"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

El Patrimoni i el Medi Ambient, motors de riquesa.

psm-pollenca | 06 Abril, 2011 06:00 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Al passat ple de febrer les dues mocions que hi presentavem varen sortir aprovades per unanimitat. En resum es tractava de mantenir i potenciar tant el patrimoni natural que suposen els pinars de primera linea de mar (Llenaire o el passeig Vora Mar), com el patrimoni històric en forma d'aixetes que trobam pel nucli de Pollença.

Tot i el vot favorable unànim, varem sentir del Partit Popular que es tracta d'un manteniment que suposa "despesa" i que això en temps de crisi s'ha de mirar si es una prioritat. Novament varem poder comprovar que des del PP no s'enten res del que explicam quan defensam el medi ambient, el patrimoni, els camins públics o la nostra cultura. No ho entenen.

No entenen que en temps de crisi el que s'han de potenciar son les accions que millorin la nostra principal indústria, el turisme, que dona feina i riquesa a molts pollencins. I aquestes accions ja no poden esser la creació de nous complexes hotelers o urbanitzacions, que serien actuacions que anirien en detriment del nostre poble com a destinació turística. Hem d'oferir el que cerquen els nostres turistes: un entorn natural espectacular o passejar pels nostres carrers podent palpar la nostra història. El sol i la platja ja els tenim, ara el que hem d'aconseguir es despuntar en qualitat i en oferta durant tot l'any. Això només ho aconseguirem invertint en el nostre medi ambient i en el nostre patrimoni històric i cultural. No es cap troballa, es el que poden oferir altres destinacions de la mediterrènia i que nosaltres no hem de deixar perdre.

 

Santorini, a les Illes greges. Bones platges (no tant com les mallorquines), i visitada per centenars de milers de turistes. El que la diferencia: el seu patrimoni i l'entorn natural. Algú creu que s'els deixaran perdre?
 

 

Comentaris

 

Carretera vella de Lluc.

jrv | 09/04/2011, 07:28

Estem d'enhorabona els que fa mes de 6 anys, lluitem per la restitució de la carretera vella de Lluc al seu estat llegitim, de bé públic, i reparar el que un Conseller de Mèdi Ambient de UM feu malbé amb un acord arbitrari i ilegal. En 4 anys de tramitació, no és pot dir que haguin feta molta via, però bé està el que be acaba, quan acabi be del tot...Certament que cal agrair a C. Amengual la seva dedicació i constància, i a tots els membres de la Plataforma pels camins públics oberts, i recriminar al batlle de Pollença el seu amiguisme pernicios pel bé comú, i al Conseller d'hisenda del Consell Insular, el seu passotisme còmplice dels ussurpadors. Es qui mes ha retardat la solució.
També el turisme de fora temporada, el del trekking, respectuos amb la natura, lluny del sol,discoteca i platja de l'estiu està d'enhorabona.

 

Collet

jrv | 08/04/2011, 20:10

He rellegit el teu comentari, i crec que és important que en faci novament sobre la questió de la dedicació exclussiva de Turisme.
Sembla que no us heu donat compte de que ha anat aquesta darrera legislatura(i no la única).
Els turistes NO VOTAN, d'aqui que l'important gestió del turisme quedi arraconada, els habitants del municipi de Pollença, sí, i gaudeixen de les festes, d'aqui la dedicació esclussiva de festes, i com mes paripé els facin, mes contents els tindrán. Heu pensat que els hi ha llevat la sòn la crisi econòmica, la baixada de reserves, el que els turistes de fora temporada no tinguin on anar a fer trekking, que les platges tinguin cada any l'incertessa de quan s'obriran i com, de si és fan obres als indrets turistics dins la temporada, que els jardins no estiguin cuidats, que les vies públiques estiguin brutes, que qui vulgui abusar de posar taules i cadires no tingui entrebancs...? ELS INTERESSA LA CADIRA, per questions econòmiques, d'influència i vanitat, en general. Aquesta es la meva visió.

 

D. Collet

jrv | 08/04/2011, 19:58

Cel·lebro poder debatrer amb qualcú que no estigui d'acord amb mi. El contrari seria preocupant, o al manco, estèril.
No soc el que se sol dir "un perillós optimista", mes be partidari del pessimisme vigilant.
Com molt be dius, és molt possible que el relleu dels ineptes(col·lectivament) que han governat ho sigui per gent mes o manco igual, amb l'agravant de que tindran com a apuntadors de la comedia els "mestres" del desgavell que els han precedit.
Per tant, si per sort surt un partit de gent honesta i feinera, o una coalició d'aquest tipus de persones (els partits és secundari) cada vegada mes escàs, haurà de fer una feina de titans per portar l'Ajuntament endevant, no és tan fàcil governar un poble que ha estat deixat completament durant 8 anys. I en quan a la regiduria de turisme, no s'arregla amb una dedicació exclussiva si la persona que l'ha d'exercir no és apta, ni en te p. idea, malgrat treballi a l'àmbit turistic, això no és cap garantia, i aquesta passada legislatura s'ha demostrat sobradament. No es pleguen que no és semblin.
Quan tot està desgavellat, i no pots fer casi res, l'ironia, la conya com tu dius, pot ser un paliatiu a la extrema indignació. No se si m'has entés.

 

Ajuntament, subvencions i altres herbes

Daniel Collet | 07/04/2011, 22:49

JRV no estic d'acord amb tu, no ens ho podem agafar a conya...
En primer lloc hem de celebrar que alguns personatges d'aquestes legislatures pasades no repateixen. Això és una bona noticia, però no hem d'oblidar que aquests han creat escola i que voldran estar alredera de les titelles de torn. Per això cal no oblidar totes i cada una de les accions d'aquesta gent que han fet del municipi de Pollença un estat de deixadesa total i absolut. Cal pasar factura a n'aquestes negligències polítiques i dia 22 de maig elegir opcions molt més coherents amb el territori i les persones.
Respecta al "arroç brut" que cadescú s'el mengi a ca seva. Possem un poc de coherència a n'aquest ajuntament: no poc ésser tenir una dedicació exclusiva per Festes i no tenir-la per Turisme, vertader motor econòmic d'aquest municipi...
Bon vespre a tots!

 

Respecte per les tradicions.

jrv | 07/04/2011, 20:12

Jo crec que l'Ajuntament de Pollença ja ha instituit com a tradició local, aixó de perdre subvencions, i, clar aquest batlle no vol ser menys.
Val mes agafar-ho a conya, perque si ens aturem a pensar l'estat del municipi, i de l'hisenda municipal, o se si optar per la rabia o la plorera.
Però, cap problema, si guanya UNPI, ens consolarà amb un bon arrós ...brut, per descomptat.

 

Perdre doblers

Tomeu Cifre | 07/04/2011, 15:54

A cada bugada l'Ajuntament perd un llençol. Es a dir, una subvenció. Despres diuen que no necessiten un Pla de manteniment de Camins.
I les que s'han perdudes per ni tan sols haver-les signat el batle dintre del termini legal, despres de tenir-les durant setmanes damunt la taula...

Pollença pierde una ayuda del Govern para arreglar caminos
El PP denuncia la "dejadez" del equipo de gobierno por no haber presentado en plazo la documentación requerida

J. F. S. POLLENÇA El ayuntamiento de Pollença perdió una subvención de 26.362 euros que otorgaba la conselleria de Presidencia para invertir en la mejora de los caminos rurales porque no presentó la documentación solicitada por el ejecutivo autonómico en el plazo estipulado.
El consistorio ´pollencí´ fue informado el pasado noviembre de 2010 de la revocación de la subvención, que fue concedida en junio de 2006, por "no haber enmendado todos los defectos ni aportado toda la documentación requerida en el plazo de diez días" desde que se recibió la notificación de defectos, con registro de entrada en el Ayuntamiento el pasado 9 de diciembre de 2009.
En este sentido, el PP de Pollença denunció ayer la "dejadez" del equipo de gobierno local y culpabilizó directamente a los regidores Juanjo Mir y Martí Ochogavía de "no haber presentado los informes pertinentes" para recibir el dinero destinado a mejorar los caminos del municipio.
Por su parte, el alcalde Joan Cerdà apuntó ayer que no le constaba la pérdida de esta subvención para arreglar caminos rurales y únicamente apuntó que el actual portavoz del PP, Tomeu Cifre, "fue el encagado de tramitar estas ayudas" en el año 2006.
h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/04/07/pollenca-pierde-ayuda-govern-arreglar-caminos/659550.html

 

DEBAT

Matilde | 07/04/2011, 10:55

Sebastià, tal volta tenguis raó, però ben segur que alguns quedaran ben retratats a n'aquest debat. Si ha d'anar i tractar de temes de calat no de beneitures i que els candidats agafin compromisos.
Jo el que faré sarà grabar-lo perqué estic ben segur que hi haurà més de dues begenades...
Allà serem!!!

 

CANDIDATURES

Sebastià Vallori | 06/04/2011, 23:17

Aquest debat serà una merda amb 9 candidats. Això no té sentit per favor! Avorrireu la gent, no hi haurà joc al debat.

 

CANDIDATURES

Sebastià Vallori | 06/04/2011, 23:15

Ara he escoltat el ple per ràdio pollença. Alucin! el Batle Joan Cerdà vos va confirmar que s'ha comprat un móbil de 800€, i que s'ha convertit en 160€, perquè ha exeurit tots els punts fruit de les cridades. I que ho pagarà de la seva butxaca. Quins collons! els punts són nostres! que deixi el telèfon, perquè estic ben segur que no el pagarà. En fareu seguiment per favor?

 

Debat

PSM Pollença | 06/04/2011, 08:46

Ahir ens comunicaren la data del debat electoral al Club Pollença. Sera el dijous 5 de maig a les 20h, on hi estam convidades les 9 candidatures que ens presentam a aquestes eleccions.
Sera un vespre de debat i després, penjada de cartells, ja que a les 12 de la nit comença la campanya electoral oficial.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb