"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Auditori a Pollença?

psm-pollenca | 22 Febrer, 2011 08:44 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Davant la il·legalitat que suposaria la contractació sense concurs de l’arquitecte Moneo i la crítica situació econòmica de l’Ajuntament

Arran del Cas Òpera i la imputació de Jaume Matas i Francesc Fiol per la contractació “a dit” de Santiago Calatrava s’ha posat en qüestió la viabilitat de l’encàrrec de l’Auditori de Pollença a Rafael Moneo. Igualment, la insuficiència de les subvencions del Govern Balear i la incapacitat de l’Ajuntament per arribar al pressupost requerit fan dubtar de que sigui una obra econòmicament viable pel municipi.

Des del PSM reiteram i completam el que ja hem anunciat altres vegades, ara si cap, amb més arguments que mai:

1.      Cal fer un pla previ de viabilitat d’una infraestructura d’aquestes característiques, tant per la seva construcció, com pel seu manteniment futur, com de les possibilitats de programar-hi una oferta cultural que justifiqui la inversió. També s’ha de definir el sistema de gestió (personal, pressupost anual, responsables polítics i tècnics...).

2.      Cal estudiar si en vers de la construcció d’un edifici tan desproporcionat no serien més viables altres inversions culturals més adaptades al municipi, com podrien ser la compra i rehabilitació de l’antic Cinema Capitol o executar un projecte d’acondicionament del Claustre de Sant Domingo, estudiant la opció de la cobertura, en la línia que ja s’ha fet a altres indrets com el Palau de Medinacelli. Aquestes propostes ja han figurat en el programes electorals del PSM en altres ocasions.

3.      Cal ajustar-se al pressupost subvencionat pel govern balear (10,5 milions d’€) per no haver d’endeutar encara més l’Ajuntament, i estudiar si un projecte més moderat permetria l’execució d’algun equipament cultural al Port de Pollença, mancat absolutament d’aquest tipus d’infraestructures.

4.      En qualsevol cas, el projecte que s’executi ha de respectar la Llei de Contractes de les Administracions Públiques, per garantir que el projecte sigui el millor des del punt de vista tècnic i artístic, així com el més viable econòmicament, amb un concurs obert a tots els estudis d’arquitectura (per suposat també al del senyor Moneo).

 

El que no s’ha de fer es seguir avançant pel camí que s’ha duit fins ara, amb una manca total de planificació, amb una idea gestada únicament amb intencionalitats polítiques, per justificar el pacte PP-UM de l’any 2003. Hem de recordar que el projecte va comptar amb l’aprovació i intervenció de Jaume Mates, i del que s’està demostrant que en tots els projectes que va promoure s’hi cometeren greus irregularitats.

La justicia investiga l'encàrreg de l'Opera de Palma que va fer Jaume Matas a Santiago Calatrava sense concurs públic.

Comentaris

 

Re: Auditori a Pollença?

Radio calles | 25/02/2011, 14:10

Rumores a go go.
Miembros destacados de Unión Mallorquina local se plantean unirse a la Lliga Regionalista de Jaume Font. Motivos; hartazgo de los casos de corrupción unidos a las siglas de UM y no poder impedir que Martí del Paraíso vaya de nuevo en la lista.

 

LLIGA REGIONALISTA

Xavier Molina | 24/02/2011, 22:53

Uep, com anam!!!
En Jaume Font a pasturat per Pollença aquesta setmana...
Un grup de joves relacionats amb un bar de Pollença volen fer un partit nou...
Una dona que fa feina de "política" està a punt de perdre la seva cadireta per un ERE al seu partit...
Un que pinta i la vol pintar, encara que pintar pinta poc, berenava per Sa Pobla aquesta setmana...
Tendrà tot això relació amb la Lliga Regionalista de les Illes Balears? Serà Pollença un dels pobles on el partit d’en Font presenti candidatura?
Prest ho sabrem..

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb