"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El PSM-EN demana al Govern espanyol si pensa retornar l'ús públic de la base aèria del Port de Pollença

psm-pollenca | 28 Setembre, 2010 07:58 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

El senador Pere Sampol recorda a l'Executiu de l'Estat que el Congrés va acordar la creació d'una comissió mixta per tractar aquesta qüestió. També el Parlament va demanar per unanimitat, a proposta del BLOC, l'ús civil de les bases militars

El PSM-Entesa Nacionalista està tramitant iniciatives per interessar-se pel retorn de l'ús públic de la base aèria del Port de Pollença i de la base militar d'Alcúdia. El senador nacionalista Pere Sampol ha registrat una pregunta adreçada al Govern espanyol en què li demana "quan pensa (...) complir l'acord del Congrés dels Diputats de 14 de març de 2007 de crear una comissió mixta entre el Govern espanyol, el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments d'Alcúdia i Pollença, amb la finalitat de determinar el possible ús públic de la base aèria del Port de Pollença".

El senador del PSM-EN també demana al Govern de l'Estat si "pensa atendre les peticions municipals i del Parlament de les Illes Balears per a permetre l'ús públic de la base aèria del Port de Pollença".

També cal recordar que el mes d'abril de 2009 el Parlament de les Illes Balears va aprovar, per unanimitat i a proposta del BLOC-PSM-Verds, una proposició no de llei per instar al compliment del citat acord del Congrés dels Diputats i per posar en marxa la comissió mixta esmentada amb l'objectiu de retornar l'ús civil de les bases militars de Pollença i Alcúdia.

Veure moció de PSM al Ple Municipal de dia 30 de setembre de 2010

 

 

 

Comentaris

 

Re: El PSM-EN demana al Govern espanyol si pensa retornar l'ús públic de la base aèria del Port de Pollença

Tomeu Cifre | 10/01/2011, 09:17

Ben d'acord. Els arguments de Defensa no s'aguten per enlloc. L'ús "turistic" s'avé molt poc amb el militar i lespoques funcions militars que té son compatiblesamb una major obertura als ciutadans.

 

Re: El PSM-EN demana al Govern espanyol si pensa retornar l'ús públic de la base aèria del Port de Pollença

enterat | 09/01/2011, 21:53

La base de pollença hauria de ser tancada. En temps de crisi, és un disbarat mantenir una base oberta sobre la base de tres arguments: la presència dels hidroavions a l'estiu, les pràctiques marítimes del 801 Esquadró del SAR i les vacances dels als comandaments militars a l'estiu. Les dues primeres raons són fàcilment substituïbles per qualsevol altre indret. Els hidros poden perfectament romandre a la base de son sant joan, no hi hauria cap diferència. El SAR pot fer les pràctiques a qualsevol altra indret, i els cursos de supervivència a la mar es poden dur a terme a qualsevol altra lloc, per exemple, la base naval de porto pi. I ja no parlaré de les vacances que els pagam tots a molts militars, sobra el comentari.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb