"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

La pujada del 10% a l'electricitat, directe a les butxaques privades

psm-pollenca | 01 Gener, 2011 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Un bon article del company Antoni Alorda. Certament hi ha certs personatges asseguts als consells d'administració de les elèctriques, que quan senten parlar de crisi es deuen xapar de riure. Coses com aquesta ens fa pensar que qui mana realment no son els que es presenen a les eleccions, i a sobre els polítics ho fomenten, com va fer Zapatero en reunir-se amb els vint més grans empresaris de l'estat.
 

La puja de l'electricitat (i efectes de les privatitzacions)

La corrent puja un 10%. Que se suma a les importants pujades dels darrers anys, tothom ho ha conegut, particulars (per alguns s'ha fet molt feixuc, sempre uns més que altres) i empreses. No cal insistir en què és un recurs imprescindible per tothom.

El Ministre (del PSOE, potser no és sobrer precisar-ho) diu que no representarà massa més que el preu d'un cafè. Idò.

Se'ns diu que cal corregir el dèficit en la producció d'energia, que arrossegam un deute amb les elèctriques de 20.000 milions d'euros que compromet la seva situació.

Mentrestant, Endesa va gastar l'any passat 38 milions d'euros per pagar el seu consell d'administració, més de l'1% dels seus beneficis. Només el directiu Entrecanales va cobrar una indemnització per cessament (quan Enel va comprar el gruix de la companyia ) de 9,6 milions d'euros; 9,6 milions... per haver fet 18 mesos de feina. El President d'Iberdrola "només" n'havia guanyat 8 milions, de salari anual, dic, 5 ordinaris i 3 per objectius assolits. I podríem fer un repàs de les principals empreses i els seus repartiments de beneficis. Beneficis des de la tranquil.litat que, més prest que tard, cobraran aquests 20.000 milions d'euros amb interessos.

També podríem reparar en les inversions que cobreix la tarifa. Per exemple, el nostre cable elèctric, que segur que aportarà estabilitat al sistema elèctric illenc, però que costarà més de 400 milions d'euros.

I se'ns diu que si la gestió fos pública tot seria més INeficient. Si no hi hagués repartiment de beneficis, si els executius cobressin un sou d'alt càrrec públic (sous tan qüestionats, i tanmateix a anys llum dels d'aquestes companyies), si es pogués fer ús de les potestats administratives de tot ordre..., l'electricitat ens sortiria més cara. No ho crec. Sobretot no ho crec pel que fa a la xarxa de distribució, al cap i a la fi un monopoli racinonal (seria absurd que cada companyia fes la seva pròpia xarxa de transport). Però, en tot cas, és per pensar-hi: per replantejar decisions sobre privatitzacions de sectors estratègics, i sobre l'eficiència de la gestió pública. Ja he apuntat en aquest blog la meva percepció que la segona reflexió no la lideraran precisament els sindicats de la funció pública.

http://tonialorda.balearweb.net/

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb