"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Política o salsa rosa.

psm-pollenca | 14 Març, 2011 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Aquest cap de setmana hem viscut un  episodi més en l’efervescència “política” que viu Pollença de cara a les properes eleccions municipals del 22 de maig. A l’ambient es respira que qualque cosa canviarà al poble, i estam vivint molts moviments polítics amb la creació de nous partits que mai s’havien presentat a Pollença i especulacions sobre candidats. La darrera, com UM ha perdut la seva candidata que ara encapçalarà la llista de La Lliga a Pollença. Això ha suscitat molt de debat al carrer i també a les edicions digitals dels diaris així com en aquest mateix blog.

Fins ara a tot això ho hem anomenat com a “política”. Però realment ho és? Discutir sobre si tal o qual persona ha traicionat al seu partit o se n’ha anat a un altre o qui presentarà al final tal o qual llista, es política?

El diccionari Alcover-Moll defineix la política com la “Ciència i art de governar l'Estat, d'organitzar i administrar les societats. Posar o introduir bona política en una ciutat. Manera d'obrar en els afers públics, i en general, manera de conduir un afer.”

Sembla que, des d’aquest punt de vista, tot el que hem parlat abans no ho seria política. Més aviat seria “politiqueig” o, dit d’una altra manera: “salsa rosa polític”. Uns estires i amolles que al cap i a la fi, per ells mateixos, no proporcionen cap benefici als ciutadans i transmetent que l’activitat política es més aviat un joc d’interessos particulars que no un acte de servei a la societat.

La política és una altra cosa. Es localitzar els problemes que té el nostre poble i proposar solucions per corregir-los i , si els ciutadans t’atorguen la confiança suficient per governar, dur a la pràctica aquestes solucions, ja sigui encertant o equivocant-te. Fer tot això és una tasca on s’ha de demostrar constància, amb anys de feina per aconseguir els resultats. Per fer política de bons i de veres no s’hi val restar còmodament resguardat a ca seva i presentar-se dos mesos abans de les eleccions per mirar de convèncer el personal; això és molt poc seriós.

Esperam que superem aquesta etapa de buidor política i escuma mediàtica per passar al que realment importa a la gent: propostes, solucions, fets.

Davant aquests partits que es fan i es desfan satisfà constatar com el PSM, a pesar de totes les dificultats durant la seva història, aquest passat dissabte va celebrar oficialment els seu 35 aniversari, essent el segon partit amb més trajectòria dels que es presenten a Balears. 35 anys aporten garanties sobre el bagatge ideològic i permeten una àmplia visió del compromís amb les nostres illes, el medi ambient, l’economia local, el turisme sostenible, la cultura; altres no poden exhibir una carta de presentació com aquesta. Els pollencins podran triar: 35 anys de fets o dos mesos de promeses buides. Política de veres o “politiqueig”.

Comentaris

 

Alcover-Moll

jrv | 16/03/2011, 18:10

La lectura d'aquesta definició de la política, que defineix l'Alcover-Moll, hauria de figurar amb lletres de metre a la sla de plens...a veura si li feien cas a Pollença.
Respecte a "Rosita", una puntualització: No crec jo, personalmente tenir mes cultura que ningú, tampoc de "Rosita". Però es pot suplir perfectament per sensibilitat, respecte als altres, i saber escoltar. Tal volta aquests valors estiguin per damunt la cultara, terme poc concret. I ho dic sense afany d'ofendrer ningú, tan sols com a reflexió.

 

Salut

Joan Ramon | 16/03/2011, 07:31

Rosita crec que t'has embullat, jo no defenso ningú, però tampoc vull cauré en criticar els que no eren regidors, més responsabilitat tindran de l'Ajuntament els que són regidors que els que no, no creus?
Jo no soc qui per decidir el nivell cultural de ningú, en una cosa estam d'acord veig, el nivell de feina sobretot a l'equip de Govern, sembla molt millorable.
Per això, crec que abans de criticar na Malena Estrany i en Miquel Angel Sureda, que no eren regidors (et puc dir per endavant que no soc un incondicional de cap dels dos)hauriem de demanar explicacions als regidors amb dedicació exclussiva: Batle, MArti, Michel,Francisca,Maria del Mar...
Person que seria més just.
Salut

 

CANDIDATURES

Sebastià Vallori | 15/03/2011, 22:44

Demà dimecres presenten en Tomeu Cifre del PP. Ja només en quedarà un. Qui serà aquest?

 

CANDIDATURES

Rosita | 15/03/2011, 17:26

Hola,
Jo només parla per mi, i per tant seguirés firmant rosita, única i exclusivament. A jo, si una persona canvia de partit, sempre que sigui perquè no se sent comode a on éstà, m'és ben igual. Si és per poder, doblers, etc... me pareix repugnant. Puc ser tot lo cutre que volgueu, però vosaltres no anau molt lluny de jo. En tot cas, com bé has dit Joan Ramón, són opinions subjectives, i les expres com vull, o com sé. Dec tenir manco cultura que voltros, però tenc la que tenc, que li farem.
Jo vull que el director del ram que sigui, faci la seva feina, per suposat que no el vull per els bars com el nostre batle, i demés regidors del poble. Però, si en Sureda vol ser Batle, a mi me pareix que sortir 2 mesos abans de les eleccions, és de VAGO POLÍTIC, al igual que ho és na Malena Estrany, i en Tomeu du Juma. Jo, que segeuixo la política local, veig que en Pepe, i en Tomeu del PSM, s'ho curren, i com vosaltres deis, són els únicas que tenen un portal virtual obert a la gent, cosa que els altres no fan, i sabeu perquè? perquè això és feina i maldecaps, i precisament, aquests tres que vos he anomenat no en volen, només volen recollir els fruit, que tant Alternativa, com el PSM, s'ha currat durant aquesta legislatura, plenaris, reunions, atendre queixes,tertúlies de ràdio, comunicats de prensa, etc... Fins i tot diria, que el cas del PP, és més flagrant que els dels altres, perquè sient 6 regidors, no arriben a la sola dels peus d'en Pepe o d'en Tomeu. Per això els consider uns VAGOOOOOOOOOOOOOOOS, perquè no fan, ni han fet feina pel poble, i ara me venen carregats de bones intencions? Venga, no me facin riure, que fan plorera.
És més, vos diria, que fins i tot en Jaume du Jassos, fa més feina que tots ells (ERC, PP, LLIGA).
Per això trob criticable que en Sureda o na Estrany, surtin ara de la cova, a on eren quan hi havia una pujada d'impostos, o de les taxes? Quan les platges estaven sense concessió?
Quan el poble estava brut de merda per tot?
I dels serveis socials tan necesitats, on eren?
Quan les escoles tenien problemes, a on eren?
I de la llastimossa Sant Vicenç, on eren? I una llista tan llarga, que me pareix mentida que encara els defenseu.

 

Re: Política o salsa rosa.

Tomeu Cifre | 15/03/2011, 11:45

Volem que no es deixi per despres del judici, i per això demanarem explicacions a na Dubon. L'experiència dels darrers mesos demostra que la quota de 20 persones es excessivament restrictiva es pot revisar.
Respecte del camí Vell de Lluc esper que hi hagi bones noticies aviat.

 

Insults i camins

Joan Ramon | 15/03/2011, 09:02

Totalment d'acord amb tu Tomeu. Una altre cosa, bona feina a qui correspongui en la proposta d'ampliació de les quotes a Ternelles.
Se bé penso que és deixara per despres de la vista del judici.
Un altre apunt, en la carretra vella de Lluc, la legislatura crec que ja és tancada, i sense resultats,amb això no responsabilitzo a qui més feina a fet, però el temps s'acaba.
Salut

 

Principic?

Joan Ramon | 15/03/2011, 08:59

Algún es veu que volen tenir la raó absoluta: Kutrez: Rosita; sebastià... El mateix que no pot dormir els vespres.
Per algún motiu deu ser.
Na Rosita va molt bén encaminada? No se, na Rosita com tots tè una visió subjectiva, que pot aportar dades, ara, els insults poc poden aportar.
Jo no compartesc la seva visió, que i farem, per a mi, que un director Insular d'emergencies en lloc de fer voltes per Pollença, fos a la seva conselleria, me pareix que és fer el que toca.
Que una regidora amb dedicació exclussiva, no sigui mai al seu lloc de feina, i quan i va sigui nomñes per fer tertulia, me pareix lamentable.
Alomillor, quan un no està d'acord amb una linea, el que millor pot fer, és no participar-hi, girar-se la camia és renunciar a uns principis ideològics, puc estar d'acord amb una cosa, molta gent que ara està al Psoe no tenuncia a principis ideològics, perque per poder renunciar-hi, n'hauria de tenir.
Es veu que ja arriben les eleccions, tots aquests que miren de rebentar el diàleg als blogs, tornen apereixer, que i farem.
Salut

 

La crítica no és incompatible amb el respecte.

Tomeu Cifre (en nom del PSM de Pollença) | 15/03/2011, 08:58

Així com s'acostin les eleccions el debat polític anirà pujant de tò, pero això no vol dir que haguem de perdre les formes. Es pot ser crític i dir el mateix evitant expressions passades de rosca, no fa falta caure en l'agravi personal.
Al diaris queda ben clar el que es la noticia i el que son els comentaris, pero en els blogs dels partits, com que sembla que nomes hi escriven militans i simpatitzants (la qual cosa no es certa) pot donar la impressió que en els comentaris hi ha la opinió del partit i no seria la primera vegada que s'ens ataca pels comentaris que surten el el blog. De moment només hi ha dos partits que tinguem blog obert i no hauria de passar que això s'ens giri en contra i haguem d'acabar moderant els comentaris, cosa que fa tuf de censura, pero tampoc podem consentir que s'agravii personalment a les persones. Per això demanam seny i respecte, amb la crítica que es vulgui, pero sense que l'espai de llibertat que son els blogs caigui en el llibertinatge i la impunitat. Les crítiques, que poden esser dures i fins i tot sarcàtiques, perden cledibilitat quan inclouen insults.
No compartim expressions com anomenar vago o gicaramies a ningú. Tampoc es correcte que s'emprin pseudònims que suplanten laidentitat d'altres persones.

 

Segela cutrez

jrv | 15/03/2011, 07:53

No se perque parles en plural, anònim, si ets el mateix...Rosita, Ktw, etc.

 

UN GIRACAMIES

KTW | 15/03/2011, 04:10

En Giracamies ve a donar- nos lliçons.. Cutres son aquells que han militat toda la vida a un partit i quan no van a les seves se giren la camia

 

La gola

Joan C | 14/03/2011, 21:51

Segueix el desgabell respecte al tema de l'aparcament de la gola. Després d'uns dias sense enllumenat avui tornaven a estar tots els fanals encesos. Amb tot el debat que hi ha amb el tema de l'estalvi d'energia no crec que sigui tan dificil reduir l'enllumenat al mínim. A més a més s'han produït nous actes vandalics i han robat algunes peces per aparcar bicicletes.

 

CANDIDATURES

Sebastià Vallori | 14/03/2011, 21:47

jrv, cutres? elegància? Òstia! de tu precisament no podem dir que siguis elegant. La cutrez està instalada dins la política local, i t'hi incloc a tú també.
Deixa que na Rosita i els demés diguin la seva. Jo no la veig tan desencaminada.
Salut!

 

Cutres

jrv | 14/03/2011, 21:03

Feaia estona que no veia comentaris tan "cutres". Es pot estar d'acord o en dessacord, però una miqueta d'elegancia i respecte no està mai de mes.

 

CANDIDATURES

Rosita | 14/03/2011, 20:53

Confirmat, MICHEL DU MONUMENT, candidat de Convergència. MARTI DU PARAISO nº 2. Ho volia deixar en Michel , però per tot lo guanyat aquests anys, no li ha quedat més remei que acceptar.
En Michel no és na malena Estrany, a ell si que li va bé en Martí... i Ja sabem perquè.
Ja els tenim tots! La cosa se posa catxonda! jajaja

 

FIL DIRECTE

Roberto de la Sierra | 14/03/2011, 18:49

Ahora que UM y sus secedaneos desapareceran del espectro político a quien le pondran el culo estos del Pip?
A quien se venderan?
Sea quien sea el alcalde lo primero que tendría que hacer es cortale el grifo a estos panfletillas aficionados que se dedican a destruïr y a putear la convivencia de manera anónima cada 15 días.
Y como me toquen los cojones, les voy a sacar toda la mierda que tienen guardada en un cajón.

 

ROSITA

Cerdà Salas | 14/03/2011, 18:42

Totalment d'acord amb tu Rosita respecta l'opinió d'aquest personatge de Manacor que vol ésser batle de Pollença.
Amés és un antipatic i no sap n'hi dir bon dia

 

CANDIDATURES

Rosita | 14/03/2011, 17:40

MIQUEL ANGEL SUREDA (ERC): MAL CANDIDAT PER POLLENÇA.

 

CANDIDATURES

Rosita | 14/03/2011, 17:25

Andreu, ara parlarem d'aquest candidat.
MIQUEL ANGEL SUREDA (ERC)
Qui l'hagi seniti parlar, no pot dir que sigui una persona obscura, sino el contrari, és ben sincer respecte del que vol, això si, també enlluernat per UM en el propòsit d'un govern local sense pp ni psoe. Ho sab vendre tan bé en Rull a això, que qui més hi ha picat és en Miquel Angel. Només això, ja el fa mal candidat. No se sap res d'ell ni d'ERC en tota la legislatura, no critiquen per res l'acció de govern, i vyll dir en lo dolent i en lo bo. També s'ha de dir que el pasquin uemita del poble (PIP), no li publicaria res que anàs en contra d'en Rull. En Miquel A. ha estat absent de la política local, el seu interés és quedar bé amb l'altre de Manacor, en Joan Lladó. Li va donar un càrrec als Bombers del Consell, i ben content, va dimitir quan ja havia consolidat grup, i olé! és el mestre més ben pagat de tot el poble. Demanau-ho a qualque amic/ga que sigui mestre i vos ho explicarà. Hi ha molts d'euros cada més de la seva nómina a la d'un altre mestre. I ara que falten 2 messos, fa propostes, surt de la closca, i se'l veu perquè el PIP li convé treure'l, tot sigui per putejar-vos a voltros pesemeros. Ara fins a les eleccions, cada quinze dies una notícia, després, SI TE HE VISTO NO ME ACUERDO. I aquest vol fer País, Cultura, Llengua, Poble? Venga ja!! No mos facis riure, això a Pollença se li diu VAGOOOOOOOOOOOO.
Vos ho diu una que ha escrit molts anys al Ajuntament.
TO BE CONTINUED.

 

EN SUREDA

Andreu Riutort | 14/03/2011, 14:13

En Sureda aquest és un altre aprofitat de la política. Tot u temps que va estar colocat no el verem per res a Pollença. Ara torna apareixa amb aquests aires de superioritat que el caracterisa. Dons que se presenti a Catalunya i no a Pollença.

 

SALSA ROSA

Rosita | 14/03/2011, 13:55

Teniu tota la raó. Que pot aportar na Malena Estrany o en Miquel Angel Sureda? RES. On eren? A POLLENÇA NO.
Malgrat tot, la societat malalta de Pollença serà capaç de dipositar vots per ells. A on ha arribat la meva Pollença.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb