"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ple del 25 de Novembre, neix un nou partit: UM-UNPI-PSOE-PP-UMP

psm-pollenca | 26 Novembre, 2010 09:41 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Farem una primera exposició del resultat de les votacions i en posteriors articles anirem explicant els punts, ja que mereixen comentaris pormenoritzats. Potser no es prengueren acords molt transcendents però sí que posen a cadascú al seu lloc i van deixant clar el panorama polític de Pollença. Entre les conclusions que en podem teure és la sintonia del grup PP-UMP amb l'Equip de Govern UM-UNPI-PSOE, la coincidència en arguments i la falta d'alternatives al govern municipal per part de la dreta pollencina.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 708 de dia 8 de novembre de 2010.

És el nomenament d’un advocat i procurador municipals en el recurs contra l’aprovació definitiva de l’adaptació del PGOU al POOT, per part de MESAMPE, una empresa titular d’una casa veinada de “Vila Cortina”. Tingui o no raó l’Ajuntament té dret a defensar-se en els tribunals anomenant un advocat i un procurador.

Aprovat.

A favor: UM-UNPI, PSOE, PP-UMP i PSM

Abstenció: A-EU-EV

2.- Ratificació, si procedeix, del decret de Batlia núm. 709 de dia 9 de novembre de 2010.

El nomenament d’advocat i procurador municipal en el recurs de Melchor Mascaró contra l'adjudicació del servei de neteja viaria a l’UTE liderada per Amer e Hijos. Amb tot encara no s’ha posat a fer la neteja. Tingui o no raó l’Ajuntament té dret a defensar-se en els tribunals anomenant un advocat i un procurador.

Aprovat.

A favor: Unanimitat

3.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la declaració  BIC del sistema hidràulic de Ternelles.

Demanen que s’estudiï si una sèrie d’estructures hidràuliques de Ternelles es podrien declarar com a bé d’Interés Cultural per part del Consell de Mallorca.

Rebutjat

A favor: A-EU-EV i PSM

En contra: UM-UNPI, PSOE i PP-UMP

4.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 4/2010 de reconeixement extrajudicial de crèdits (més factures del 2009 fora pressupost.

 11.216, 36 E més en factures extrajudicials del 2009(despesa sense pressupost). A sumar a les 3 aprovacions anteriors.

Aprovat

A favor: UM-UNPI i PSOE

En contra: PP-UMP i A-EU-EV

Abstenció: PSM

5.-  Moció del grup municipal Alternativa EU-EV a favor d’un impost a les transaccions financeres.

L’anomenada Taxa Tobin, exposada a l’any 1971 per James Tobin, economista, per tal de gravar els moviments especulatius internacionals de capitals.

Aprovat

A favor: A-EU-EV i PSM

Abstenció: PP-UMP, UM-UNPI i PSOE

6.- Moció del grup municipal PSM-EN relativa a l’aplicació de la llei contra la morositat de les administracions.

La llei contra la morositat és d’aplicació des del passat estiu i, pel que afecta a l’Ajuntament, fixa un terminis màxims de pagament de factures i una major transparència amb aquests pagaments. Proposam aplicar la llei al nostre Ajuntament amb una sèrie de criteris.(veure moció)

Rebutjat

A favor: PSM, A-EU-EV i PP-UMP

En contra: PSOE i UM-UNPI

7.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals amb motiu del dia 25 de novembre Dia Internacional contra la violència de gènere.

Després de l’assassinat d’ Anne Wanjiru, més d’actualitat que al al nostre poble.

Aprovat.

A favor: Unanimitat

8.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals de suport a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a patrimoni mundial de la UNESCO.

Al setembre s’aprovà la nostra moció de suport a la Sibil·la, que ha finaltzat amb èxit, i ara l’Ajuntament es pronunciarà a favor de la Serra de Tramuntana. Tot i la nostra voluntat que aconsegueixi ser declarada Patrimoni de la Humanitat, no veiem clar que ho aconsegueixi; tant de bò.

Aprovat.

A favor: Unanimitat

9.-  Moció presentada pel grup municipal PSM-EN sobre dedicació d’un carrer del municipi al fill il·lustre senyor Pere Josep Cànaves Salas.

La moció és la que ja explicarem. A Pollença i ha noms de carrers duplicat i altres sense gaire arrelament a Pollença que es podrien substituir.

Aprovat.

A favor: Unanimitat.

10.- Moció conjunta de tots els grups polítics municipals respecte la declaració institucional sobre violacions dels drets humans al Sàhara Occidental.

L’actuació del govern de Marroc damunt la població Sahrauí mereix una condemna que de part del overn Espanyol encara no ha arribat.

Aprovat.

A favor: Unanimitat

11.- Designació de representant municipal als consells escolars.

L’equip de govern proposa la regidora d’ensenyament, M.Mar Sastre.

Retirada, no cal un nou nomenament.

12.- Propostes/Mocions d’urgència

No n’hi hagué, tanmateix no les aproven mai.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes.

Presentarem aquestes al Ple

 

Les dues darreres legislatures el poder d'UM-UNPI s'ha basat en la docilitat com a socis, primer del PP-UMP i després del PSOE així com en la seva tova oposició. Aquesta situació s'ha vist clarament en el resultat del ple d'ahir. Això els assegura molts anys de poder si els ciutadans no confien en altres forces com el PSM que puguin capgirar aquesta situació.
 

 

Comentaris

 

Vergonyos

joan | 26/11/2010, 13:36

De vergonya l'equip de govern, no sorpren la postura del PP, a algún del seu membre l'interesa el tancament del camí de ternelles...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb