"El Castell Digital" MÉS per Pollença


Agrupació Local de MÉS per Pollença, Eu Moll i Cala Sant Vicenç
Pàgina de l'agrupació local de MÉS per Mallorca en la que us convidam a participar de manera oberta, fent suggerències, aportacions i demandes.
Per contactar al regidor o representants del partit : mesperpollenca@gmail.com

Pressupost i Festival.

psm-pollenca | 18 Abril, 2011 07:56 | meneame.net facebook.com google.com twitter.com

Divendres passat des de l’Ajuntament es va convocar al portaveus dels grups municipals a una Comissió Especial de Comptes.

Es tractava de presentar el Compte General de l’any 2009 (sí, no es un error, la del 2009. La del 2010 i es té ni se l’espera, de moment). La conclusió és que el 2009 es tanca en pèrdues  (-636.626,20 E) , que serien aborronadores si no fos per l’Empresa Municipal de Serveis, que compensa bona part de les pèrdues de l’Ajuntament amb els seus bons resultats (+1.144.164,41 E). El total del dèficit de tresoreria ha augmentat a -3.937.483,68 E, que s’han de sumar a les despeses extrajudicials de 2009, -1.130.522,62 E, i al deutes bancaris de l’Ajuntament, de -6.936.445,71 E.

Ja sabem de on venim, any rere any d’afegir-hi al dèficit municipal. I cap on anem? Per contestar aquesta pregunta hauríem de tenir en les mans el pressupost del 2011, que legalment s’hauria d’haver aprovat a l’octubre passat. Amb sis mesos de retard sembla que pel proper ple es presentarà a aprovació inicial el pressupost del 2011. En principi pot semblar una bona noticia, però: sabem quin extrajudicial (despeses no pressupostades ) va fer l’Ajuntament al 2010? Sabem quina quantitat sumen les factures pendents d’aplicar (entre les que hi ha dins els calaixos i les que resten pendent d’aprovar)? Qui haurà de fer l’aprovació definitiva del pressupost? L’ajuntament en funcions?

Tot plegat sembla un despropòsit, voler fer l’aprovació inicial “perquè no se digui” abans de les eleccions, quan desprès encara passaran mesos fins que el nou ajuntament pugui tenir una idea clara de la situació econòmica real de l’ Ajuntament.

Per altra banda les noticies sobre el Festival de Pollença son molt preocupants. A aquestes alçades ja hauria d’estar clara la programació pel 2011. Sobretot considerant que enguany s’han de celebrar els 50 anys de Festival. L’any passat varem presentar una moció que es va aprovar en la que proposàvem que el cinquantenari es celabres d’una manera especial, amb una comissió que el preparés i es fessin actes de promoció i divulgació musicals paral·lels al Festival, que abastessin tot l’any. Res de tot això s’ha fet, i a poc mes de dos mesos de l’obertura encara no es té un programa tancat.

Per altra banda ja va transcendir que el coordinador del Festival va dimitir el passat mes de desembre, i encara desconeixem qui serà el responsable de la organització del d’enguany. En definitiva, que el nou Ajuntament probablement es trobarà amb un cinquantenari que passarà amb més pena que gloria. Res ens agradaria més que equivocar-nos.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
Powered by LifeType - Design by BalearWeb