"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Respostes al Ple del 25 de Novembre: Antenes

psm-pollenca | 17 Desembre, 2010 10:07 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquestes foren les respostes a les preguntes que haviem plantejat respecte de es antenes de televisió, ràdio, telefona i wi-fi, situades en diferents punts del municipi.

1.       El 30 de gener de 2008, fa dos anys i nou mesos, aquest Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció relativa a la regulació de les instal·lacions de telefonia mòbil. S’ha complit cap dels acords adoptats?

La resposta fou que NO S’HA CUMPLIT LA MOCIÓ. No ens estranya, com passa igualment amb la majoria de mocions.

2.       L’Ajuntament té localitzades totes les antenes emissores de TDT, Ràdio, Telefonia i senyal Wi-Fi de servei públic del terme municipal?

L’Ajuntament no les té localitzades totes, però segons el batle sí bastantes d’elles.

3.       S’ha fet cap recerca per localitzar les antenes instal·lades sense els permisos corresponents? S’ha fet un mapa d’antenes?

En la mateixa línia, no es tenen localitzades les que no tenen permís i per tant no s’ha pogut fer un mapa.

4.       Respecte de les antenes del Puig d’Albeguins, situades a 40m del sol urbà, a 260m del Col·legi Joan Mas i a 210m de l’escola de Sant Jordi: coneix aquest Ajuntament quantes antenes i de quines característiques hi estan instal·lades? Tenen concedides totes les pertinents llicències?

Va dir que Albeguins no és propietat de l’Ajuntament (com si això tingues res a veure, tampoc son propietat municipal els edificis que tenen antenes damunt). Les antenes que hi ha a Albeguins o tenen llicència o estan en tràmit. Ens consta que no la tenen concedida, només en tràmit. Crida l’atenció que la TDT, Retevisión, Vodafone i Movistar, que son els operadors, empreses tan importants i amb tant de potencial econòmic puguin operar sense les llicències en regla, quan qualsevol ciutadà ha de complir escrupolosament la llei.

5.       S’ha fet cap passa en l’adaptació del Pla General per cercar ubicacions alternatives, més allunyades del sol urbà, i per evitar concentracions excessives d’emissors en llocs concrets?

En el PGOU no s’ha fet cap passa (evident, perquè l’ajuntament té l’adaptació aturada des de fa dos anys). S’han plantejat com a alternatives La Font i El Puig.

6.       S’ha començat a treballar en l’elaboració d’una ordenança municipal al respecte, tal i com definia la moció “per minimitzar els impactes mediambientals, visuals, d’alarma social, urbanístics i sobre la salut de les persones”?

Diuen que no cal ordenança si s’inclou al Pla General (...però no ho inclouen). Estudien una ordenança fiscal per fer pagar als operadors l’ús de l’espai aeri per transmetre la senyal (no ho veurem aquesta legislatura).

7.       S’ha plantejat l’Ajuntament realitzar un estudi de camps electromagnètics sobre el terreny per comprovar que no es superin els màxims fixats per la legislació espanyola i europea, i en concret pel Reial Decret 1066/2001?

Es va demanar pel Col·legi Joan Mas i per davant la Farmàcia Rotger, però encara no s’ha fet.

En general ens estora la inactivitat de l’ajuntament en una qüestió tan sensible i el desconeixement sobre la situació en que es troba el municipi, fins i tot amb mocions aprovades, quan el que hauria de fer es vetllar pel benestar dels ciutadans. Es de bades demanar-los que s’hi posin i que ordenin tot aquest tema perquè els pollencins puguem estar tranquils de que les emissions no suposen cap risc. Per noltros serà una proposta molt clara aquesta de posar ordre també en les antenes de televisió, com les de telefonia.

 


Recordau les convocatòries d'avui divendres 17:

A les 19,30 .Acte de presentació de l’audiovisual “La Reserva natural de s’ Albufereta”,que tindrà lloc al Club Pollença. Duració audiovisual:15min.

A les 20,00h. Al Museu de Pollença, conferència,Tito, Anglada i Pollença, memòria d’un temps, a càrrec de Silvia Pizarro Anglada.Directora de la Fundació Coll Bardolet.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb