"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

RESULTAT DEL PLE DE FEBRER

psm-pollenca | 28 Febrer, 2011 08:22 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest es el resultat de les votacions i un resum dels debats.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l'estudi de detall per a agrupació de parcel·les corresponents als solars A32; A33; A34;A43 i A44 Sector UP4A del Polígon Industrial de Pollença   

    Es tracta de l'estudi de detal preceptiu per a la construcció d'un supermercat LIDL al Polígon, després que la Junta de Govern (UM-UNPI-PSOE) donas la llicència d'obres el passat 9 de març, sense cap informe urbanístic favorable. Pensam que el Polígon Industrial i de Seveis te la normativa que limita els espais comercials a 150m² per nau per preservar el petit i mitjà comerç del poble. L’equip de govern va cercar un subterfugi legal per justificar una nau de 500m² a aquest supermercat, sense una justificació urbanística que els avali. Ara la responsabilitat d’aprovar l’estudi de detall es de ells, ja que ells atorgaren la llicència. S’ha de dir que una vegada aprovada la llicència, cal fer l’estudi de detall, seria pitjor no fer-lo; la equivocació està en la llicència donada l’any passat, ja que tenint-ho en la seva ma, no apostaren pel nostre petit i mitjà comerç.

Aprovat. A favor:UM-UNPI,PSOE ; En Contra: A ; Abstencions, PSM, PP-UMP

2.- Aprovació, si procedeix, de la moció municipal en relació al suport al sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos

Moció per millorar el reciclatge d'envasos a iniciativa del PSOE. Una moció positiva encara que la majoria de les coses que es proposen no estan en la ma de l’Ajuntament.

Aprovada per unanimitat. 

3.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa a la celebració de cerimònies civils d'imposició de noms/actes de benvinguda 

Es tracta d’una cerimònia civil de benvinguda de l’infant i imposició informal del nom. Pensam que es una de manada d’alguns pares que es pot cobrir sense gaires problemes i que per res té la inenció de fer “la competencia” al bateig religiós. Es fara un reglament i es fixaran unes taxes per us dels espais municipals i obrtura de l’expedient administratiu.

Aprovada per unanimitat

4.- Elecció del càrrecs de Jutge/sa de Pau titular i Jutge/sa de Pau substitut/a (2010-2014)

Hi havia 9 candidats i l'Equip de Govern pretén tornar a triar la mateixa jutgessa actual. Un acord in extremis amb el PP pel nom del substitut va fer que tingués el seu suport. Pensam que les coses s’han de fer més tranquilament i amb un major consens, per la importancia simbòlica del càrrec.

Aprovat. A favor: U-UNPI, PSOE, PP ; Abstencions: PSM, A.

5.- Revisió del nucli poblacional i divisió en secció de la urbanització Habitat del Port de Pollença

Un tema de tràmit per l'Institut Nacional d'estadística.

Aprovat per unanimitat

      

6.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN respecte mesures d'austeritat a adoptar en relació a actes inaugurals els propers mesos

Per tal que ja no es facin festes de inauguració d' obres o similars. Una moció com la que va presentar el PP a Palma amb el suport de UM. Varem haver de sentir del PP que presentam moltes mocions com aquesta que no serveixen per res (es veu que per ells a Palma sí que servia, pero aqui no), suposam que per justificar les poquíssimes que n’han presentat ells durant quatre anys i amb sis regidors. També d’UM que ja es fan inauguracions molt austeres a Pollença; potser ert, pero el que demanava la moció era que s’obrissin les obres al públic sense actes oficials, que en aquesta època pre-electoral sempre son utilitzats partidistament.

Rebutjada. Ho hem explicat en aquest article.

 

7.- Propostes/Mocions d'urgència

El PSOE dugué una moció sobre els drets de la dona. A la moció hi ha molts de punts que comprometen l’Ajuntament i pensam que no han previst gens com ho aplicaran a Pollença. Es va preentar per urgència per la proximitat del Dia Internacional de la Dona, que es celebra cada any i per tant ho podien tenir previst. Tot i les nostres puntualitzaciomns, hi varem votar a favor perque estam d’acors amb el contingut, encara que sabem que dificilment s‘aplicarà (com moltes altres mocions aprovades).

Aprovada per unanimitat

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

 

3.- Precs i preguntes"

 

Per part del PSM:

1.       Fa uns dies que les faroles dels carrers Formentor, Migjorn i Ponent del Port de Pollença estan enceses fins a les 12 del migdia. Es pot solucionar aquesta situació?

Contesta Martí Ochogavia (Serveis): És a causa de es obres a la Plaça Miquel Capllonch, ja que la constructora necessitava tenir-los encesos uns matins per  fer la seva feina.

Aquesta és la típica resposta la veracitat de la qual no podrem comprovar mai.

2.       Tenim entès que la remodelació del la Plaça Miquel Capllonch inclou la renovació de faroles. Es poden reutilitzar les que es treguin per altres punts del Moll que les tenen destrossades, com per exemple a la primera línia?

Contesta Joan Cerdà (Urbanisme): No es podran aprofitar perque també estan destrossades.

3.       Des de l'aparcament de Taxis del Moll fins al restaurant Tango  s'apaguen els llums en ploure. Es fa res per solucionar aquest problema?

Contesta Martí Ochogavia (Seveis): això passa per tot quan plou i es soluciona tan aviat com es pot. Si qualcú ho detecta pot avisar tot d’una a l’Ajuntament, que es solucionarà. (Típica resposta “política”: ergo, si no ens avisen no es culpa nostra si estan apagades)

4.       Està al corrent l'ajuntament de l'existència de punts de venda de droga al Port de Pollença? S'ha fet qualque gestió per posar solució a aquest assumpte?

Contesta Antoni Cifre (Policia): No es competència de l’Ajuntament i per tant no en saben res. La primera afirmació és certa, la segona no té perquè ser-ho, malgrat no sigui competència legal de l’ajuntament, podrien estar assabentats i pressionar la Guadia Civil per actuar damunt aquests focus de venda de drogues que molts ciutadans tenen localitzats.

5.       Quin es el resultat de la reunió entre l'Ajuntament i els intersecats, feta al local del Club, sobre el tractament del becut vermell?

Contesta J.J.Mir (Medi Ambient): S’estudiarà que l’Ajuntament contracti una empresa per fe el servei de recollida de restes de palmeres i aquesta el cobrarà directament als ciutadans a un preu pactat.

6.        Quin és el resultat de la reunió feta al Port de Pollença entre l'Ajuntament i els interessats respecte del soterrament de contenidors?

Contesta J.J.Mir (Medi Ambient): No se’n col·locaran a la Plaça Miquel Capllonch, seran al carrer Metge Llopis.

 

Faroles destrossatus mollericus, un rar endemisme del Moll que ha proliferat molt darrerament.

 

Comentaris

 

UM

jrv | 01/03/2011, 19:06

La corrupció i el cinisme incrustat a la política no tans sols està a UM. Una nova legislatura del PP pot ser nefasta...i tenen mes experiencia per eludir investigacions. I tampoc s'acaba al PP la corrupció.

 

UM R.I.P.

Tomeu Cifre | 01/03/2011, 10:52

Requiscant in pacce. Amen.

 

Re: RESULTAT DEL PLE DE FEBRER

LO NOSTRO | 01/03/2011, 06:59

Es prega una horació per la mort d'Unio Mallorquina que va morir ahir a Palma, a l'edad de 30 anys, després d'una greu agonia.
Es presentarà moció de condol al pròxim ple de l'ajuntament.
Condolències al despatx del batle de 11 a 13 h. (això si arriba d'hora)
Descansi en pau.

 

Re: RESULTAT DEL PLE DE FEBRER

LO NOSTRO | 01/03/2011, 06:59

Es prega una horació per la mort d'Unio Mallorquina que va morir ahir a Palma, a l'edad de 30 anys, després d'una greu agonia.
Es presentarà moció de condol al pròxim ple de l'ajuntament.
Condolències al despatx del batle de 11 a 13 h. (això si arriba d'hora)
Descansi en pau.

 

UM R.I.P.

Maria Antònia | 01/03/2011, 06:51

Descansi en pau.

 

Preguntes

Toni Marquet | 28/02/2011, 20:34

Jo pensava hi havia alguna pregunta anterior a contestar.

 

endemismes

idoi | 28/02/2011, 20:20

molt interessant aquest nou endemisme que heu descobert...
crec que també teniu alguna especie originària d'egipte i que s'ha adaptat massa bé i tot al vostre clima, no?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb