"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

psm-pollenca | 27 Desembre, 2010 08:48 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Escolta el debat del Ple sobre Can Morató clicant aquí (35 min.)

Després d'aquests dies de festes retornam a l'actualitat política que passa per comentar els assumptes tractats en el ple del dijous passat.

Un dels punts ens portà a parlar de la Fàbrica d'estores de Can Morató. En aquesta fàbrica, fins a mitjan segle XX, s'hi fabricaven estores i tapissos de renom internacional. Un dels exemplars fins fa poc lluïa penjat a la sala de plens (que se'n deu haver fet?).

La fàbrica deixà de produir i s'abandonà entrant en un procés de decadència i deteriorament. El seu futur anava lligat al desenvolupament d'uns urbanitzables entre el torrent de Sant Jordi i la Carretera de Lluc. El Pla General de 1990 eliminà aquests urbanitzable i Can Morató quedà com un equipament industrial en sol rústic de futur incert. Al 2002 la Junta de Govern de llavors, (PSOE-PSM-UM) demanà al Consell la catalogació de l'edifici que finalment fou declarat Bé Catalogat insular.

Després comencen tot un seguit d'actuacions per par de l'Ajuntament que posen de manifest la manca de voluntat municipal per actuar efectivament en la Fàbrica. S'omplen centenars de papers i es perden hores i més hores fent informes que no porten enlloc.

Així el 30 d’agost de 2004 l’arquitecte municipal ja emet un informe on s’explica el perillós estat de conservació d’un pilar al cap de cantó, així com els despreniments generalitzats i es proposen actuacions.

El 31/08/2004 el batle fa una ordre d’execució per fer arreglar els desperfectes.

El 6/10/2004 l’arquitecte contesta les al·legacions dels propietaris on se’n desentenen de les reparacions, i ja parla d’executar subsidiàriament les obres per part de l’ajuntament.

El 17/08/2005 (quasi un any desprès) l’inspector de la policia fa un nou informe desprès de la caiguda d’un bocí de mur.

El 24/08/2005 es ratifica l’anterior ordre d’execució del 31/08/2004.

El 8/11/2005 la secretària municipal informa de la necessitat d’obrir expedient sancionador als propietaris.

El 23/11/2005 l’aparelladora municipal diu que tot està igual de perillós que quan ho va informar l’arquitecte.

El 23/11/2005 un policia local fa un altre informe advertint del perill de que qualsevol hi pot entrar.

El 17 de gener de 2006 el publica al BOIB num.7 l’ordre d’execució de les reparacions donant quinze dies als propietaris per actuar. Quinze dies!

De totes aquestes actuacions no es va informar per res al Departament del Patrimoni del Consell, malgrat era la obligació de l’Ajuntament sol·licitar el seu permís.(Com diu la Llei de Patrimoni, vigent des de 1998:  Article 29. Informes i autoritzacions. “En  la  tramitació  dels  procediments  administratius  que  poden  afectar  els  béns  d’interès  cultural  o catalogats serà preceptiu l’informe de la Comissió Insular del Patrimoni Històric corresponent”). Es a dir, en totes aquestes actuacions l’ajuntament es va passar la llei pel folre i va ignorar a Patrimoni.

Això amb l’agravant que qui dirigia políticament les actuacions, el regidor d’urbanisme i batle de Pollença, Joan Cerdà, l’any 2006 va ser anomenat Conseller de Patrimoni; es a dir, la màxima autoritat en patrimoni de Mallorca, tenint al seu servei tots els funcionaris d’aquest departament. Malgrat això, i sabent tot el que passava a Can Morató NO VA MOURE NI UN DIT, ni una sola actuació de Patrimoni respecte de La Fàbrica durant el seu mandat.

Enguany, el 19 de mar de 2010, l’arquitecte municipal fa una nova visita a Can Morató i assenyala que “no s’ha executat l’ordre d’execució dictada el 13/08/2004”. Manco mal que eren actuacions que precisaven actuacions d’urgència; sort que no hi ha hagut cap desgracia personal tots aquest anys. Sis anys desprès l’Ajuntament constata que passaren aquells quinze dies, quinze mesos i fins a sis anys i no els han fet cas en reparar Can Morató.

A partir d’aquí, dos mesos després, el 6/05/2010 el batle fa un decret on, ara sí, demana l’informe necessari de Patrimoni (al darrer caragol han fet l’all-i-oli, en deim en mallorquí). Aquest decret li va “de perles” ja que a partir de llavors es dedica a declarar que “estam pendents de Patrimoni”. Quina barra!

Aquesta actitud de deixadesa i despreocupació cap al patrimoni hauria d’haver merescut la reprovació del ple, però lluny d’això dijous passat ens trobarem amb una moció d’Alternativa que demanava que es dones suport al decret del batle. Només ens faltava aquesta per sentir.

Evidentment l’equip de govern i el batle especialment va estar molt satisfet de que li donessin suport . El PP, com sempre, amb el complex d’inferioritat que pateix respecte d’UM (mai en critica cap actuació), també ho recolzà. El que no entenem de cap manera es aquesta síndrome d’Estocolm sobrevinguda per part d’Alternativa.

En qualsevol cas Patrimoni ja ha contestat al decret del batle del mes de maig, autoritzant les actuacions. Significativament l’informe de Patrimoni diu que s’autoritza l’ordre d’execució del decret de Batlia de 31/08/2004, posant de manifest la il·legalitat de les actuacions municipals tots aquests anys.

Una actuació lamentable que ha fet perdre multitud d’hores als funcionaris (fins a sis de municipals n’hem esmentat), i no ha arreglat absolutament res. I a sobre pretenien que li donéssim suport. Ara ja tenen l’informe pertinent i l’Ajuntament no té excusa per no actuar. Estarem a damunt per no permetre més dilatacions en el temps, i que es segueixen totes les passes que pertoquen perquè no ens trobem Can Morató esbucada qualsevol dia d’aquests.

 

La ignorància de la Llei de Patrimoni no li impedí a Joan Cerdà accedir al molt honorable càrrec de Conseller de Patrimoni. Tampoc a la seva acompanyant en aquesta foto la ignorància del codi penal li impedí exercir de Presidenta del Consell.


Video a IB3 on Biel Cerdà explica l'actuació de Patrimoni.

 

Comentaris

 

CAN MORATÓ

Xesca | 28/12/2010, 23:50

Trist, tristíssim no accepatar una mínima crítica senyors d'Alternativa. El tema per jo no és que la moció sigui bona o no, sino el joc que li heu fet al Batle. Quan va veure la moció, se fregava les mans, perquè li llevau el mort de damunt, li donaveu l'argument per sortir-ne lluit. És ben lícit el que heu fet, però resulta molt rar, inèdit, sospitós, si no és per putetjar el PSM direct o indirectament. ës el que pens, i m'imagin que fins i tot això no m'ho criticareu o si? llibertat de pensament.
JRV, no és questió de qu ho fa més bé, record el PSm en la pasada legislatura, era l'únic que feia oposició, i fins i tot en Pepe recollia qualque tema que destapava el PSM (bar del cap del moll, etc...) i que? El PSOE els mateixos i el PSM amb un menys, també és una realitat o no.. vamos! (com tu dius)
Crec que aqust poble nostre, se mou per altres interessos per desgràcia de tots els qui escrivim aqui. Jo desig que Alternativa faci molt de regidors, i si pot ser en tregui 9, perque ni en 9, ni en 18, serà bo de fer tornar alçar aquest poble.
Tomeu ànims, que ho fas bé, i et don tota la raó en l'argumentació d'aquest tema.
Salut!

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Pepe | 28/12/2010, 22:14

Al final va resultat que sóc l'amant secret del batle. Si arrib a governar amb ell...

Salut i alegria

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

miquel | 28/12/2010, 21:26

Què la fàbrica està en procés de ser expropiada??? jajaja!!
Aquesta si que és la bona noticia del dia!!! ja veig que el comentari acaba amb un molts d'anys a tots.....

 

Deplorable

J. J. Prieto | 28/12/2010, 20:51

He leído buena parte de los comentarios y algunas expresiones son de pena. Yo no era simpatizante del PSM, y ahora lo soy, y algunos mas, gracias a que Pepe me convenció al hacer su campaña contra el cierre al transito, “iniciado” en primera línea del Puerto. Con ello salvó al alcalde, (supongo por ignorancia), ya que sus amigos comerciantes se consideraban perjudicados con la prohibición, solución que le regalo Pepe. Muchas veces sus actuaciones son aprovechadas por contrincantes, si és intencionado merece crítica, si es por ignorancia, mas vale lo deje.

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Garci | 28/12/2010, 18:12

Benvolgut Ramon, de tot això n'hem tret una cosa molt positiva que no hauria de quedar diluida dins el debat: la fàbrica està en procés de ser expropiada en favor de tots els pollencins. El demés ens hauria d'importar poc i no son més que picabaralles bastant absurdes.

Salut i molts d'anys a tots.

 

?

ramon | 28/12/2010, 14:56

tota aquesta discusió de Can Morató ha estat força bé, però, al final, n'heu tret res en clar? hi ha propostes en positiu?
alguna cosa de futur que sigui factible? o això només ha estat un debat polític, que esdevendrà estèril més enllà de la dialèctica política local?

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Tomeu Cifre | 28/12/2010, 14:31

Creis que els arguments exposats en aquest article son absurds? Creis que l'actuació del batle, de la qual el decret del juliol n'era la darrera passa, és una actitud com per donar-li suport? Si la resposta és sí, me sap greu, pero no hi coincidesc gens. A aquestes elçade el tema esta debatut (i votat) i veig que tanmateix no coincidirem. No és extrany postures diferents en de dos partits diferents. Que cadascú llegeixi els articles d'aquest blog i del d'Urxella i en tregui les seves conclussions. Convido als lectors a sentir el debat al Ple, és mitja horeta.

Respecte d'UM ja no hi entraré més, la política del PSM no es subsidiària del que facin altres partits, sino de les seves pròpies desicions. A nosaltres ens tragueren del pacte perque ja no ens hi volien més; crec que amb això ja està tot dit.

 

ex-votant

ex-votant | 28/12/2010, 13:45

Sembla molt cinic criticar que altres partits facin el joc a UM, després de veuré com la legislatura governada pel PP-UM, el regidors del PSM feren bé el joc a UM, fins i tot un troba feina gracies a UM.
A més despres es va entrar a governar amb UM i poc es va discutir el que ara es discuteix, voler presentar-se ara com l'unic partit que s'enfronta a UM, pot considerar-se un acte de cinisme politic, tenir un pactre de govern no justificava girar la vista davant les magarrufes de alguns.

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Joan C | 28/12/2010, 13:03

Tomeu a mi em sembla que no et llegeixes els comentaris, críticas a Patrimoni n'hi ha ben poques el que hi ha son crítiques a un comentaris que no tenen ni cap ni peus. El que no es pot argumentar de forma lógica i coherent són comentaris com el de sindrome d'estocolm o el de que en Pepe es colga amb el batle.
En Garci i en Pepe han començant intentar explicar la postura d'Alternativa i si miràs el comentaris hi trobaràs ben poques criticas sinó una simple defensa davant uns arguments totalment absurds.
JRV més que el comentari de Xesca el que divideixen són els comentaris de'n Tomeu.

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Joan C | 28/12/2010, 13:03

Tomeu a mi em sembla que no et llegeixes els comentaris, críticas a Patrimoni n'hi ha ben poques el que hi ha son crítiques a un comentaris que no tenen ni cap ni peus. El que no es pot argumentar de forma lógica i coherent són comentaris com el de sindrome d'estocolm o el de que en Pepe es colga amb el batle.
En Garci i en Pepe han començant intentar explicar la postura d'Alternativa i si miràs el comentaris hi trobaràs ben poques criticas sinó una simple defensa davant uns arguments totalment absurds.
JRV més que el comentari de Xesca el que divideixen són els comentaris de'n Tomeu.

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Tomeu Cifre | 28/12/2010, 12:35

Crec que no fa falta insultar a ningú, i manco als simpatitzants del PSM que volen escriure la seva opinió en el seu blog. Al final aqui la qüestió és una moció que no compartim gens, i que Alternativa va defensar, votar i fer aprovar. D'això voldriem sentir els arguments dels alternatius i el que sentim només son crítiques a Patrimoni, que son els que s'han mogut, i cap a l'Ajuntament o al batle-conseller, que la moció ni tan sols anomena.

 

Alternativa - Batle

jrv | 28/12/2010, 12:23

O han de viura a la Lluna, o no tenen ni p. idea del que ha passat aquests tres anys i mitg darrers, i els 4 anteriors a la política municipal, o han de tenir mala llet, o s'han clavat un parell de botelles de xampany abans d'escriure, "Xesca" i hi poso les cometes aposta.
Dir que Pepe es "colga" amb el Batlle és el doi mes gros de tota aquesta legislatura, i com totes, n'hi hi ha hagut molts.
Si qualque cosa fa posar el Batlle nervios, és el nom de Pepe.
Si "Xesca" es qualcú de UM o UNPI que vol confondre i dividir l'esquerra real, ho ha aconseguit. I dir que el PSOE és esquerra a Pollença...vamos!!!

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Tomeu Cifre | 28/12/2010, 09:17

Segur que en altres temes no, però que en aquesta qüestió sí qe hi ha hagut una confluència d'interessos entre UM i A, i la confluència ve determinada per questions electorals. Noltros no volem desprestigiar res, no som els que hem mogut aquesta moció; si Alternativa n'està satisfeta del que varen promoure, votar i aprovar, endavant les atxes. Jo no ho comtarteixo perres i amb l'article queda explicat perquè.
A mi no me fa por cap resultat de les eleccions. Si no en treim ni un de regidor -que no ho crec- me sabrà greu pel PSM, pero manco mals de cap tindrem. No me fa por res del que puguin decidir els pollencins pel seu poble.

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Joan C | 28/12/2010, 08:46

Tomeu tal vegada es el PSM que vol desprestigiar la feina d'en Pepe durant tota la legislatura diguent que es colga amb UM, tal vegada la seva ombra es massa allargada i vos fa por. Puc entendre que hi hagi un comentari de qualcú en aquest sentit però no que vengui per part teva. a no ser que sigui per electoralisme. La realitat es què si hi ha qualque regidor que ha fet feina d'oposició hi ha donat canya a UM és en Pepe i Alternativa per molt que al PSM li entri gelosia de que els votants d'esquerra puguin optar per una altra opció que no sigui la seva.

 

CAN MORATÓ

Sergi | 27/12/2010, 23:50

Pepe,
Moció d'Alternativa de recolzamnet a un decret del Batle Joan cerdà(inèdit. No en trobaràs altra en totes les actes de plenaris). Vots favorables: UM-UNPI,ALTERNATIVA, PP, PSOE. Això és un fet, el demés són opinions.
Salut i segueix fent amics!

 

Xesca

Pepe | 27/12/2010, 23:15

Xesca si ens fas "autocrítica" com dius és que formes part d'Alternativa no? :-) Parlant ja seriosament puc acceptar moltes crítiques però dir que "llepam el cul a UM" és el més absurd que he sentit en molt de temps, i només cal llegir tot el que hem fet des del 2003 fins ara. Els hem llepat tant el cul que el tenen ben cuit

Respecte a la nostra bel·ligerància, Joan C. ja l'ha comentat i crec que ha anat en consonància amb la responsabilitat de cada partit al desgavell del govern ni més ni manco.
La veritat que la informació que tenim nosaltres sobre la feina d'en Biel no coincideix amb la teva. I em refereix sobre tot a temes de Pollença quan era regidor de cultura; com el Festival de Pollença que coneix a fons. El que no lleva que el màxim responsable d'aquest i altres temes sigui el batle i ex-conseller de patrimoni.

Xesca nosaltres no hem pactat amb UM-UNPI, això són fets, la resta són opinions.

 

i n'hi ha més....

Balasz | 27/12/2010, 23:03

per cert...
polemitzar sobre can Morató està molt bé, però sembla que recuperar aquell edifici sigui una tasca ingent. primer la rehabiltació de l'edifici, que no és petit (qui s'atrevirà a envestir aquesta obra?) i després, pensar quin ús s'hi posa...perquè com s'ha comentat, hi ha hagut propostes, i bones propostes, però clar, això és d'un propietari privat, i....siguem realistes, d'aqui a que passés a mans públiques fa falta molt de temps....
En canvi, al poble hi ha coses petites i fàcils que no es cuiden gens...la font de plaça, sense anar més lluny! que va ser retirada per fer una obra....bé, una reformeta...aquella casa de davant l'esglesia...bé, casa no, petit centre cultural (ai, volia dir comercial!) i que...mira que hagués estat ben facil deixar-la tranquila al seu lloc! o....reposar-la, sembla que costaria ben poc, però tampoc s'ha fet fins al moment....restarà a l'oblit, aquesta font???? fent desapareixer les petites / grans coses, canviam l'essencia del poble??

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Tomeu Cifre | 27/12/2010, 22:45

Jo, sincerament, crec que amb aquest tema de Can Morató, Alternativa ha patinat de llarg. Supos que vaig equivocat perque la moció ha sortit aprovada amb setze vots contra un, pero jo continuare defensant l'a correcta actuació fins ara de Patrimoni en aquest assumpte i la nefasta gestió que n'ha fet el batle. Amb tot me sap greu que se li faci el joc, ja que ha aconseguit que el més important, la seva deixadesa, passi a segon terme i el debat sigui entre el PSM i Alternativa. Quan va quedar definida la moció a la Comissió Informativa es devia fregar les mans. Fer política és intentar cercar aliats per dur endavant les pròpies idees, i amb aquest tipus de mocions poc s'avança en aquest sentit. De vegades la polític fa extranys companys de llit i, en aquest cas, UM i A s'han colgat, al meu parer(que sí, que noltros hem governat amb ells abans i bla bla bla). Està clar que fent oposició a UM, Alternativa pot fer absentistes, pero dificilment votants, els votants els cerca en altres pesqueres.
Crec que el que s'exposa a l'article és ben coherent, s'hi pot estar d'acord o no, però és una argumentació amb tota la llògica i totes les dades. A partir d'aquí que cada lector n'extregui les seves propies conclusions.

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Pepe | 27/12/2010, 22:42

Benvolgut Tomeu.
Comparteix la vostra crítica a la no-feina d'en Joan, però aquest decret de batlia és correcte i això és el que es votava.
Primer al decret demanava l'informe que ja s'ha fet. Per cert el podiau penjar o enviar-nos, a més de veure que ha arribat m'agradaria poder llegir-ho per valora-ho.

M'agrada el debat i no tinc cap problema amb el, forma part de la política, encara que com només vosaltres i nosaltres tenim obert un blog sembla que les nostres diferències són superiors a les nostres punts, quan realment no és així.

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Joan C | 27/12/2010, 21:57

Xesca estam d'acord amb que entre el PSM i Alternativa són més les coses que ens uneixen que les que ens separen i que el millor per Pollença seria un govern d'esquerres. Això no vol dir que no es puguin tenir discrepancies entre els dos partits. No ens negaràs que insinuar que en Pepe fa la pilota al Batle sembla un acudit dolent, sobretot tenint en compte que va ser el primer en dir que amb UM no es podia pactar. A Pepe l'acusen desde el PSOE de donar-lis massa canya en lloc de donar-la a UM o al PP, per altre banda el batle l'acusa d'0di visceral cap a UM i ara resulta que tú l'acuses d'odi visceral cap al PSM. Tal vegada el que pasa es que diu el que pensa i defensa l'assamblea. A Alternativa tenim clar que no importa qui presenta les mocions sinó les mocions en si, i que quan l'assamblea creu que una cosa no es fa correctament s'ha de denunciar i criticar independentment de que sigui responsabilitat del Psoe,PP, UM,PSM o qualsevol altre partit. Nosaltres ens alegram de tot el que pugui aconseguir el PSM en benefici dels ciutadans ja sigui desde patrimoni o qualsevol altra àrea però també tenim el dret i el deure de criticar els que no ens sembla bé de la mateixa manera que el PSM pot criticar les actuacions d'Alternativa,
Salut i bones festes

 

davant can morató

Josep | 27/12/2010, 21:19

Si anau a can morató, fixau-vos què hi ha dins el torrent de Sant Jordi, que supòs que no vos farà gràcia com a pollencins/es. Salut i bones festes.

 

CAN MORATÓ

Xesca | 27/12/2010, 20:38

Sr, Pepe, Sr. Garci, Srs d'Alternativa.
Entenc que vostés se facin una mica els locos, o mirin a una altra banda, quan se'ls hi fa una autocrítica. Els deman disculpes, pel to anterior, però entendran que per una votant d'esquerres, m'emprenya molt que facin el que fan amb el PSM. Crec que fins i tot, són vostés més beligerants amb el PSM que amb el PSOE, que fins i tot, jo crec que amb el PSOE, podrien ser un poc més radicals, però no pasa res. Com he dit, jo vot esquerres, i m'agradaria veure un govern d'esquerres amb Alternativa, PSM, ERC i PSOE( sense na Francisca ni en Juanjo) però en definitiva, un govern dels meus.
Dic que m'emprenya, perquè la seva actitud cap al PSM i cap a en Biel Cerdà, me pareix PATETIC, LLASTIMÓS, ETC... Me moc dins l'àmbit de historiador, arqueòlegs, restauradors, en definitiva, gent de dins el món del Patrimoni ( i no vegeu lo complicat que és aquest món i lo poc corporatiu) i la gent està encantada amb la feina feta per en Biel Cerdà. Aquest senyor és Director insular de Mallorca, no de Pollença. Heu vist la quantitat de notícies bones que han sortit aquesta legislatura de Patrimoni? Cada setmana un parell, mai s'haien tramitat tants de BICs, mai s'havia duita terme tanta protecció i gestió de Patrimoni. Vos heu enterat de la Declaració de la Sibil.la Patrimoni de la HUmanitat? Ni una menció a URXELLAetc...Això si, branca pel tema del BIC, i posau que és una guerra personal entre el Batle i en Biel Cerdà, i fa dos dies el criticaveu perquè era massa amic d'en Joan Cerdà, no hi ha qui vos entengui. El BIC l'ha aturat el PSOE i UM, sobretot el PSOE, qui presideix la CIOTUPH, hi ho ha fet 2 vegades després de tenir informes positius de la Ponència tècnica de Patrimoni del que si és President en Biel Cerdà. Igual que el BIC de Palma també retirat pel PSOE, amb dictamen favorable de la Ponència, i amb SIneu també hi ha hagut problemes, pero per sort ha anat envant, a pesar de que UM i PP votaren en contra a la CIOTUPH. I així podria fer una llarga llista de coses que pasen diariament amb Patrimoni, el google, m'ha ajudat molt a cercar informació, hehehe. En canvi a Pollença enguany no hi ha hagut excavacions a Bóquer, perquè? perquè el govern no s'ha presentat a les subvencions de la Direcció d'en Biel, i de qui és la culpa, d'en Biel a que si? També se va deixar perdre la subvenció pel catàleg de patrimoni, cerc que eren uns 20.000€ i la culpa de qui és? del mateix no? i la font de Plaça? de qui serà la culpa? segur que del mateix, i així un gran etc... Jo també vull més per Pollença senyors, però a casdascú el que és mereix. No totes les estelles damunt el de sempre. Sap que li va de bé al Batle la vostra actitud. Esper no haver-vos ofès, però és la visió que se té des de fora.
P.D. Desig un govern millor pel 2011, amb Alternativa i PSM si pot ser.
Molts d'anys i salut!

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Joan c | 27/12/2010, 19:04

Xesca estic totalment en Pepe es un llepa culs del Batle i d'en Martí Ochogavía.... És vergonyòs el seguidisme que els hi ha fet tota la legislatura. Pepe ja mos contaràs quines compensacións tens per fer-lis la pilot?
Aiiiii perdò que els inocents són demà!!!!

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Tomeu Cifre | 27/12/2010, 16:33

Per altra banda es cert que en Patrimoni queda molta feina a fer. I en urbanisme, i en medi ambient, i en seveis socials... no ho deixarem tot arreglat en una legislatura. I a Pollença la col·laboració de l'Ajuntament ha estat escassa per no dir que ha anat a la contra, com s'ha vist en el cas del BIC del Centre Històric. Dit això no hi ha color entre la feina feta per Patrimoni aquesta legislatura i l'anterior, i aviat l'explicarem amb dades. Entre d'altres la feina a Pollentia que explicau al vostre propi blog.

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Garci | 27/12/2010, 16:02

M'alegra el to del debat. Només voldria agegir una cosa: per jo la moció ha tingut una certa importància per un fet: crec que hem accelerat el procés. Però tal vegada ha estat casualitat que l'informe arribi un dia abans del ple i jo m'equivoqui.

Per altre banda, tots els polítics tenim part de culpa en com estan les coses. I, evidentment, uns més que els altres, i Joan Cerdà tal vegada sigui qui més en té.

De totes formes, tant PSM, com Alternativa com la resta de partits estam d'acord en l'important: la fàbrica s'ha d'expropiar. I això és molt positiu.

Salut i gràcies per la resposta.

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Tomeu Cifre | 27/12/2010, 15:38

Benvolgut Garci.
Que el Ple doni suport a un decret del batle és una acció sense CAP trascendència pràctica. És un gest, simplement. Per tant, com a gest polític l'hem de valorar. I com a gest és ben clar: despres de sis anys sense haver fet res i haver estat conseller, el batle fa un decret amb que s'espolsa la resposabilitat de sobre i la traspassa a Patrimoni (a en Biel Cerdà si li volem posar nom i llinatges) i això a Alternativa no només li sembla fantàstic, sino que ho explota i ho vol fer saber als quatre vents fent una moció on s'oblida dels sis anys anteriors de menfotisme del batle-conseller. Crec que el PSM té tot el dret a dir "fins aquí hem arribat". Si demà la Fàbrica cau encara diran que ha estat culpa d'en Biel.
Varem mostrar l'informe i així i tot la moció no es va retirar. Ara que s'ha discutit i aprovat, heu d'aguantar les valoracions que en volguem fer, malgrat no us agradin.
Patrimoni ha de controlar 3.500 bens catalogats i BICs amb 1 inspector. Per tant no funciona com els Hombres de Harrisson aterrant amb helicópter allà on es pugui estar agredint al patrimoni; el 99% de vegades actua a demanada o a causa d'informes dels ajuntaments, i fins aquest estiu passat el nostre no havia piulat sobre la fàbrica.
Ara ja tenen l'autorització de Patrimoni. Pos messions en que d'aqui a les eleccions l'Ajuntament no mourà res; i les voldria perdre.
Que hi ha de positiu en haver ignorat la Llei d Patrimoni durant sis anys?
Respecte de la unitat de l'esquerra a Pollença, ja n'hem parlat massa vegades, pero si voleu en podem tornar a parlar, teniu el meu telèfon.

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Pepe | 27/12/2010, 15:16

La nostra moció no anava contra ningú només es tractava d'activar actuacions a la fàbrica cosa que s'ha aconseguit.

1.- Per tenir el sindrom d'Estocolm primer s'ha d'estar segrestat per UM-UNPI, cosa que no ha passat al nostre cas.

2.- Miquel tal vegada tens raó, esper amb interes la teva explicació sobre els tràmits administratius pels quals un decret de batlia del 6 de maig no ha tengut contestació fins el dia abans del ple (vuit mesos més tard).

3.-Xesca el teu comentari és propi del club de la comèdia. Si nosaltres hem "llapat el cul a UM" no sé que hauran fet la resta
Curiosament has repetit les paraules del batle quan al ple va parlar del nostre odi visceral a UM quan vam denunciar el tema del Festival. Mirà que som de dolents!

Ni UM ni PSM poden dir fins el moment que hagin fet una bona feina a aquest tema, ara podeu fer-la. Com reconeixeu al vostre article el decret és correcte i Patrimoni ja ha contestat, ara es tracta d'actuar.

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Garci | 27/12/2010, 14:55

Benvolguts. M'agradaria afegir unes quantes dades a aquest article:

- El batlle va demanar el mes de maig de 2010 un informe a Patrimoni (que va arribar el mateix dia de ple a mans del nostre regidor).

- A aquest decret es demanava una cosa molt senzilla i positiva baix el nostre punt de vista: Sol·licitar al CIM l'adopció de mesures pertinents (multa, declaració d'interès social, expropiació...).

-Vist que aquest informe no arribava i vist que nosaltres havíem apostat inicialment a la moció per demanar l'expropiació de la fàbrica, canviàrem el sentit de la nostra moció demanant que "ple de l'Ajuntament dóna el seu suport al decret de batlia 268 del 6 de maig".

-Quin problema hi ha en tot això? No ho havíem de fer només perquè el batlle és d'UM? Me pareixeria un joc de nins petits actuar només per partidisme o personalisme.

-Si fem el recompte de la legislatura i votacions (que no val ni la pena fer) veuríeu com el PSM ha votat més cops amb UM que Alternativa. Però això no vol dir res. A Alternativa optàrem des d'un principi per recolzar o rebutjar les mocions independentment de qui les presentava.

-Síndrome d'Estocolm? Nosaltres no hem empatitzat amb cap enemic, tansols hem donat suport a una actuació positiva pel municipi.

-Una cosa que m'agradaria apuntar és que cap partit d'aquest consistori ni cap persona amb responsabilitats de govern ha sigut capaç de solucionar aquest problema. Ni Joan Cerdà ni Biel Cerdà (regidor i director de Patrimoni) han aconseguit solucionar-ho, almenys a dia d'avui. També voldria assenyalar que el tema de les visites als BICs, que son molts a Pollença, tampoc s'ha solucionat.

-L'últim que vull dir, ja que ha sortit el tema, és que si no hi ha unitat de l'esquerra a Pollença potser és deu a la negativa a fer un BLOC a Pollença per part del PSM.

Esper haver aclarit una mica la postura i motivació d'Alternativa per Pollença en aquest tema.

Salut

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

Tomeu Cifre | 27/12/2010, 14:48

Estam en èpoce pre-electoral i el PSM, havent estat partit de govern a Balears i Mallorca,i durant un temps a Pollença, n'haurà de sentir de tots colors.
Entenc que la moció es pogues proposar en un principi, pero que es mantingues despres de que es va exposar a la comissió informativa i al ple, ja no ho vaig entendre. Un ha de saber rectificar i retirar una moció si cal. De tota manera no ens despistem aquí l'actitud de deixadesa i menfotisme ha vingut del batle, la llàstima és que altres a sobre li facin la ona.

 

Re: Ple del 23D: Can Morató, la fàbrica de deixadesa.

M. Cifre | 27/12/2010, 14:06

Can Morató: Per moltes de generacions de pollencins tant sols unes ruïnes a l'entrada de Pollença, a l'altura del Pont de Sant Jordi....
Durant dècades els nostres governants han estat incapaços de donar-li un altre significat.
Crec que, durant els anys, hi ha hagut bones propostes, però el problema és que ningú a tengut el valor de dur-ne una a terme ni tant sols defensar la millor de les propostes. Sense anar més enfora, un dels membres del grup d'aquesta proposta ara es dedica a difondra la proposta de fer-hi una escoleta o una discoteca (i a més aquesta gestionada per l'administració)... Tot això en fa plorera!
Contal de tenir notorietat, aquí la gent es capaç de dir vervariatats.
Que trist Pep Martin, que trist!

 

CAN MORATÓ

Xesca | 27/12/2010, 13:22

stic totalment d'acord, Alternativa i en Pepe tenen SINDROME D'ESTOCOLM. A més d'un odi visceral cap al PSM, fan més oposició al PSM que al equip de govern. Ja ho han deixat entreveure en el seu darrer butlletí, VOLEN GOVERNAR a partir del any 2011, i això pasa per llepar el cul a UM. En Joan Cerdà està encantat, ja se'ls ha fet seus... QUINA LLÀSTIMA. Jo som dels que volen l'unitat de l'esquerra, però amb Alternativa això és impossible, la duen a la destrucció. ÀNIMS PSM, teniu el meu suport, Bona feina Tomeu!

 

Alternativa i Can Morató

miquel | 27/12/2010, 11:33

jo crec que els d'Alternativa per Pollença més que síndrome d'Estocolm potser el que tenguin sigui un desconeixement de la situació o dels tràmits administratius que cal seguir en un cas com aquest.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb