"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Dia Mundial Sense Cotxes

psm-pollenca | 22 Setembre, 2010 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest dimecres és el Dia Mundial Sense Cotxes. Anys enrera es feren experiències de tancament de centres urbans, que provocaren grans embussos i la indignació dels automobilistes. Certament, de poc serveix un dia de restriccions, quan el que cal és el foment del transport públic i un progressiu abandonament del trans port en cotxe privat.

Els avantatges d'aquesta tèndència cap al transport públic son evidents: millor mobilitat dins les ciutats, descongestió, reducció del consum energètic, millora en la qualitat de l'aire i intentar paliar el canvi climàtic.

Aquestes mesures sempre topen amb l'oposició de certs sectors de la societat que veuen amenaçat el seu modus vivendi o que no accepten les infrastructures quan afecten molt directament a les seves propietats. És el fenòmen NIMBY (Not in my back-yard, no al meu pati de darrera) que a Mallorca es manifesta en certs moviments contra el tren de llevant o en el seu moment contra en traçat nord del tren fins a Alcúdia per Son Fé. Les administracions tenen el deure de vetllar per l'interés general i no claudicar davant aquestes pressions particulars.

Tot això s'hauria de tenir en compte quan a Pollença es fan certes propostes respecte al trànsit i als aparcaments, sovint pensant massa en el transport privat.

La Conselleria de Mobilitat i Medi Ambient ha organitzat la Setmana de la Mobilitat, de la que encara avui es celebraran alguns actes.

Aquest video il·lustra bé els efectes del transport públic en el medi ambient (en castellà).

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb