"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

UM s'ha dissolt.

psm-pollenca | 01 Març, 2011 10:52 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

UM s'ha fet l'Hara-Kiri quan ja estava en coma. Per tant no n'hem de magnificar el mèrit. Ara, canvi de nom, de seu i... probablement res més. UM es convertí en "La Nova UM" i ara serà "Convergència", pero el cas es que de tots aquests suposats moviments no n'hem tingut cap mostra per Pollença: personalisme, autoritarisme, permissivitat amb les irregularitats (administratives), amiguisme i partidisme. Per aquest viatge no calien aquestes beasses.

Vist el que s'ha vist, qui es mereixeria estar fora de l'Ajuntament?  Estan tan orgullosos de la seva gestió que mantindran el nom d' UM per l'àmbit local? El regionalisme-pseudonacionalisme de dretes hauria de tenir el seu lloc també al nostre poble, pero amb idees i persones noves que fessin creible que la neteja ha estat a fons i que passa la prova del cotó.

Reproduim l'article del company Antoni Alorda al respecte de la dissolució d'UM:

Melià fa tard

tonialorda | 01 Març, 2011 01:14

El nombres d'implicats en la investigació de policia i fiscalia sobre el pagament amb doblers públics a persones que feien feina exclusivament per a UM és impressionant. La seva magnitud ha provocat, a la fi, una reacció de la direcció (ella mateixa citada a declarar). Però la reacció no és anunciar mesures a partir de la informació que ja tenen i una investigació interna en profunditat a fi de retornar doblers si el partit s'ha enriquit indegudament de les administracions, no s'anuncien reaccions disciplinàries internes, sinó un intent de rompre lligams amb el passat, però sense assumir-ne les responsabilitats.

Melià fa tard.

Si vol trencar, ha de dissoldre UM; si vol continuar amb el projecte, amb un altre nom, amb un altre seu, però amb continuïtat d'ens, aleshores s'ha de posar al davant de respondre per tot el que està essent investigat i avançar-s'hi (i, en bona mesura, ja no hi és a temps, ell no hi és  a temps).

Tan bon punt com transcendiren els greus casos que han afectat UM, hem estat exigint una reacció a fons per part del partit, una reacció que s'avancés a les investigacions penals, una reacció des dedins. Hagués estat un gran gest. Impossible calcular-ne les conseqüències, i a qui hagués arrossegat. Però sabem el que va passar: Melià ni tan sols volgué adoptar mesures contra Miquel Nadal quan aquest ja estava subjecte a mesures cautelars penals, i no va entendre que això havia de provocar l'expulsió del govern. No ho va entendre gens, ho deu entendre avui?

Melià i Monjo sabien, o podien sabre fàcilment, bona part del que ara ha transcendit: o no ho han volgut sabre o se n'han volgut desentendre, un moviment que volia ser prudent i ha estat nefast. En fermar-se al timó, jurant-se no mirar enrere, confiaven que la barca seria prou marinera, ara han pensat que les vies d'aigua els enfonsarien i han volgut saltar. Fan tard.

El regionalisme/nacionalisme conservador a Mallorca  té un espai (més davant el tàndem Bauzà/Delgado), veurem qui l'ocupa i com. I quan. Ara, la prioritat és depurar totes les responsabilitats polítiques i penals en joc.

Nota actualitzadora: Havent penjat l'escrit anterior, dues dades més m'hi ratifiquen: 1.- La fiscalia demana fiança a UM, al partit, 1,600.000 euros. Qui en respon si no l'actual direcció? Melià, mentre dirigeix "un altre" projecte polític? En el benefici d'inventari, pots mirar si els deutes pugen més que els actius, però la decisió és acceptar o no l'herència, no és possible acceptar els actius i rebutjar els deutes. 2.- Melià torna parlar de persecució implacable, d'una víctima del bipartidisme (per no parlar de l'al·lusió al nazisme de n'Oliver). L'antítesi de demanar perdó i assumir responsabilitats.

 

Convergència a la Balear, no hi ha temps que no torn.
Al 1991, CB obtingué tres regidors, Antoni Ferregut Estades, Guillem Felip Matheu i Joan Cerdà Rull.

 

Comentaris

 

Trist, molt trist

Francesca S | 06/03/2011, 19:58

Idò si que és trist el que diu avui en Melià al Balears, diu que UM no forma part de les seves preocupacions. Idò, si estima així allò que fins fa uns dies semblava intocable per ell, com pot algú fiar-se del que farà amb els interessos dels ciutadans. Es canviarà la careta com es canvien pell les serps. Quina vergonya.

 

Trist

J.J. Prieto | 02/03/2011, 20:39

Pues para mi no es un día triste, me alegro y si se presentan con nuevos partidos mejor, la gente ya podrá identificar las nuevas siglas con las practicas que van a desarrollar, a estas alturas todo el mundo les conoce.

 

Toni Alorda

jrv | 02/03/2011, 13:05

Es sempre una alenada d'aire fresc llegir qualsevol article de Toni Alorda, aquell que no te pels a la llengua.. un rara avis a l'àmbit polític, tan de bó ni hagués mes

 

Canvis

Joan Ramon | 01/03/2011, 21:18

Si no vaig errat, també es va presentar amb Independents per Pollença, si bé no de cap de llista, pot ser?

 

EN MARTI OCHOGAVIA

Mateu | 01/03/2011, 21:07

En Marti Ochogavia s'ha presentat a Pollença amb UM, amb ASI, amb UNPI i amb UM-UNPI. No seria gens estrany que ara es presentes amb unes altres sigles.

 

Re: UM s'ha dissolt.

Xisco | 01/03/2011, 19:35

Jo pos messions que es presentaran com a C.B.-LL.R. En Joan per Convergencia i en Marti per la Lliga.

 

Re: UM s'ha dissolt.

Xisco | 01/03/2011, 19:35

Jo pos messions que es presentaran com a C.B.-LL.R. En Joan per Convergencia i en Marti per la Lliga.

 

Re: UM s'ha dissolt.

B. Bordoy | 01/03/2011, 17:51

A l'Hort de' Guardiola, hi han vist en Jaume Font, en Marti Picudo i en Rull aquesta setmana...

 

Adéu UM

Campbell | 01/03/2011, 15:08

UM: Unió de Mangantes
CB: Corrupció Balear

Estic d'acord, un dia trist, però això que era conegut per tothom, era impossible de fer disoldre per els mitjans polítics, docs enganaven a tothom, polítics i votants. Només hi havia una manera de fer-ho, mitjançant la justícia, i així s'ha fet.
Ara també s'hauria de fer amb el PP, que de tots és conegut, però no podem amb la força de les urnes, ja que els enganats i els qui ho volen així, són molts. Poca cosa canviarà a Pollença, doncs els clients d'UM, seràn els de Convergència, sino, temps al temps. Això ja ho saps tu Joan Ramón.
Sort PSM!

 

Re: UM s'ha dissolt.

idoi | 01/03/2011, 14:32

ah!
idò al batle no li vendrà de nou el canvi de nom....
es podria dir que CB són unes sigles, velles conegudes per ell, no?
Si ja fou regidor amb aquestes sigles fa 20 anys...
Estic d'acord amb en Joan Ramon: són dies trists per la política en general, i per la poca gent de la societat civil que encara hi intentava creure mínimament. Tot això no fa més que crear un gran desencís entre la població en general, i supòs que augmentarà els percentatges d'abstenció a les urnes.
Salut

 

Trist

Joan Ramon | 01/03/2011, 11:26

Tal volta pot sorprendre, doncs qui me coneix sap que per res me sentia proper a Unió Mallorquina. Però penso que aquest espai es tornara cobrir, i realment a mi si és per qui està conformant la lliga regionalista, no me sembla que sigui una bona notícia.
Tampoc és una bona notícia que es confirmin les practiques clientelars de UM i això o dic, perque d'una manera o altre, tots els que han pactat amb ells, han donat cobertura a aquestes pràctiques ( en mosl casos involuntariament, això no o dubto).
Per altre banda, hi ha partits com el PP, que han seguit aquestes pràctiques, que no han demanat perdó i encarà volen donar lliçons d'etica. Per tant, trob que avui és un dia trist per tots els que creuen en la política com un servei als ciutadans.
Alguns a Pollença haurien de plentejar-se si és pot governar amb el que queda d'Unió Mallorquina des de unes sigles que diuen ser socialistes...
Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb