcaba com a ministre de l'Interior".

   
Aquestes referències van motivar la rèplica de Sampol, que va enlletgir que el 'portaveu popular no fes cap crítica als corruptes i manifestés la seva desconfiança respecte als jutges i magistrats, de manera que li ha recriminat que Comte hagués carregat contra jutges i fiscals en comptes de "agrair" que els "s'aparten a les seves pomes podrides" a Madrid, València o Balears.

   
També el portaveu socialista ha censurat a Comte ja que en la seva opinió la direcció del PP hauria de prendre responsabilitats polítiques contra alguns membres afectats per casos de corrupció.

   
"Sabrem que al final hi haurà responsabilitats penals i guanyen temps per treure les seves castanyes electorals", ha afegit finalment.

 

 

 

Comentaris

 

galeria

Maki | 20/09/2010, 19:30

molt bona la galeria d'opositors a la pressó del PP-UM, val mes una imatge que mil paraules.

 

Suecia

jrv | 20/09/2010, 19:28

La dreta sueca, que no te res a veura amb el PP, en quan a actitut, ètica i motivació, administra ara el que la socialdemocràcia ha construit durant decenis...aqui encara està casi tot per fer, i no serà el PP qui ho faci, massa preocupat a servir els seus amos: banca, aristocràcia paràsita, especuladors ficats a empresaris ( no empresaris, que és una altra cosa mes elevada), quan no també falsos politics .

 

El PP és governar bé?

Joan | 17/09/2010, 06:04

La corrupció en els Governs balears.
Condemnts i imputats del PP.
- Jaume Massot, ex director general de Ordenació del Territori del Govern de Matas (2003-2006). Dues condemnes per corrupció urbanística (vuit anys y mig) por el caso Andratx. TANCAT.
- José Juan Cardona, diputat balear, ex conseller de Indústria, ex presnt del PP
- Antonio Serra, diputat balear, ex director general del Govern de Matas y del Consell de Mallorca i de Eivissa, imputat por malbaratament i delicte electoral en el caso Scala.. Imputat en el caso Palma Arena por prevaricació i malbaratament.
- Jaume Font, diputat balear i portaveu del Consell de Mallorca, ex conseller de Medi Ambient, imputat por tràfic de influències.
- Jaume Matas, ex presidente de Baleares (PP) en 1996-1999 y 2003-2007; ex ministre de Medi Ambient (2000-2003). Imputat per el Palma Arena.
- Juan Martorell, cap de Prensa del PP balear, ex director general de Comunicació del Govern de Matas. Imputat amb càrrecs per el caso Palma Arena.
- Dulce Linares. Ex directora general de Gabinete de Matas. Imputada por el Palma Arena.
- Jane King, ex secretaria general tècnica de Presidència. Imputada por el Palma Arena.
- Pepote Ballester, ex director general de Deportes. Imputat por el caso Palma Arena.
- Raimundo Alabern, ex director gerent del Institut de Turisme. Imputat per el Palma Arena.
- Bartolomé Reus, antic conseller del Govern balear. Imputat per el Palma Arena.
- Antònia Ordinas, ex gerent del Consorci, tancat durant dos meses per el cas Scala. Expulsada del PP.
- Kurt J. Viaene, ex director general de Promoció Industrial, imputat i tancat por el caso Scala. Expulsat del PP.
- José Manuel Alcaraz, elegit president del PP de Formentera desprès ser imputat por el caso Scala. Ex cap de Gabinet del conseller Cardona.
- Jaume Gil Cuenca, ex director general del Govern. Imputat por el caso Scala.
- Francisco Gálvez, ex director general de la Joventut. Imputat por malversació en el caso turisme jove.
- Juanfran Gosálvez, ex administrador de Turisme Jove.
- Joan Martorel, Ex Director General de comunicació. Imputat pel cas Palma Arena.
- Antonio Alemany Dezcallar, persona que escrivia els discursos de Jaume Matas, imputat amb càrrecs per una peça separada del Palma Arena.
- Maria Umbert, que fou cap del gabinet de Matas i directora general d’IB3. Imputada amb càrrecs per una peça separada del Palma Arena.
- Jorge Sainz de Baranda. Ex director general de tributs del govern Matas (2003 – 2007) imputat cas bonsái.
- Joan Pol. Ex director general d’emergències. Imputat Cas Bonsái.
- Jaume Vidal Ladaria, es director gerent de l’empresa pública Caib Patrimoni i ex president de Nuevas Generaciones del PP...

 

Re: El Senat rebutja una proposta de Sampol per crear la suspensió cautelar de càrrec públic per imputats per corrupció

Tomeu | 16/09/2010, 22:38

Bono, el PP també son una guarda d'arreplegats...dins la presó.

Allà on ha governat el PSM no ha anat malament, i al manco no s'ha aficat la ma a la caixa.
Potser els suecs tenen uns bons serveis públics i poden baixar els impostos perque els seus governants no s'han dedicat a robar-los.

 

Re: El Senat rebutja una proposta de Sampol per crear la suspensió cautelar de càrrec públic per imputats per corrupció

Venga ja | 16/09/2010, 20:06

Clar, i sereu el PSM qui tregueu el país de la crisi, que sou una guarda d'arreplegats.
La dreta ha funcionat a Suècia almenys. Aquí l'esquerra només ens ha enfonsat més dins la merda.

www.elpais.com/articulo/internacional/modelo/economico/sueco/vence/crisis/elpepuint/20100916elpepiint_6/Tes

 

Xerrant d'una altra cosa

Tomeu | 16/09/2010, 16:51

L'altra dia un pollencí me va dir, parlant del Govern Balear: "haurem de votar el PP, els mallorquins necessiten feina".
Jo li vaig contestar que el model del PP ens havia duit a la crisi: construcció sense control, especulació, guanys astronòmics dels bancs...
Me va dir que tenia raó, pero que a la gent li agrada aquest model.
El que jo no crec és que aquest model es pugui tornar a posar en marxa, el motor ja no arranca amb aquesta bateria. De fet ni tan sols podem canviar la bateria. Hem de canviar el motor de l'economia, i posar-ne un de més sostenible. I això no ho farà el PP (ni el PSOE que vol ser com el PP).

 

D'acord

Joan Ramon | 16/09/2010, 10:37

crec que és el més idoini, i el que és pràctica a països amb ample tradició democràtica, com al Regne Unit.
Trob que els partits haurien de ser els pimers interessats, quan no els mateixos polítics imputats, sinó, l'únic que demostren és que están més preocupats en la cadira que en el porjecte polític que diuen representar.
Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb