"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Dilluns comença el judici de Ternelles

psm-pollenca | 11 Febrer, 2011 08:27 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com


Aquest mateix matí ens han informat que el judici s'ha ajornat fins el proper 14 de març per indisposició de l'advocat de la part demandant, Menani S.A.

 

El proper dilluns es celebrarà la vista oral del judici per la titularitat del Camí de Ternelles. Es tracta d’un recurs de reposició de la propietat de la finca, Menani S.A. (empresa de la familia March) contra l’Ajuntament de Pollença, demanant que aquest deixi de realizar actes que puguin donar a entendre que es tracta d’un camí públic.

Recordem que el Tribunal Suprem ja va emetre sentencia respecte de que el camí es d’ús públic. Per fer efectiu aquest us tan sols es precisava definir unes condicions d’ús idoni, que el Consell va fixar en el seu moment en 20 persones/dia (i que hem sol·licitat que s’ampliï), i pagar la expropiació de l’ús (que encara no s’ha pagat).

Menani discuteix que la inclussió del camí en el Catàleg de Camins municipal no és correcta i que l’Ajuntament no pot donar autoritzacions d’accés. A més reclama 150.000€ a l’Ajuntament pels costs del judici.

Sempre hem dit que l’Ajuntament hauria d’haver estat més contundent en la defensa de la titularitat pública, i que no ha ajudat gens el fet que de vegades ha semblat que es defensaven més els interessos de Menani que els del pollencins. Per mostra el fet que al 2008 es demanas la presència dels guardes de medi ambient i que al 2009 s’enviàs la policia municipal a mantenir la barrera tancada; tampoc es va voler obrir l’expedient de recuperació que varem demanar en una moció.

A aquestes alçades ni el propi recurs de Menani discuteix que el camí de Ternelles ha estat públic, sino que la qüestió és si aquest caràcter de públic ja s’ha perdut o no, entre d’altres per la deixadesa municipal en permetre el tancament.

El judici marcarà un abans i un desprès en la reivindicació del camins públics. Sabrem si usurpar amb el consentiment de l’Ajuntament surt a compte. En aquesta reivindicació ha estat clau l’empenta de la Plataforma pels Camins Públics Oberts, tan criticada per part del batle (UM) com pel PP. Però si no hagués existit la Plataforma i sense les excursions reivindicatives podem estar segurs que no s’hagués arribat tan enfora en la defensa del que és de tots els pollencins.

La Plataforma va aportar bona part de la documentació que el propi Ajuntament farà servir per defensar el caràcter públic, i així i tot han hagut de rebre els menyspreus de part del batle.

Noltros dilluns serem al jutjat, devora l’Ajuntament i devora la Plataforma defensant el camí públic. A veure si els polítics pollencins estan a l’alçada.

Dilluns 14 de Febrer, 9,00h. Jutjats d'Inca.

 

 

  Aquest estiu acompanyarem a la Plataforma en la presentació de la documentació pel judici a l'Ajuntament. No els va rebre ningú del govern municipal.

(Biel Cerdà -secretari del PSM-, Joan Crespí -Plataforma-, Antoni Gorries -Plataforma-, i Tomeu Cifre Bennàsar -regidor del PSM-)

Comentaris

 

Spam

PSM Pollença | 12/02/2011, 23:49

Ens han informat de problemes amb el filtre d'espam en la publicació de comentaris. Si teniu problemes agrairem que ens ho faceu saber al correu: psmpollenca(arroba)mallorcaweb.net

 

idoi

idoi, estic malaltó | 11/02/2011, 18:20

ajornat a 14 de març!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb