"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Un espectacle lamentable

psm-pollenca | 28 Gener, 2011 09:57 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

·         Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, R.O.F., Secció Quarta. Del Ple. Article 49: “Corresponen al Ple: (...) 2.-Controlar i fiscalitzar els òrgans de govern municipal”.

·         Diccionari de la Llengua Catalana, IEC, “Fiscalitzar: Sotmetre a un examen minuciós les accions d’un altre”

Ahir el ple es va centrar en dues mocions relacionades amb la gestió de regidor Martí Ochogavia. La primera, presentada pel PSM, sobre el manteniment dels camins municipals i en especial del camí del Puig, l’altra presentada conjuntament per tota la oposició, sobre la gestió de la plaga del becut vermell a Pollença. El contingut del que se demanava era molt clar, concret, i totalment dins l’àmbit del que els regidors han de discutir en un ple (moció camins i moció becut).

Us pensau que el regidor Ochogavia va sortir a explicar la feina feta per les seves àrees? Que va defensar la seva gestió? Que va exposar les mesures que prendrien per lluitar contra la plaga? Res de tot això. La seva única intervenció va consistir en convertir el Ple en un “Salsa Rosa” i treure a rotllo foguerons, gloses i utilitzar la seva família per defensar-se políticament.

Per fer això s’havia preparat be l’escenari. La sala de plens s’havia omplert de gent, especialment militants d’UM-UNPI i molta família del regidor. Un ambient molt favorable a agombolar els excessos verbals que el regidor Ochogavia protagonitzaria més tard. La defensa de la gestió municipal i la rèplica a les mocions la va fer el propi batle (no fos cosa que el regidor Ochogavia s’afiques dins qualque “jardí” defensant la seva pròpia feina). Com que els arguments no convenceren a ningú, el Batle va decidir deixar de banda la política i donar pas al “morbo” més descarnat, que és el que capta l’atenció dels mitjans de comunicació i dels ciutadans (i d’això, de desviar l’atenció, en Joan Cerdà n’és un especialista).

El regidor Ochogavia, com ja va fer fa un any en el ple sobre contractació irregular, va qualificar la fiscalització de la seva gestió com un “judici”, va titllar la crítica a les contractacions irregulars de “linxament a la seva família”, traslladant el focus de l’atenció des de la seva persona cap als membres de la seva família, i va llençar atacs personals molt durs, especialment contra el regidor d’Alternativa. I el batle, de vegades tan bo per tallar les intervencions, va deixar fluir la verborrea, satisfet per l'espectacle. Cal preguntar-se: qui utilitza la família políticament? Aquell que denuncia la contractació irregular d’empreses basant-se en informes del propi Ajuntament o aquell que fa venir a la família a un Ple per no haver de donar compte de la seva gestió com a polític?

No hi ha cap problema en que les empreses dels familiars del regidor Ochogavia treballin per l’Ajuntament. El problema és que aquests treballs vinguin de contractes irregulars de la pròpies àrees gestionades per en Martí. I tanmateix la qüestió té una solució mol fàcil: que el regidor Ochogavia triï, o les empreses familiars o fer de regidor. No se pot esser a missa i repicar, ningú l’ha obligat a ser regidor. Si ell ha fet la tria de continuar com a regidor ha d‘esser conseqüent en que això li provoca als seus familiars problemes d’incompatibilitat. I d’això no en té la culpa l’oposició, sinó ell mateix quan ha triat quines son les seves prioritats.

En definitiva, les dues darreres legislatures de UM-Unpisme ens han portat a aquesta degradació lamentable de la política municipal que va tenir el seu reflex en el ple d’ahir. Només esperam que la crispació d’alguns no ens dugui a situacions perilloses conforme s’acosten les eleccions, ja que ahir es sentiren coses molt dures que poden portar a qualque exaltat degudament “encalentit” a fer animalades.

Ah! Les dues mocions varen esser desestimades pel govern municipal (UM-UNPI-PSOE) i el becut continua menjant-se les palmeres.

El ple cada vegada s'assembla més a n'això.

 


 

Comentaris

 

Un gra massa gran???

L'amo en Biel de Praduxella | 02/02/2011, 22:58

Uep l'amo en Pep de Sa sini, com anam? Com està l'ubergini???
Per gra gros el que té UM on en Marti Chochogavia vol ser es candidato

 

Re: Un espectacle lamentable

Tomeu Cifre | 02/02/2011, 15:49

Efectivament, pot anar allà on vulgui. I la gent que comenta aquest blog pot criticar-ho, si ho considera oportú.
Fixa't que no ha estat l'article el que ha posat aquest assumpte damunt la taula, sino els comentaris de la gent, que pel que es veu, s'hi ha fixat.
La presidència d'una caixa és un càrrec públic i per tant el que facin les persones que les ocupen està subjecte a la crítica pública, per descomptat, no hi ha intocables.

 

PRESIDENT DE COLONYA

Pep de sa sini | 01/02/2011, 22:42

Bones,
Crec que en feis un gra massa de tot això del President de Colonya. És un militant d'UM, i per tant pot anar allà a on vulgui, per defensar l'acció dels seus. Això funciona així, i per sort de tots noltros, a Colonya hi ha professionals que ho fan molt bé. Si depengués del President, o de UM, pot ser si ens hauriem de repensar tenir-hi doblers.

 

Secret bancari

jrv | 01/02/2011, 12:50

Ben normals els comentaris que van apareguent a aquest Blog, els clients de colonya , o impositors, com volgueu, veuen amb preocupació on pot anar a parar el "secret bancari", i no per les quantitats imposades, sino perque aquest secret pot anar a parar a mans d'un partit que te mes imputats que militants, i consti que no m'alegro d'aquestes imputacions, voldria que UM progresses, però no a base de mercenaris.
No me preocupa tant els aplaudiments als xanxullos, com el baix grau d'inteligència demostrat pel president.

 

COLONYA APLAUDEIX LA MULTA DE 60.000 € A L'AJUNTAMENT DE POLLENÇA???? PER QUÈ???

Guillem Cerdà | 01/02/2011, 10:34

Precissament per aquest motiu molta gent a llevat el seu conta de Colonya i més que s'ananiran. Posau fil a l'agulla i posau algu totalment apolític al front de Colonya. Almenys algú que no se dediqui a aplaudir a qui contracta a familiar, qui no ha fet la seva feina bé i a permés que es morin un munt de palmeres a Pollença, etc.
Realment que aplaudi en Pep Cifre, què a l'ajuntament li hagin posat una multa de 60.000 € perque el senyor Ochogavia no ha fet bé la seva feina???
Per favorrr, que deixi Colonya aquest tipo, no es digne d'aquesta representació.

 

Re: Un espectacle lamentable

Tomeu Cifre | 01/02/2011, 09:51

El president de Colonya ha de saber que dirigeix una entitat de poble, i que molts dels impositors -la majoria, afirmaria- no son conmilitants seus. Per això no fa gaire gracia saber que una persona de perfil partidista pot conèixer els comptes i les intimitats econòmiques de molta gent que no es afí a l'actual govern, ja que es una informació que pot ser mal emprada. I si no es capaç de mantenir un talant més apolític, es que no està a l'alçada del càrrec que ocupa (recordem que la presidència ésun càrrec, no una plaça professional).

 

PEP CIFRE UN MAL PRESIDENT DE COLONYA

Miquel Cifre | 01/02/2011, 09:01

Molt encertat el teu comentari Antònia. Si s'hagués donat el cas que l'expresident de Colonya hagés anat a aplaudir a ne'l Ple, els de UM haguessin moltat un escandol i això és així, agradi o no. Per tant, per la mateixa raó han d'entendre les crítiques al comportament gens adecut de l'actual president de Colonya.

 

Re: Un espectacle lamentable

Antònia Vanrell | 01/02/2011, 08:50

Totalment d'acord amb tu Joan Ramon, aquest senyor no és digne de presidir aquesta Entitat.
Colonya es coneguda com la caixa dels avals al imputats. Actualment està masa polititzada i això no és gens bo, ni per l'Entitat, ni pel clients i pel poble de Pollença.
I clar, el president n'és el cap més visible. Imaginau en Martí Perico Serra al ple aplaudint a ne'n Pere Capó per exemple per les famoses pedres de la plaça Miquel Capllonch??? No ho podeu imaginar perquè era un altre talant i una altre manera més discreta de fes les coses.
En Pep aquest cerca masa la notorietat i això fa mal a Colonya.
Esper que el Consell de Direcció li demani la seva renuncia el més aviat possible

 

Re: Un espectacle lamentable

Tomeu Cifre | 01/02/2011, 08:44

La dinàmica del Consell d'Administració de Colonya, que es renovà just abans de les passades eleccions del 2007,i l'expansió de l'entitat cap a municipis majoritariament governats per conservadors, fa que l'actual composició vingui de les majories polítiques de la passada legislatura. Cal assenyalar que, llevat dels representants dels treballadors, la resta d'una manera més o manco directa s'elegeixen políticament: representants d'ajuntaments, de consells i fins i tot d'impositors. Això fa que actualment el pres progressista sigui molt poc i té el seu reflex en una presidencia molt partidista.

 

Colonya

jrv | 01/02/2011, 07:17

Repeteixo que no voldria perjudicar en el mes mínim Colonya com a entitat(Ho puc corroborar en fets).
Però crec que el seu president l'està perjudicant, i molt, una trajectoria quasi secular s'en pot anar en orris. No se si s'ha donat conte. Caldria que el Consell d'Administració s'assebentés, no crec que sigui la persona idonia, atessos els fets.

 

precinte

margalida | 31/01/2011, 17:16

quan es té alguna cosa baix precinte judicial, el que passa és que no es pot saber que és.
ho dic pel comentari titutal "batle covard"

 

precinte

margalida | 31/01/2011, 16:55

quan es té alguna cosa baix precinte judicial, el que passa és que no es pot saber que és.
ho dic pel comentari titutal "batle covard"

 

BATLE COVARD

Pollencins i pollencines per la veritat | 31/01/2011, 16:02

PERQUÈ EL BATLE NO EXPLICA QUE ÉS EL QUE LA POLICIA TÉ PRECINTAT PEL CAS "JOAN COMAS"? VOLEM SABER LA VERITAT.

 

PRESIDENT DE COLONYA

Un treballador de Colonya | 31/01/2011, 15:57

Internautes, qui fa molts de comentaris a n'aquest blog i al d'Urxella, és el propi president de colonya, baix una identitat falsa. Així que no t'extranys tant Pepe. Aquest és dels qui tiren la pedra i amaguen la mà. No serà candidat d'UM, no li interessa, està molt bé així. Ell és qui vigila cada dia aquests blogs i li pasa les notícies al Batle.

 

Re: Un espectacle lamentable

Tomeu Cifre | 31/01/2011, 12:38

Al final, qui tindrà la paraula seran els pollencins. O continuitat o canvi. Pero els pollencins aviat tinfran la paraula. Si volen continuitat hauran de carregar amb el que això suposa.
PD: Sobretot alerta amb algunes forces que es poden presentar com les capitalitzadores del "canvi" i al final poden fer possible la continuitat.

 

Re: Un espectacle lamentable

Andreu | 31/01/2011, 12:23

No sará fàcil Tomeu, alguns viven d'això i altres tenen el seu ego massa gran per deixar enrera tot el que la política dona de si...

 

Re: Un espectacle lamentable

Tomeu Cifre | 31/01/2011, 11:37

Crec que hi ha consens entre moltes forces municipals en que, actualment, el millor es que les primeres espases de l'actual equip de govern no continuin governant Pollença.

 

Pactes

Tomeu Cifre | 30/01/2011, 18:31

Jo no veig impossible que el PSM i UM algun dia puguin governar plegats aquest poble. La ideologia "sobre el paper" pot tenir punts de contacte. El problema es la "praxis" d'aquests darrers anys. A la legislatura 99-03 no va funcionar malament, per això ens varem animar en un nou pacte, que no va funcionar gens. Però per un nou pacte abans hi hauria d'haver una profunda remodelació de persones i de maneres de fer dins UM de Pollença (i una desunpinització a fons) cosa que a dia d'avui no ha passat i no crec que passi.

 

Gloses

PSM Pollença | 30/01/2011, 18:23

Gràcies, Maria Angels per les teves gloses; les hem passades a l'article del fogueró. A l'article del ple i de becut, ja n'hi hagué prou amb la que ha fet famosa el propi regidor diguent-la enmig del ple.

 

segur

segur, segur? | 30/01/2011, 13:19

n'han après? segur?
segur que si, per aritmètica electoral ho necessiten x governar, no tornaran a pactar amb ells?

 

Re: Un espectacle lamentable

mala gent a UMUPI | 30/01/2011, 10:52

Si sempre s'ha actuat així a UM no se perque governàreu amb ells tant de temps. Menos mal que vos tragueren defora. El PSM no mereix embrutar el seu nom governant amb aquesta genteta. Ara està millor. Lo del picudo no té nom.

Per favor, asteniuvos de dir que vos varen treure perque feieu el contrari. No val la pena. Ara tot va com toca. Mai no haurieu d'haver governat amb aquests.

Perdonau si me repetesc. Es que per jo (que vag votaros)va ser una putada. Pero ara n'heu aprés, no?

 

Colonya s'embruta

Toni Marquet | 30/01/2011, 09:10

Tots sabem com s’ha actuat sempre des de UM, fer clientelisme és això, i en Martí també n’és un especialista, així que, familiars, “amics”, i fins i tot “colonya” (que no hem de confondre amb la veritable Colonya), han d’anar a pagar els favors quan toca.

 

Colonyunpi

Joan Ramon | 29/01/2011, 13:00

I pensar que Colonya va neixer amb unes finalitats, ia ra veuré per que s'emprea, trist, molt trist...

 

BEN TRIST EL PASSAT PLE

Maria Cerdà | 29/01/2011, 09:38

Totalment d'acord Pepe. Pareix ésser que en Pep aquest vol donar el salt a la política local i no té més remeii que per fer-ho "llepar el cul" als de UNPI perquè UM per separat va directament a la desaparició.
El trobava un poc més llest a n'aquest president de Colonya.
"Colonya: i, amb, per donar el salt a la política" Aquest és el nou lema d'aquest sentor.

 

Colonya

JRV | 29/01/2011, 09:35

Certament que qualsevol empleat o directiu de la caixa d'estalvis de Pollença, o pollencina, te dret a anar i pensar el que vulgui, com qualsevol ciutadà. Però per a mi és preocupant, perque casi puc dir que estimo i soc client de molts d'anys d'aquesta caixa, que un dels seus directius recolzi publicament una gestió nefasta, (per ser suaus), contravenint els principis que feren possible la fundació d'aquesta caixa i que han continuat en la seva trajectòria.

 

Re: Un espectacle lamentable

Pepe | 28/01/2011, 22:43

Enhorabona per l'article, crec que resumeix molt bé el que va passar ahir al ple.
Aquest ple resumeix el que és l'equip de govern UM- UNPI- PSOE. Uns organitzen el circ, els altres actuen i els darrers consenten.

Que el president de Colonya fos per aplaudir aquesta actuació és una vergonya. El president de Colonya aplaudia a un regidor que no va venir a la comissió informativa a donar cap explicació, que no ha mostrat cap factura, que ha mentit en reiterades ocasions i que amb la seva feina negligent ens costarà 60.000 euros de multa. Crec que com president d'una institució com Colonya aquesta actitud és reprovable.

 

Re: Un espectacle lamentable

ramona | 28/01/2011, 21:36

sí, sí, una trobada de glossadors estaria molt bé!!!
venga, feis-la convocatòria?

 

Re: Un espectacle lamentable

Ochopicudo | 28/01/2011, 21:04

Hi ha coses que fan oi a les mosques i alguns encara sen van per les rames de Sant Antoni. Haurem de fer una trobada de glossadors.
Per cert, ahir per ràdio Pollença en varen dir una de molt bona.

 

Re: Un espectacle lamentable

Ochopicudo | 28/01/2011, 21:04

Hi ha coses que fan oi a les mosques i alguns encara sen van per les rames de Sant Antoni. Haurem de fer una trobada de glossadors.
Per cert, ahir per ràdio Pollença en varen dir una de molt bona.

 

Re: Un espectacle lamentable

PSM Pollença | 28/01/2011, 19:55

Hola Xesca. La gravacio la tindrem i la penjarem. De tot lo altre que comentes no ho sabem encara, pero vista la contesta del batle confirmant l'exposicio, veurem el projecte de la mateixa i que podrem comprovar aquests detalls.

 

Salvame

Xesca | 28/01/2011, 18:38

Hola PSM,
Estic interessada en poder aconseguir la grabació del ple, ja que a una pregunta del vostre regidor sobre l'exposició a l'esglèsia del convent, va parlar de que la farien amb l'artista Ben Jakober d'Alcúdia i que aquest correria amb tots els costos, a excepció del cost del serveis tècnics municipals. I jo, avui m'he enterat que na Colonya (Margarita Cànaves, ex-directora del museu, i que volia tornar a colocar en Toni OLiver al museu segons converses del cas voltor) cobrarà 6000euros per fer de comisària d'aquesta exposició.
Ho podeu averiguar?
Gràcies

 

Re: Un espectacle lamentable

PSM Pollença | 28/01/2011, 15:36

És una mostra més de l'ús partidista de certes institucions. I molt inquietant pel fet que parlam de factures, pagaments, contractes irregulars...

 

SALVAME DEL PLENO

Bernat | 28/01/2011, 14:48

Que trist veure al president de Colonya, una institució que hauria d'estar al marge de la política, aplaudint la intervenció den Martí!

 

Ple de Lux

Biel S. | 28/01/2011, 11:31

El més trist és el paper que li va tocar representar al batle. Realment se sent cómode representat aquest paper?

 

Re: Un espectacle lamentable

Miquel Sánchez | 28/01/2011, 10:10

Veig Tomeu que vares sortir tan indignat com jo, bé ja ho varem comentar al sortir, "SALVAME DELUXE" mai millor dit.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb