"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Eslogans vs arguments

psm-pollenca | 07 Febrer, 2011 09:18 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Tomeu Cifre

Aquestes darreres setmanes, entre glosses i foguerons, han passat mig desapercebudes algunes frases que son dignes d’anàlisi. Quan els arguments no arriben, alguns tiren de tòpics o d’eslogans, que poden agafar desprevinguts a més d’un. Com que no tenim gens de por de rebatre amb arguments, anam ara a exposar-los:

“Per jo un camí no és el mateix que per vosté”

Aquesta frase es del batle en la discussió sobre el pla de manteniment de camins que varem proposar des del PSM. Desprès d’una argumentació a favor de la moció, crec que ben racional i gens crispada, defensant la necessitat de fer aquest pla, el batle (ja que el regidor de camins no va intervenir) va exposar una sèrie d’excuses per no donar suport a la nostra moció. Un dels arguments (?) fou aquest: “per jo un camí no és el mateix que per vosté”. Jo, potser és perque soc de ciències, tinc ben clar el que es un camí, i sense mirar el diccionari diria que es una superfície que permet transitar d’un lloc a l’altre, amb diferents amplades i acabats superficials en funció del tipus de vehicle que hi hagi de circular. Si a sobre es tracta d’un camí públic vol dir que aquest camí, en general, és accessible a tota la població. Ara hauria d’esser el batle el que ens expliques per ell que es un camí. Potser la seva definició va per aqui: “superfície per transitar usurpable i tancable en qualsevol moment independentment que sigui públic o no, el manteniment del qual anirà en funció de l’amistat de tal o qual veïnat al regidor de torn”. Per això no coincidim.

“Voltros teniu el 75 % de culpa de tot el que ha fet l’equip de govern”

És la particular versió batlera del “i tu més” que va fer servir a la Tertúlia de Polítics de Radio Pollença per espolsar-se la responsabilitat. Quan li vaig exposar que el tancament de l’Espai Tartan posa de manifest el fracàs a l’hora de dissenyar una política adreçada als joves de Pollença per part de l’Equip de Govern, no hi va haver arguments per rebatre la meva acusació i la única resposta va ser fer-nos corresponsables dels seus errors. És un avanç, al manco admeten que els errors hi son.

Si ens hem de posar a fer números, el PSM ha estat dins l’equip de govern vint-i-vuit mesos, per tant el 58% de la legislatura, amb un regidor de deu, per tant la nostra responsabilitat seria del 5,8%. Realment posar-se a fer números amb aquestes coses es un doi absolut. El que cal analitzar és la capacitat del govern municipal de dur endavant mesures acordades per tots els socis; i en aquest sentit les dues darreres legislatures s’han caracteritzat per anar cadascú pel seu vent, sense un lideratge per part del batle. De fet aquesta situació ha interessat a UM-UNPI, ja que li ha servit per carregar les culpes als seus socis d’aquelles coses que no funcionaven al poble (recordem que la responsabilitat en la manifestació del Moll la carregaren a la regidora  Ramon o darrerament la crisi del becut vermell l’han volguda desviar cap al regidor Mir, per exemple).

Per part nostra ja varem demandar moltes vegades des de dins el govern que les propostes fossin consensuades entre els tres partits (basta comprovar-ho a les noticies en el nostre arxiu), i aquesta exigència, aprofitant l’excusa del camí de Ternelles, al final ens costà la destitució. A mi me destituïren per no acceptar les seves imposicions, ara no ens poden acusar de ser responsables dels mals que aquestes imposicions han provocat.

En sentirem moltes més de frases fetes d’aquestes a mesura que s’acostin les eleccions. Noltros prometem no perdre gaire temps més amb elles, ja que es desqualifiquen totes soles. Ara el que cal es oferir fer arribar a la gent que tenim alternatives, que les hem exposades en les mocions i iniciatives que hem anat prenent, tant des del govern com des de l’oposició, i que els pollencins no estam obligats a haver de sofrir a governants sense il·lusió ni projecte pel nostre poble. El canvi és a les mans de tots.

Comentaris

 

Trabajo

Señora Ramon | 10/02/2011, 23:13

Se busca trabajo de poca dedicación y bien remunerado. Se ofrece experiencia. De no encontrar trabajo en un periodo corto de tiempo, volvere a presentarme a las elecciones.

 

Can Bum

Esteban | 10/02/2011, 23:03

En Paraiso serà el pròxim politic i primer pollenci en anar al famós programa de IB3 Can Bum. Al final del programa, tal i com ha fet el senyor Antic, dirà una glossa.

 

Camins

maki | 08/02/2011, 08:24

Una de les tares que pateixen molts politics locals actualment, es no ser conscients de que ells son els representants de TOT el poble, de tot el municipi, i aquesta manca la pateix especialment el "nostre" batlle(Nostre perque tan sols en tenim un, que jo sapiga) i ell per la seva part tan sols te un poble, i quan li demanen que defensi els camins, o les palmeres, o el que sigui li demanen que definsi un dret de TOT aquest poble, no tan sols els dels seus amigots.
Si l'habilitat i la pràctica que te el nostre batlle Joan Cerdà per escapolirse de responsabilitats i culpes i encolomar-les als altres, encara que no hi tinguin res a veura, les tingués per defensar realment els interessos i drets del municipi de Pollença, aquests cuatre anys que ell ha malgovernat no serien els mes buits de la història de Pollença.

 

Governar és una altre cosa

Toni Marquet | 07/02/2011, 20:23

Tot partit demana els vots per governar, i és obligat intentar-ho, però amb aquesta gent és impossible, son baldufes, i per això intenten embullar la troca. Cal recordar també, que es signà un acord de governabilitat que el PSM publicà, i que mai es tingué en compta per part de UM-UMPI i del PSOE, malgrat en nombroses ocasions des del PSM en demanàrem el seu compliment.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb