"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Replantar el pinars de platja de Llenaira i Passeig Colon

psm-pollenca | 23 Març, 2011 07:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

També demanam que als pins plantats despres dels temporals del 2001 s’els faci un manteniment correcte per evitar que el vent els tombi.

Aquests pinars que creixien damunt la platja eren un dels principals atractius turístics del Port de Pollença. El pinar de llenaira acollia a ciutadans de tot Mallorca que anaven a aquest indret a disfrutar de la platja. Així mateix els pins del Passeig Colon han donat nom internacional a aquesta zona del Port de Pollença (només cal comprovar-ho posant Pollensa Pinewalk a un cercador d’internet).

Per millorar l’atractiu turístic del Port i per transmetre els valors de la cura del medi ambient als escolars hem presentat la moció que  es debatrà al proper ple municipal del mes de març.

Amb aquesta proposta el PSM de Pollença mostra el seu compromís amb el Turisme i el Medi Ambient.

 

 

El pinar de Llenaira ha demostrat que podia refer-se de les ventades del 2001. S'ha de cotinuar amb la plantació.

 

Ara cal una poda perque els arbre que han crescut no els tombi el vent. El pinar no és incompatible amb els tamarells.

(Veure el text complet per accedir a la moció)

El Grup Municipal del PSM-Entesa Nacionalista de Pollença, presenta a consideració del Ple, per tal que sigui estudiada i debatuda en la propera reunió del mateix, la següent,

MOCIÓ:

REPOSICIÓ DE PINS A LA PRIMERA LINEA DEL PORT DE POLLENÇA

Exposició de motius:

El novembre del 2001, Pollença va patir, juntament amb la resta de l'Illa, un dels temporals de vent més grans mai registrat (ciclogènesi explosiva).

Aquest fet, va suposar una gran quantitat de desperfectes materials, i qualque pèrdua humana. El medi ambient de l’Illa patí la pèrdua de massa forestal, i Pollença en va ser un dels municipis més perjudicats, amb la mort de milers d'arbres.

Un dels llocs més emblemàtics que va patir aquesta pèrdua va ser la primera línia de mar del Port de Pollença, on gran quantitat dels seus pins centenaris, varen ser tombats per la força del vent.

Aquest fet va canviar la fesomia de la primera línia tal i com la coneixíem fins aquell moment, i sobretot a Llenaira, l’únic pinar que teníem ran de mar, i a on tots els pollencins podien gaudir de la seva ombra durant l'estiu, així com activitats fetes per el pròpia Ajuntament o entitats del poble.

L'Ajuntament d’aleshores, un cop retirats tots els arbres morts pel temporal, va posar en marxa una campanya de reforestació en la primavera següent del any 2002. Aquesta campanya es va realitzar com a activitat escolar, i juntament amb els jardiners del Ajuntament, es tornà a sembrar el pinar de Llenaire i la primera línia del passeig Colom, amb pins regalats per els vivers de Binifaldó, de la Conselleria de Medi Ambient.

D'aquella sembra, avui se'n poden veure els excel·lents resultats, doncs molts dels pins sembrat pels infants de les escoles, ja fan ombra. No obstant d'altres no s'adaptaren i moriren, i no han tornat mai esser sembrats.

A la passada legislatura, el grup municipal del PSM, en sessió plenària demanà que es fessin més plantacions, a la fi de tornar a l'estat anterior al temporal del 2001. La resposta llavors va ser que els Tamarells eren una millor opció que els pins. Aquest és un criteri que no criticam, però que no és incompatible amb la sembra de pins, tal i com ho demostren els exemplars de pi que han aconseguit surar.

Ara bé, aquests pins comencen a tenir una excessiva massa forestal que els perjudica, doncs estan sotmesos a forts vents i no han tingut cap manteniment des d’aleshores.

 

Per això es demana l’adopció del següents acords:

1.- Fer un tractament de poda urgent als arbres que foren sembrats el 2002, a fi de que no se facin malbé, fruit del nul manteniment.

 

2.- Reanudar la reforestació del pinar de Llenaire, així com altres pins desapareguts en el Passeig Colon.

 

3.- Que és faci com activitat escolar ara que hem entrat a la primavera, i aprofitar-ho per conscienciar els més joves amb la natura.

 

El Portaveu del Grup Municipal PSM-EN

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb