"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El PSM vol ampliar l’accés al Camí de Ternelles

psm-pollenca | 02 Desembre, 2010 16:51 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Demanam al Consell que rectifiqui un acord de l’anterior legislatura que l’Ajuntament al·lega per restringir l’accés, i reconegui la titularitat pública del camí tal i com recull el catàleg municipal

 

El PSM-Entesa Nacionalista reivindica un canvi en la regulació dels accessos al camí de Ternelles, el que dóna accés a Cala Castell i al Castell del Rei, que suposa la modificació de l’acord de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric del Consell de Mallorca. Un acord adoptat el mes d’agost de 2006 i en el qual es fixa una afluència màxima de vint persones per dia.

 

El portaveu de l’agruapció del PSM de Pollença, Tomeu Cifre, i el secretari d’organització del partit  nivell insular, Xavier Bacigalupe han registrat al Consell de Mallorca un escrit on sol·liciten a la comissió una revisió urgent d’aquell acord, signat l’agost del 2006 en què es fixa un accés màxim de 20 persones per dia.

 

Aquesta regulació, innecessàriament estricta -més fins i tot que les propostes fetes en el seu dia per a les associacions ecologistes-, no atén a motivacions concretes i específiques de protecció de l’espai, i en canvi entra en contradicció amb el catàleg municipal que l’Ajuntament de Pollença va aprovar el passat setembre de 2008, pel qual es considera el camí de Ternelles de titularitat pública.

 

El PSM considera que aquesta ampliació del nombre màxim de visitants diaris va en la línia de respectar el domini públic damunt els camins i de fer accessible el nostre territori tant als excursionistes locals com als que exerceixen aquest esport com a turistes gaudint d'una oferta que fa la nostra illa especialment atractiva en la temporada baixa.

 

Veure text de la sol·licitud al Consell

 

Camí Vell de Lluc

Per altra banda ahir el Consell, a la fi, va donar una passa molt important per reobrir el Camí Vell de Lluc. Com informa el Diari de Balears: "El ple de la institució aprovà per unanimitat la incorporació al seu inventari dels plànols del traçat original de l'antic sender, que s'elaboraren l'any 1915 i que s'han recuperat del Ministeri de Foment. Aquest reconeixement del traçat permetrà ara fer la delimitació del camí que, un pic fitat, podrà tornar a tenir un ús públic de cap a cap."

 

Veure la nocicia del dBalears del 3/12/2010 on tracta de Camí de Lluc i del de Ternelles

 

Veure notícia on, cansats d'esperar la delimitació, demanavem al Consell que s'executés d'una vegada per totes. UH i dB

Comentaris

 

Barreres

jrv | 12/12/2010, 21:30

M'estava referint a una votació del PSM, millor dit, dels seus dos regidors, la legislatura passada, referent a l'acord amb la propietat de Ternelles, el de les 20 persones, etc. Lo de la consulta a l'assamblea abans, en aquest cas concret crec que no és cert, i així m'ho diuen altres membres del PSM presents aquelles dates, i no crec que les teves afirmacions en teu comentari coincideixin ni amb les meves ni amb les seves, Tomeu, ni siguin facilitats per a l'enteniment. No se demana perfecció a ningú, errar és humà, però rectificar és de savis, o el silènci és or, sobre tot quan no és te raó.
De tota forma, gracies per el teu plantejament i feina actuals.

 

Endavant amb la feina

Joan Ramon | 12/12/2010, 20:39

La Plataforma considero jo que l'integren tots els col·lectius que l'integren.
No només la gent que fa la seva feina, sinó també grups excursionistes, ecologistes, i partits polítics que ens han dona't suport els integrants del Bloc per Mallorca i en el cas de Pollença PSM i Alternativa. Per tant millor sumar que discutir, els tancadors de camins ja tenen prou partits i altres que els deixen fer, i el PSM ha deixa't prou clar de quin costat està, per tant, estaria bé poder oferir resultats i a mi me consta que la directora insular de Medi Ambient, membre del PSM està fent feina, cosa que també he de dir, no han fet els membres del PsoE, marejant la perdiu amb el tema de la carretera Vella de Pollença a Lluc. Així doncs, en el seu moment ja vaig dir que no donar suport a la moció era desencertat, ara, el desencertat serià no donar-ni, per tant,com hem fet fins ara, els que treballam pels camins públics oberts, no ens distreguem i confonguem, Salut i bona feina a tots.

 

Re: El PSM vol ampliar l’accés al Camí de Ternelles

Tomeu Cifre | 11/12/2010, 20:54

Potser el PSM va errar en alguna votació, pero en aquesta desició, com en totes, l'assemblea va decidir i en l'assemblea es pogueren explicar els militants que així ho volgueren, de la mateixa manera que en l'assemblea s'escolta la veu de tots els militants que hi volen participar. També l'assamblea del PSM en el seu moment va decidir donar tot el seu suport a la Plataforma, ja que le legitimitat els assisteix. Jo com a regidor del PSM interpret que aquest suport passava per accedir al camí (com així ho va ratificar l'assamblea) i ara per demanar l'ampliació de l'accés.
També entenc que en un context de govern en coalició és més important el fruit de l'acció de govern que el sentit del vot d'una moció determinada. Jo, en general, estic satisfet de la implicació i de la feina del PSM en pro dels camins públics i contra les usurpacions, tant a nivell local com insular. Sé que no s'ha arribat a tot allà on voldriem pero també se que s'ha avançat, i en aquest avanç ha estat molt important la feina del PSM-Bloc.

 

Cami de Ternelles.

JRV | 10/12/2010, 18:33

Cert que al seu dia, el PSM va errar el seu vot referent al camí de Ternelles, llastima que no escoltessin els seus militants actius a la Plataforma per l'obertura dels camins PÜBLICS.
Però rectificar és de savis, i botar la barrera protegida per Joan Cerdà, fou un acte valent i fora dubte.

 

Anònim

jrv | 10/12/2010, 18:30

Vaja Sherlock Holmes foradat i cantoner que estàs fet" anònim", del gremi d'escampadors de merda.
I gracies i enhorabona per la linia de llibertat d'expressió que heu encetat i voleu continuar , Tomeu.
Per cert, els blogs del PSOE, magnífic, casi semblant als de PP, UMP, UNPI, UM.

 

Re: El PSM vol ampliar l’accés al Camí de Ternelles

Pepe | 08/12/2010, 21:57

Hola anònim era de vacacions i fins avui no havia vist el teu comentari. Em sap greu però a pesar de la teva gran feina de investigació i encara que efectivament faig faltes d'ortografia fa vuit anys que don la cara i tinc per costum firmar el meus comentaris.

 

Re: El PSM vol ampliar l’accés al Camí de Ternelles

Tomeu Cifre | 03/12/2010, 15:19

Acceptam totes les preguntes viguin de qui vinguin. Hi sol haver molta gent que signa amb pseudònim. Desgraciadament encara sembla que opinar de política fa por. En aquest blog no hi ha motiu per amagar-se. De tota manera qui vulgui emprar pseudònim pot fer-ho i no serem noltros qui anem a cercar qui és o qui no és. Si hem aclarit dubte, massa bé.

 

Dubtes = Pepe García

Anònim | 03/12/2010, 15:12

JAJAJAA
Només en Pepe fa aquestes faltes tan chorras: "no havia" en lloc de "no hi havia" i "nerviós" en lloc de "nirvis".

Pepe, és molt lleig que tú, que sempre te queixes dels comentaris anònims al teu blog, vagis a increpar amb anònims als teus companys d'oposició. Se te ve el plumero!!! En fin, aquesta és la coerència que se pot esperar...

 

Re: El PSM vol ampliar l’accés al Camí de Ternelles

PSM Pollença | 03/12/2010, 09:30

Ja fa uns mesos que s'aplica la restricció de les 20 persones /dia (el primer pic que es va pretendre aplicar va ser l'excursió del 15 d'octubre del 2009) i s'ha demostrat que l'accés no provoca problemes mediambientals, per tant seria una bona passa augmentar el nombre màxim de visitants. Per aquest fet hem fet la proposta al Consell que es qui realment té la competència per modificar aquesta restricció. Tot això independentment del judici sobre la titularitat, es clar, qu es al febrer.

Ahir varem penjar una noticia extreta textualment del Diario de Mallorca (no un article nostre) que parlava del cas INESTUR i certes noves connexions amb Pollença. No hi afegirem ni treguerem res de la noticia. Si es vol consultar ocupa les portades d'aquest diari des de dilluns fins avui mateix. L'hem tret perque ens han oferit una altra versió diferent a la del diari, i no volem que pel fet d'haver-lo posat a aquest blog ningú pugui suposar que noltros ens posicionam a favor d'una versió o de l'altra. Si la cosa va a majors i passa als tribunals ja en tornarem a parlar.

 

Re: El PSM vol ampliar l’accés al Camí de Ternelles

Joana | 03/12/2010, 09:11

Quan ho he llegit al diari he vengut a demanar el mateix que els companys. Però m'alegro que el PSM rectifiqui i ara ja no vulgui les restriccions.

El camí de Ternelles: Públic i Obert!

 

Re: El PSM vol ampliar l’accés al Camí de Ternelles

Dubtes | 02/12/2010, 23:15

No havia penjat avui un article sobre corrupció a Pollença?

I el PSM no va votar a favor d'aquesta restricció al seu dia?

Contestau sense nerviós per favor.

 

Molt bé

Toni | 02/12/2010, 18:38

Semblant per no dir igual a l'entrada per la Plataforma Pro camins a l'Ajuntament de Polleça fa uns anys, i que tots els grups llevat d'Alternativa votaren en contra, enhorabona per la retificació.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb