"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Patrimoni de la Humanitat, sí. Patrimoni pollencí, no.

psm-pollenca | 27 Novembre, 2010 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

El Ple de l’ajuntament de Pollença va debatre ahir l’adhesió de Pollença a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. El PSM està completament a favor d’aquesta candidatura i esperam que tingui èxit com ja l’ha tinguda la de la Sibil·la.  La proposta d’adhesió es va aprovar per unanimitat, cosa que celebrem.

No podem, emperò, deixar de posar en evidència la “profunda hipocresia” en la que incorren l’equip de Govern (UM-UNPI i PSOE) acompanyats des de l’oposició pel PP-UMP. Minuts abans de debatre l’adhesió s’havia debatut la sol·licitud de declaració del sistema hidràulic de Ternelles com a Bé d’Interès Cultural. (en moció proposada per A-EU-EV). En el debat de la moció aquests tres grups varen exposar la seva oposició a la protecció d’aquest bé patrimonial arribant a expressar-se en el sentit de que “valdria més no protegir res”, “val més que els elements protegits caiguin de vells”, i tota una sèrie de perles que posaren de manifest el seu profund menyspreu cap a qualsevol cosa que suposi protegir i posar en valor el nostre patrimoni. Per ells al Pont Romà o al Puig de Maria els poden donar palera. Aquest fet és coherent amb altres mostres de menyspreu que durant la legislatura han exposat aquests tres grups municipals com son la oposició a que el Centre Històric de Pollença es declari BIC o la incapacitat de l’Equip de Govern per aprovar un Catàleg de Patrimoni per Pollença. Desprès d’aquests antecedents crida l’atenció que s’apuntin al carro de demanar que la Serra de Tramuntana sigui Patrimoni de la Humanitat.

Especialment decepcionant és la postura del batle Joan Cerdà, que ha estat Conseller Insular de Patrimoni i demostra un enorme falta de sensibiliat i desconeixement de la llei, així com l'actitud del PP, ja que la protecció del patrimoni emana d’una llei, la 12/1998 de Patrimoni Històric de les Balears, aprovada al 1998 per un govern popular. La protecció del patrimoni pollencí hauria d’esser una prioritat en un municipi com el nostre que viu del turisme, amb una oferta que pretén esser de qualitat per afrontar la crisi que patim.

En canvi observam, perplexes, com aquests partits en vers de promoure la protecció del patrimoni es dediquen a desprestigiar les figures de protecció previstes a la llei i a sembrar la por entre els ciutadans a que s'implantin figures de protecció/promoció del patrimoni. Després de perdre elements com L'Abeurador del Lleó, després de perdre l'Esglèsia del Moll, de perdre la majoria del jaciment del Encinars, de prdre nombroses talaies defensives, a aquests grups municipals no els sap gens de greu que aquest procés de destrucció continui.

Aquests fets ens mostren que no hi ha alternativa de govern per la dreta a l’actual equip de govern i que tan el PP com el PSOE estan supeditats a allò que se’ls dicti des d’UM.

 

Pel PP "millor que caigui"(textual). Ni UM ni PSOE li feren el contrari.
 

 

Comentaris

 

Re: Patrimoni de la Humanitat, sí. Patrimoni pollencí, no.

Marti Cifre | 29/11/2010, 18:18

Hi ha un bon "llepa" amb aquest Capó... més valdria miras un poc pel poble i si el que vol és llepar den Martí que deixí el seu càrrec.

 

Medallas

J.J. Prieto | 29/11/2010, 08:36

Yo conozco como muy bien como funcionan las noticias en prensa, y algunas veces no queda muy claro quien es el bueno o el malo. Pero en estos comentarios si se nota que las cosas no se hacen por el bien del pueblo, se hacen para ponerse medallas.

 

Fàbrica.

Tomeu | 28/11/2010, 21:23

El que han de fer amb la fàbrica, és un parell d'adosados o una urbanitzacioneta. Crec que hi ha un duro a guanyar.

 

Re: Patrimoni de la Humanitat, sí. Patrimoni pollencí, no.

Pepe | 28/11/2010, 00:08

Ara mateix he llegit les disculpes d'en Tomeu, gràcies.Ha estat una confusió sense mala intenció.Res més a dir per la meva part.

 

UM governarà?

castelao | 27/11/2010, 19:46

Tal volta si, per l'afany, tant del PP com PSOE de governar, sigui com sigui

 

Molt brut.

Pepe | 27/11/2010, 17:20

No t'havies equivocat G. han rectificat l'article Abans no posava les sigles, gràcies per la rectificació però totes maneres la omissió de qui presentava la moció a la nota de premsa ja ha donat el seus resultats. Tan al Última Hora com al Balears atribueixen la moció d'Alternativa al PSM. Això es diu portar-se les medalles sense fer la feina.
Pens que el PSM havia presentat dues bones mocions al ple i que no ha estat massa elegant fer una nota de premsa sobre el debat que va portar una de les nostres mocions, i menys elegant per no dir brut és no citar qui presentava la moció.

 

Re: Patrimoni de la Humanitat, sí. Patrimoni pollencí, no.

G | 27/11/2010, 15:52

Rectific, ho citau, no havia entès les sigles.

Bona feina.

 

Re: Patrimoni de la Humanitat, sí. Patrimoni pollencí, no.

G | 27/11/2010, 15:51

És lleig no citar ni de qui era la moció.

 

política

masai | 27/11/2010, 11:52

sembla com si alguns dels polítics d'aquest poble es moguessin només per interessos partidistes, independentment del valor de les coses. Però arribar al punt de dir que millor que caiguin...això és molt fort. I més si es diu en un lloc oficial, com el Ple municipal. No sé si fins i tot deu ser un fet denunciable.
I la pregunta seria: què hi guanyen amb això?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb