"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

L'Ajuntament posa en perill el garballó i tot el seu ecosistema.

psm-pollenca | 08 Gener, 2011 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

La negligent actuació de l’Àrea de Serveis de l’Ajuntament de Pollença, dirigida pel regidor Martí Ochogavia, ha ajudat a la propagació de la plaga del becut vermell a Pollença, tal i com han posat de manifest els dos informes de la Conselleria d’Agricultura i les denuncies dels veïns de Llenaire. S’ha de recordar que aquests veïns denuncien el dipòsit incontrolat de restes de poda infectades en el solar municipal de Llenaire, que s’ha convertit en un focus de propagació de la plaga. Així queda de manifest en els informes de la conselleria d’Agricultura, que fins i tot amenacen a l’Ajuntament amb la imposició de sendes multes.

L’extensió de la plaga amenaça greument als garballons (Chamaerops Humilis), la única palmera autòctona de les Illes Balears, ja que una vegada delmades les palmeres els experts assenyalen que l’atac al garballó és més que probable. Si aquest fet es produís ens trobaríem davant un autèntica catàstrofe ecològica, ja que el garballó  manté tot un ecosistema que caracteritza amplies zones del paisatge de la Serra de Tramuntana i en especial de Pollença. No cal dir dels efectes tan perniciosos que això suposaria pel medi ambient i pel paisatge; el mal que el becut ha fet en l’ambient urbà i semi-urbà de Pollença s’estendria per les zones netament rústiques.

Es per això que crida l’atenció l’actitud passiva de l’Ajuntament, confirmada pel propi batle en manifestar que l’Ajuntament no disposarà els mitjans necessaris per lluitar contra la plaga. Si la plaga arriba a causar estralls en la població de garballons no es podrà dir que l’Ajuntament hagi fet tot el que estava en les seves mans per evitar-ho. Tot i els cursos per a jardiners organitzats fa dos anys, quan es va detectar la plaga, (al que assistiren nombroses empreses del poble) l’Ajuntament ha estat el primer que ha ignorat els procediments disposats per la Conselleria d'Agricultura per fer front a la plaga.

 Garballó (Chamaerops Humilis)

Comentaris

 

Re: L'Ajuntament posa en perill el garballó i tot el seu ecosistema.

PSM Pollença | 14/01/2011, 07:55

Una reflexio com la que tu fas, Maria, es imprescindible per recuperar la higiene politica i social a Mallorca. El missatge que donariem si elegim Jose Ramon Bauza de president seria nefast: com mes corrupcio mes vots. Per fzr front a la corrupcio cap opcio millor que la de PSM-Iniciativaverds, que es la unica del Parlament que no te cap omputat per corrupcio.

 

ERAMOS POCOS Y PARIÓ LA ABUELA, EL ABUELO, LA TIA, LA OTRA TIA, LA VECINA....

Maria Carmen García Cerdà | 13/01/2011, 18:42

Esta mañana, 11:45 horas, camino de Palma, iba yo conduciendo escuchando la SER. Entrevistaban a Eduard Punset, como cada jueves a esta... De repente las 12:00 hrs, noticias (hora del Angelus en otra emisora). Noticia de cabecera: varios detenidos en otra operación contra la corrupción política...
Volvemos a ser noticia nacional y volvemos a ser noticia por los mismos, cada vez que se habla de corrupción política en estas islas.
Confieso que en su día mi voto fue para el PP. Con toda la mierda que esta saliendo y supuestamente seguirá saliendo, me niego a premiar a estos con mi voto. Y por supuesto UM está en el mismo saco. Más de 500 personas en este saco de la corrupción, da asco, mucho asco...
Amigos del PSM mi voto en las próximas elecciones ira para vosotros, creo que sois el partido más digno y merecedor del voto, almenos del mío.
Saludos

 

Becuts i fetjuts.

Tomeu Cifre | 12/01/2011, 15:19

Tirar pilotes fora i culpar als altres: això és ladinàmica en la que s'ha instal·lat l'equip de govern. Camí de Lluc:culpa del consell; Camí de Ternelles: culpa del Govern; Pla Territorial: culpa de Ordenació del Territori; Can Morató: culpa de Patrimoni; becut: culpa dels particulars i d'Agricultura.
Hi ha per pegar un cop damunt la taula i dir BASTA! L'ajuntament no es pot excusar amb un suposat informe (el vul tocar amb les mans) per justificar una actuació absolutament negligent fins ara amb la qüestió del becut. Si quan era hora haguessin posat els recursos ara no ens hauriem de lamentar...pero ara...no és que no hagin fet res, es que han "criat" literalment becut a rompre amb el nyarro del solar de Llenaire.
Crec que s'han de posar totes les mesures possibles per evitar que el mal s'extengui al garballó, pero dubt que a aquestes alçades e mal no sigui ja irreversible.

 

UN BATLE QUE NO SAP DIR BON DIA

Miquel Cifre | 12/01/2011, 08:53

Mentres les palmeres de Pollença moren dia a dia, el nostre ajuntament es dedica a perdre temps i diners en fer un informe amb l'objectiu que aquest digui que és el Govern el responsable d'actuar sobre el "Picudo Vermell". Clar, cal salvaguardar la imatge d’algú...
I jo me demano: enlloc de contractar "jardiners", familiars o no (no entraré amb aquest tema), no valdria més contractar a gent experta en acabar amb aquests tipus de plagues? Si ha d'ésser un jardiner, doncs que sigui algú amb més experiència, amb més solera, amb més professionalitat. Sense anar més enfora, a Pollença en tenim d'aquests jardiners, no importa cercar na Maria per sa cuina.
Actuar i solucionar el problema, això és el primer que s'hauria de fer. Llavors ja ferem informes, i si hem de demanar responsabilitats a altres organismes ja ho farem, però mentrestant les palmeres segueixen morint dia a dia i no actuam correctament. I senyors de l’ajuntament, no s’està actuant correctament!
I aquesta actitud: informes i més informes, plans i més plans... denoten la falta de directrius i sensibilitat d'aquest ajuntament de Pollença envers aquest i molts d’altres problemes del nostre municipi. Fa 10 anys que feim informes per fer un auditori. 10 anys mentint a la gent i fent-li creure que a can conill se farà un auditori. Mentida! per no fer, ni tan sols aquest ajuntament a tingut la delicadesa de tirar-li unes camionades de grava per fer-hi un parking, que bona falta mos fa. Així anam a Pollença: Picudos, auditoris, neteja, promoció turística, la Fàbrica de can Morató, mobilitat... tot flueix amb informes, plans, plànols, projectes... però a l'hora de la veritat MERDA. Perdo però és la realitat. Ni tan sols el batle de Pollença té la delicadesa de dir "bon dia" quan te topes amb ell dins l'ajuntament. I un batle que no sap dir bon dia, com a de sabre solucionar els problemes del Poble???

 

Garballó

Biel Perelló | 10/01/2011, 10:33

A títol informatiu, comentar-vos que alguns especialistes en aquest tema (Emilio Laguna del País valencià p.ex.) pensaven fins fa poc que el becut vermell, afecta preferentment a les palmàcies de fulla pinnada com ara les Phoenix. I que els problemes amb el garballó (Ch. humilis) i també amb ornamentals com les Washingtonia, Livingstonia, etc.) venien amb l'afecció d'un altre insecte al.lòcton i que arribà a la península fa ja uns anys, la papallona Paysandisia archon. Però és de lògica pensar que una vegada ja han rebut (I fort !) les palmeres (Phoenix), el becut vermell ataqui també al garballó. D'acord idò amb el vostre article, cal prevenir, establir protocols seriosos, que els experts es pronunciïn i que l'administració (autonòmica, local..)actuï aparcant la desídia que ha imperat fins ara. Ambtot, el rerefons del problema és la introducció de vegetació exòtica o forana a l'illa sense control (amb ella ha vengut el becut !), el mateix passa amb les serps peninsulars que venen dins soques d'arbres, o amb la introducció de determinada fauna que fa malbé l'autòctona (tortugues de florida, coatís, espècies de lloros i cotorres...) tot plegat dona per un bon debat !. I vius amb el que pugui passar als pins, no sigui cosa que perilli el nostre de Sant Antoni ! (mig en broma :-)

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb