"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Prou d’usurpacions a Formentor

psm-pollenca | 03 Gener, 2011 09:19 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

 

 

Veure la noticia al Diario de Mallorca

La permissivitat de l’actual equip de govern per permetre l’apropiació de l’espai públic per part d'alguns particulars no deixa de sorprendre’ns. Aquesta actitud no afecta únicament als camins públics, com ja hem comprovat en els casos del Camí de Ternelles o el Camí Vell de Lluc, arribant a refusar-ne la propietat en el cas del Camí del Puig de Maria. També els carrers dels nostres casc urbans poden patir la usurpació davant la passivitat municipal, i no ens referim tan sols a la ocupació indebuda de la via pública, sinó directament a impedir l’accés per part d’alguns particulars.

Així va passar aquest estiu passat a Formentor, on un guàrdia privat impedia el pas dels cotxes als carrers de la urbanització de Formentor, afirmant que “No pueden pasar; esta urbanización es privada”. A Pollença no existeixen les urbanitzacions privades, i els carrers de a urbanització de Formentor son l’únic camí per arribar a alguns accessos al mar que la Llei de Costes indica que han d’esser accessibles.

Malgrat això, varem haver de suportar novament les declaracions del nostre batle, que en actitud genuflexa davant la propietat de l’Hotel Formentor, afirmava que “la situación legal no esta clara”. No està clara per ell, i com sempre que el nostre batle té dubtes, els pollencins som els que hi perdem qualque cosa.

Ja l’any 1996 es va plantejar aquesta qüestió, amb una moció presentada pel regidor  del PSM Antoni Marquet (hem d’agrair la col·laboració de Jaume Cerdà recuperant-la), moció que es va aprovar i que va tenir com a resultat l’emissió d’un infome molt aclaridor per part de l’arquitecte municipal (J.Carbonero) i l’assessor jurídic.

L’informe assenyala, desprès d’una llarga exposició, que “no hi ha dubte que l’ús dels vials de Formentor es públic i en conseqüència correspon a l’Ajuntament garantir aquest caràcter”. També constata la realització de les obres il·legals i estrafolàries de la barrera que a dia d’avui encara podem trobar sense que s’hagin legalitzat.

Així i tot, tenint aquest informe amb les mans des de fa anys, el batle va consentir el tancament de l’accés a la urbanització (dos dels seus tinents de batle, Fca Ramon i Martí Ochogavia, ja eren regidors quan es va aprovar aquesta moció per unanimitat).

L’accés a la mar pels carrers de la urbanització es un dret que tenen tots els pollencins i especialment els ciutadans amb problemes de mobilitat. Distinta cosa es que després s’hi pugui aparcar o no, fet que l’Ajuntament pot regular, però sense cap dubte l’accés  ha d’estar garantit. Unes platges accessibles son un valor afegit pel turisme que ens visita i pels propis pollencins.

En el passat ple municipal del 23 de desembre varem exposar el contingut d’aquest infome, per tant des del PSM exigim a l’Ajuntament que no torni a consentir que es violin els drets dels ciutadans, i que, tal i com diu l’informe, l’Ajuntament garanteixi l’ús públic dels vials de Formentor.

Informe Accés als Vials de Formentor

Comentaris

 

Llibertat d'expressió

jrv | 05/01/2011, 19:37

Per a mi, una dels principals virtuts de la democràcia i que ajuda a donar-li sentit, es la llibertat d'expressió, la llibertat en una paraula. I per això me fa gracia que molta gent que te, o una militancia politica definida, i no és de Alternativa ni de el PSM, comparegui seguit donant consellls, quan no crítiques ferotges a un o l'altre d'aquets dos partits, que curiosament, son els únics que tenen blog i això es bona mostra del grau de tolerància i vertader sentit democràtic d'Alternativa i del PSM.
El que trobo a faltar son els blocs del PSOE, el de UMPI, el de UM, del PP, Molleros...on alguns nous Messies com en Tomeu,(no Cifre) els incondicionals de Juan Fernandez, els detractors de Kika, els amagats darrera la mata del PP( crec que estan a l'opossició) puguin alegrarnos amb les excelències del seu intelecte i grans idees per posar-ho tot en ordre i profit, sense allunyarse del seu redol, a mes de fer sempre un sà axercici d'autocrítica sense sortir massa del seu redol polític. Ara, pobrets, tan sols governen, no hi poden fer res.

 

PICUDO DE MERDA

JAUME | 04/01/2011, 18:42

Aquest Picudo està més enfeinat darrera les dones de Pollença que una altre cosa. Més valdria cuidas la seva i deixas les dones dels altres.
Qualque dia qualcú té fotrà una bona xifonada malaÏt Picudo

 

picudo rojo

maria | 04/01/2011, 16:19

Perdone la molestia pero ESTAMOS DESEPERADOS.

Negligencia por parte del Ayuntamiento de Pollensa, al arrancar las ramas de palmeras afectadas y dejarlas sin tratamiento en un solar propiedad suya, concretamente en Llenaire, ha provocado la expansión de este escarabajo llamado picudo rojo.POR TODO EL PUERTO DE POLLENSA, al ser una servidora vecina del solar donde se CONTINUAN DEPOSITANDO las palmeras sin tratar he sido la principal perjudicada.

Salieron publicadas las fotos en numerosos medios de comunicación,

De hecho el Ayuntamiento de Pollensa a día de hoy han tirado en solar propiedad del consistorio hojas de palmeras afectadas por el picudo rojo, hecho que ha salido en todos los medios de comunicacion y con el documento adjunto de la conselleria de Agricultura quien lo reconoce al igual que el autor el sr concejal marti Ochogaviala la deposicion de palmeras en sin tratar(teniendo conocimiento de ello la Conselleria de Medi Ambient y Agricultura ) provoca el aumento del riesgo de expansión de la plaga.El hecho de que las hojas de palmeras muertas sigan en su sitio favorece la extensión del picudo y en los últimos meses se ha constatado un aumento espectacular de la incidencia de la plaga en toda la zona de Lleinaire, Ullal y Gotmar y el futuro en cuanto acciones sigue siendo de negligencia absoluta.

Se ha avisado al Sr Concejal Marti Ochogavia y continua depositando las palmeras afectadas, según documento de Direccion de Agricultura.sin hacerse nada¡¡¡¡

El Sr Marti Ochogavia dice que le denunciemos al Ayuntamiento,( como no pagara él???) Y El Director de Medi Ambient y el de Agricultura dicen que denunciemos al Seprona.

Pues asi lo haremos,ya tenemos la denuncia.

afectadospicudorojo@hotmal.com

Maria

t 619686183

 

Re: Prou d’usurpacions a Formentor

Tomeu Cifre | 04/01/2011, 10:41

No, ara per ara està clar que ho paga el Consorci de La Gola, malgrat (crec) la majoria de membres actuals siguin contraris a aquesta infraestructura. Però això s'ha heredat i amb això s'ha de treballar; una altra cosa és en el futur com es gestiona. No sembla molt assenyat que un òrgan de gestió mediambiental d'una zona humida s'hagi de fer càrrec del cost d'un equipament que té un ús clarament municipal. Tot el que es paga a Gesa no es pot gastar en neteja-informació-gestió del parc.

 

Re: Prou d’usurpacions a Formentor

Joan C | 04/01/2011, 09:49

Ok Tomeu, deduesc que si depén de Medi ambient no serà massa complicat aconseguir reduir l'enlluernat al mínim. Em sembla molt poc pedàgogic aquest desproposit davora una zona natural.(Quin missatge donam als ciutadans sobretot als estudiants i gent jove)
Per altra banda serïa bo aclarir qui ho ha de pagar i qui fa el manteniment, perque si no : "el uno por el otro y la casa sin barrer" , i a mi personalment com a ciutadà no val l'excusa.

 

Re: Prou d’usurpacions a Formentor

Tomeu Cifre | 04/01/2011, 09:03

Tomeu, en J.Cerdà no es la primera vegada que fa de batle, pero sí la primera que ho ha fet amb els vots de UM-UNPI, PSOE i PSM. Després de la bona (sí, ho va ser llavors) convivència a la legislatura 1999-2003, l'actitud d'UM en aquesta ha estat una total decepció. Tant per noltros com per altres partits que s'abstingueren en un vot de confiança que ara no repetirien. De tota manera no hem estat col·laboradors necessaris del seu mal govern, sino innecessaris, ja que hagues estat batle igual. I si pe qualque cosa ens hem caracteritzat ha estat per no compartir -i fer-ho públic- moltes de les desicions que ha pres (mirar les hemeroteques:aparcament de la Gola, inversions, pressupost, peatonalització esguerrada...). Si haguessim estat necessaris potser despres de passar a la oposició haguessim pogut forçar una més que merescuda moció de censura, pero no ha estat així.
Jo també he volgut més acció i menys paraules, caigui qui caigui, i el primer que he caigut he estat jo. Esper que per tornar-me a aixecar.

 

Re: Prou d’usurpacions a Formentor

PSM Pollença | 04/01/2011, 08:54

Avui la premsa recull el contingut de l'article sobre Formentor:
h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/01/04/informe-municipal-1996-defendio-publico-viales-formentor/633331.html

 

Resposta.

Tomeu | 04/01/2011, 08:37

Benvolgut Tomeu, en cerdà no és la primera vegada que fa de Batle no? Ni la primera que fa de Batle amb suport del PSM no? O UM en el seu cas, és ben senzill, no es pot ser col·laborador necessari del despropòsit i negar.ho, qui és el culpable UM? I qui li ha donat suport a UM per poder ser-ho? Idò això, el meu partit és i serà el PSM, però estic fins als nassos d'actituds de alguns, i no va per tú, pitjors que la dels fariseus i escribes. De fet, crec que això dels escribes és una bona metàfora, parlar o escriure molt i no fer res és una constant en alguns, i la demonització dels que volen més acció i menys paraules també. L'hora els ha passat en aquests. Caigui qui caigui.

 

Re: Prou d’usurpacions a Formentor

Guillem Cifre | 03/01/2011, 23:43

Avui hi ha hagut reunió a un bar de Pollença dels partidaris den Juan Fernandez candidat a la batlia de Pollença hi heren un bon grapat. No hi era present na Francisca Ramon ni en Juanjo Mir. Pareix esser que a comenzar una "dura" batalla dintre el PSOE de Pollença per encapçalar la llista a les properes municipals.

 

Re: Prou d’usurpacions a Formentor

Tomeu Cifre | 03/01/2011, 22:34

L'enllumenat de La Gola és un altre despropòsit. Per l'actual direcció de Medi ambient és un despropòsit (com la resta de l'aparcament) aquesta font de llum devora una zona humida. I a sobre l'ha de pagar Medi Ambient tal i com està montada tota la història del parking. Es un tema a discutir qui s'en fa càrrec del manteniment de l'aparcament i el seu enllumenat. Me sembla assenyat reduir l'enllumenat al minim que legalment sigui obligatori per un aparcament públic (i això ho és).

 

Re: Prou d’usurpacions a Formentor

Joan C | 03/01/2011, 19:27

Totalment d'acord amb l'article, no em de deixar que ens prenguin el pel, s'hauria de permetre l'accés i regular el tema de l'aparcament.

Pasant a un tema que no te res a veure, m'agradaria comentar un tema del Parkin de la Gola, sabeu qui és el responsable de l'enllumenat de l'aparcament? No té cap sentit que hi hagi tantes faroles enceses i menys tratant-se d'una zona homida, és una despesa inutil i a més és contaminació lumínica, si el responsable es l'ajuntament podríeu demanar que facin qualque cosa i si és el consell feis el favor d'apagar-les.

 

Re: Prou d’usurpacions a Formentor

Antonio Sanchez | 03/01/2011, 18:29

Me sumo a las palabras de apoyo y reconocimiento a Juan Fernandez. Realmente seria un gran candidato. Espero tenga el apoyo de sus compañeros de partido porque estoy seguro que el apoyo de pueblo lo tendrá.
Si el PSOE ha perdido el tiempo con Serra de Galleta y Kika Ramon puede probar perfectamente con Juan Fernandez de candidato. Solo con una diferencia, que esta vez el pueblo se volcara con Juan porque se lo merece y lo merecemos.
Ánimos Juan estamos contigo!!!!!

 

Re: Prou d’usurpacions a Formentor

Tomeu Cifre | 03/01/2011, 11:29

Trob que posar dins el mateix sac a tothom es bastant injust. Posar dins el mateix sac qui permet una usurpació i qui lluita contra la mateixa (moció l'any 96, acces a camins usurpats, denuncia pública de la usurpació...), es ben injust.
Es cert que els partits del BLOC (PSM, Esquerra, EU, Els Verds) començarem la legislatura governant amb UM, pero ni a Balears, ni a Mallorca, ni a Pollença no li hem acabada. Quan ha sortit tot el que ha sortit s'havia de reaccionar, i s'ha fet. No se'ns pot acusar d'una cosa i de la contraria.
El PSM te ben clar que vol ser en esser gran, la pauta la volem marcar noltros. Es el suport de la gent el que ens farà grans. La necessitat d'anar adjunts amb algú (o que algú vagi adjunt amb noltros) dependrà de quant grans ens vulgui fer el suport popular. Pots estar ben segur que si de noltros depengues, no ens "adjuntariem", com tu dius, a ningú, mes que a aquells que comparteixin el nostre projecte.

 

Polítics de merda!

Tomeu | 03/01/2011, 11:02

Aquell que no sap respectar la legalitat no mereix representar ningú, i qui li dona els vots necessaris per ser Batle és tan culpable com ell mateix de tot el que es permet. Per la qual cosa, aclariu el que voleu ser quan sigueu grans i guanyareu credibilitat, si no, acostumeu-vos a ser uns pobres adjunts de algú. I ser adjunt d'algú no és dolent, sempre que escolleixis bé l'individu que ha de marcar la pauta, aquest desgraciadament no ha estat el cas del PSM de Pollença darrerament, ni del PSM en general.

 

Formentor

Xim | 03/01/2011, 09:43

En Juan Fernandez ho resoldrà a n'això quan sigui batle, no vos preocupeu.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb