"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Consell elimina definitivament la A.R.T. de l’Ullal

psm-pollenca | 20 Gener, 2011 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Al PSM ens felicitam d'aquesta  desició del Consell, que sempre hem recolzat i que sentim com una victòria. UM es mantingué defensant la irracionalitat d'aquesta urbanització i PP i PSOE votaren al Consell el contrari que a Pollença.

El Ple del Consell de Mallorca del passat dia 13 de gener va resoldre les al·legacions i va eliminar definitivament les Àrees de Reconversió Territorial del Pla Territorial de Mallorca. Recordem que les ART eren uns instruments urbanístics que permetin construir directament en sol rústic, en operacions suposadament d’esponjament i millora.  A Pollença una d’aquestes ART era la pretenia traslladar l’edificabilitat des de Cala Carbó fins a l’Ullal. Aquesta operació tenia una part bona (protegir Cala Carbó) i una dolenta (edificar la zona humida de l’Ullal, a més amb una edificabilitat encara més alta que a Cala Carbó). Per evitar haver de dur a terme aquesta operació, a principis de la legislatura, la Llei de mesures Urgents Urbanístiques elaborada per la Conselleria del Territori (Gabriel Vicenç, PSM-Bloc) va desclassificar la urbanització de Cala Carbó convertint-la en zona ANEI (Àrea Natural d’Especial Interès), fent innecessari  haver de traslladar cap edificabilitat a l’Ullal.

Els interessos de l’Equip de Govern pogueren més que la lògica urbanística i quan al mes de juny el Consell va decidir eliminar les A.R.T., l’Ajuntament va al·legar contra aquesta eliminació, argumentant que sí que s’havia de construir a l’Ullal, ara justificant-ho amb l’excusa que això permetria fer la peatonalització. Llavors ja varem criticar aquesta proposta (El Castell num 32) i varem dir que era un solemne despropòsit i una excusa per construir a la zona humida de l’Ullal. La urbanització de l'Ullal hagués suposat reincidir en un model de creixement que ha duit al Port de Pollença a la crisi, que ha fet que perdes part de l'encant que el va fer famós i pròsper turísticament. A sobre, tots els propietaris llevat d'un (el "gros", una empesa inversora), estaven en contra dels propòsits de l'Ajuntament.

La sorpresa va ser que no només UM donava suport a aquesta urbanització, sinó també el PP i el PSOE, dos partits que al Consell han votat just el contrari. Perquè l’interès d’UM en urbanitzar l’Ullal? Per això, per “interès”. Perquè l’interès del PSOE? Probablement per no fer el contrari a UM, com sempre. Perquè l’interès del PP? Segurament per pressions molt locals difícils de concretar.

En canvi el PP “de Palma” sí que ha donat suport a eliminar les A.R.T. del Pla Territorial que ells mateixos aprovaren la passada legislatura. Perquè? Per eliminar un element que havia dut a la imputació de Jaume Font, pels interessos particulars amagats al darrera; també perquè així s’elimina un element de polèmica (de fet la desclassificació ha passat gairebé desapercebuda als mitjans de comunicació, quan abans havia estat un element molt polèmic), si haguessin continuat donant suport a les A.R.T. (recordem que tenien la clau, ja que amb UM feien la majoria) a tan pocs mesos de les eleccions això hagués mobilitzat als sectors ecologistes i progressistes de Mallorca, cosa que ara per ara no els interessa.

La qüestió és que finalment no es podrà edificar a l’Ullal i es preservarà la zona humida. L’únic partit que ha estat coherent amb aquesta postura de protecció de la qualitat del medi ambient del Moll, defensant el mateix tant a Pollença com a Palma, ha estat el PSM. En canvi la postura caparruda de l’Equip de Govern en insistir en aquesta urbanització només ha provocat enfrontaments, pèrdua de temps als serveis tècnics municipals, i despesa innecessària. Per quan un poc de racionalitat a l’urbanisme pollencí? Sembla que si no l’aporten de fora l’Ajuntament no es capaç d’aplicar el seny que cal.

Veure dossier complet sobre l'Ullal, amb les noticies i BOIBs del juliol i els d'aquest gener

 

Al juliol ja varem manifestar la nostra oposició als des-propòsits de l'Ajuntament. Ara el Ple del consell de mallorca ens havingut a les nostres.

 

Comentaris

 

Re: El Consell elimina definitivament la A.R.T. de l’Ullal

Pepe | 24/01/2011, 18:55

Coherència som molts de ciutadans,el propi GOB entre altres, els que posam en dubte que hagi estat un encert fer una via de circumval·lació amb l'amplària i impacte de l'actual.

 

Re: El Consell elimina definitivament la A.R.T. de l’Ullal

Garci | 22/01/2011, 12:37

Benvolgut "coherència". Li explicaré la postura d'Alternativa per Pollença per evitar mals entesos:
A l'anomenada zona de l'Ullal hi ha dues zones diferenciades. La primera és la zona humida i tot el terreny que amb poc esforç i un parell d'anys estaria regenerat com a zona humida. La segona part son unes parcel·les, que no tenen res que veure amb la zona humida i que son la continuació urbanística del Port de Pollença. Per la nostra part aquesta zona és lògicament que pugui ser urbanitzada com a creixement natural.

El que vostè ha llegit explica que els projectes del govern (UM-PP-PSOE) unien aquestes dues zones i supeditaven la construcció de la zona no-humida a la destrucció de la zona humida. A lo que nosaltres ens hi oposam per no tenir res que veure i perquè les presions als veïns de la primera zona en aquest sentit ens pareixen fora de lloc.

Esper haver-me explicat i l'emplaç a demanar-nos totes quantes dubtes tengui. Això si, si fa el favor utilitzi els nostres mitjans per no entorpir el treball dels companys del PSM.

 

Re: El Consell elimina definitivament la A.R.T. de l’Ullal

coherència | 22/01/2011, 10:48

L'eliminació de les ART i en concret la de l'ullal és una bona noticia de forma immediata, però contestant al comentari anterior:
1. La via de circumval·lació és una infraestructura vital per al desenvolupament del poble. Ningú dubta que és un encert.
2. Si es decideix que el port de pollença ha de seguir creixent (i això és un altre debat) l'ullal no és una opció descabellada (sempre evitant especulacions, amb un impacte ambiental assumible, etc.) A més he llegit a un "pre-programa" d'alternativa que un dels seus punts és la urbanització de la zona immediatament annexa. No entenc aquesta diferència de criteri, o si

 

enhorabona

jrv | 21/01/2011, 21:44

Una de les escasses victories del seny i el sentit comú, la protecció de l'Uyal.
Enhorabona a tots els que ho han fet possible

 

Re: El Consell elimina definitivament la A.R.T. de l’Ullal

Tomeu Cifre | 20/01/2011, 19:57

No hem entrat a comparar el vot de les al·legacions a l'eliminació de les ART d'Alternativa a Pollença i al Consell de Mallorca, simplement perque Alternativa no es en aquesta institució.
El que es xocant es el vot en sentits diferents del PP i del PSOE aqui i a Palma, així com l'entossudiment en urbanitzar l'Ullal de UM quan fa nomes tres anys deien textualment "que ja no era necessari i que juridicament era de dubtosa viabilitat".

 

No m'aniré al nostre blog per comentar-ho.

Pepe | 20/01/2011, 17:20

Una bona notícia.
Però el PSM no ha estat l´únic partit coherent a aquest tema, ja que a Alternativa sempre ha defensat el mateix. És mes al 2007 nosaltres vam presentar al·legacions contra la segona fase de circumval·lació del Port de Pollença, entre altres coses per què destruïa part de la zona humida de l'Ullal i afectava a la seva totalitat.
Aquesta obra proposada pel binomi destructiu i corrupte del govern del PP i UM va tenir el suport del PSOE al Consell i el PSM es va abstindre, solament EU-Els Verd van votar en contra.

Per altra part encara hem de mantenir les espases en alt,la zona humida de l'Ullal no està protegida si no s'aprova el pla hidrològic (cosa més que probable) i n'hi ha un canvi de govern tornarem a veure projectes d'urbanització a la zona.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb